• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2018

09:30

U SRBIJI OTKRIVENE TRI NOVE VRSTE DROGE, sve više dece na lečenju od zavisnosti

Društvo

U SRBIJI OTKRIVENE TRI NOVE VRSTE DROGE, sve više dece na lečenju od zavisnosti

Podeli vest

Sistem za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja je u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosno informativnom agencijom otkrio tri nove psihoaktivne supstance u Srbiji

Srbiju je Evropski monitoring centar obavestio o prisustvu razlicitih grupa novih supstanci na tržištu Unije, a u toku je procedura stavljanja i 19 zabranjenih supstanci na kontrolnu listu, prenosi RTS.

Policija je u našoj zemlji nedavno prvi put zaplenila takozvanu božju drogu, a pre dva dana uhapšena je i devojka (19) zbog posedovanja tri litre te psihoaktivne supstance.

U više gradova u Srbiji o psihoaktivnim supstancama biće organizovana 31 tribina za učenike, šest za nastavnike i jedna za roditelje.

Uskoro se očekuje i edukacija i za zdravstvene radnike za postupanje u situacijama kada dođe do predoziranja.

Psihijatar Dnevne bolnice za lečenje zavisnosti u adolescenciji Svetislav Mitrović rekao je da u Dnevnoj bolnici rade sa mladim ljudima i njihovim roditeljima i da u ovom trenutku imaju oko 15 pacijenata na lečenju.

 

NOVI SAD UVODI POLICIJSKI ČAS ZA MLAĐE OD 16?! Drastične mere u suzbijanju maloletničke NARKOMANIJE I ALKOHOLIZMA!



Dodaje da se taj broj stalno menja i napominje da pacijenti dolaze na lečenje svojevoljno, ali ipak tom procesu pristupaju uz otpor.

Doktor je istakao da se nove supstance svakodnevno sintetišu i da se uz jedno uzimanje može ugroziti život.

- Sve nove supstance su opasne, ne bih izdvajao, drastično ugrožavaju mladi život - naveo je Mitrović i rekao da se u bolnici tim mladim ljudima daje podrška da posmatraju život pozitivnijim očima.

MUP danas u Obrenovcu spaljuje drogu zaplenjenu u prethodnom periodu. Najavljen je i novi sastanak Komisije Vlade Srbije za borbu protiv narkomanije u školama, i nove aktivnosti koje će smanjiti prisustvo ove smrtonosne pošasti u društvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija