• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.10.2018

15:42

PEDIJATAR SAMRA IZ PRIJEPOLJA BRUTALNO ODGOVORILA MAJCI KOJA JE SNIMALA LEKARE U KRAGUJEVCU: Uspela si, sad si zvezda meseca oktobra, ali OVO NIJE NAČIN!

Društvo

PEDIJATAR SAMRA IZ PRIJEPOLJA BRUTALNO ODGOVORILA MAJCI KOJA JE SNIMALA LEKARE U KRAGUJEVCU: Uspela si, sad si zvezda meseca oktobra, ali OVO NIJE NAČIN!

Podeli vest

Posle video snimka o kojem priča cela Srbija, koji je snimila kragujevčanka Violeta Cvetković u lokalnom Domu zdravlja oglasila se lekarska komora Srbije, ali na društvenim režama i brojni lekari koji su ukazali nedozvoljeno snimanje i nepotrebno uznemiravanje javnosti svakako nisu put za rešavanje problema

Ipak, otvoreno pismo pedijatra Samre Skadrak iz Prijepolja "zabrinutoj majci" možda je najbolji odgovor na sve dileme koje se ovih dana u javnosti pojalvjuju.

Njen status sa Fejbuka prenosimo u celosti:

Retko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega - ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je "zapalila" društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu. 

Draga mama, bolesnog deteta ne znam sa kolikim gnevom i jedom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla - JA PEDIJATAR zaposlena na sekundaru a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. 

Taj telefon kojim mašeš i neovlašteno snimaš si trebalo da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod detetovog lekara. A da... a pre toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature. Verujem, da dete koje ima "teške dijagnoze", kako piše bi svako zakazao u okviru istog dana... Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti "mesto zločina"... senzaciju... popljuvati sistem... 

Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za 5 dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike... dete bi ti gledali lekari u hitnoj... pa ako detetu ne bi bilo bolje pogledao bi ga pedijatar... A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu... Nema veze, postali si slavna.... kraljica meseca oktobra... dobila hiljade pregleda, šerovana, podržale su te majke... ali koje... je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvek kad se dete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature, dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa i da budu brižne i spreče bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dete boluje...

E pa nismo vidovnjaci a ni čarobnjaci..... ali ću ti draga majko reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava... ovo nije način.

(VIDEO) TEŽAK SKANDAL POTRESAO KRAGUJEVAC: Doktorke odbile da pregledaju BOLESNO DETE, u Domu zdravlja SVE DEMANTUJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sladjan

pre 5 godina

svaka cast na odgovoru!ja sam isto mislio nego ovaj slobodni mediji ne prenose moje komentare!!!!!

Gd

pre 5 godina

Da je tvoje dete u pitanju ti bi sve po proceduri.

Ljubo

pre 5 godina

Debili svih zemalja ujedinite se .Nikada nisam verovao u onu odvratnu teoriju da je covek postao od majmuna ,ali da se covek pretvorio u majmune ,ili u debile to verujem .I svaki dan ih susrecem ....

Jeremija

pre 5 godina

Dr Samra je u pravu. Danas nijedna profesija nije izložena pritiscima javnosti kao lekarska. Na lekara svako može da pljune, da mu proverava znanje, da ga maltretira. Tužilaštvo mora da reaguje zbog neovlašćenog snimanja, verbalnog napada na službeno lice dok obavlja svoj posao. Ako se ne stane na put prlhavim kampanjama protiv lekara uskoro će nas lečiti Ćira Mana i Aleksa Džandar. Doktori će otići tamo gde se njihovo znanje i trud uvažavaju. Stop nasilju nad lekarima.

Lena

pre 5 godina

Svaka cast doktorka. U danasnje vreme ako hoces da budes u centru paznje i poznat samo napravi skandal.

ziki

pre 5 godina

Draga Samro iz Prijepolja… ne znam da li ces me razumeti ako kazem "Lakse je jesti g..na nego us..nu ciglu. Toliko... pa ko je shvatio shvatio je. Hvala unapred !

LJUBO

pre 5 godina

Ja zivim u inostranstvu /EVROPA/ i kod lekara se zakazuje danas za sutra.Jedino ako su velike guzve mozes cekati dan ,dva.Ali ako je HITNO od 6 do 22 lekar ce vas primiti bez zakazivanja a od 22 do 6 ujutro primaju na hitnoj. Ne ceka se pet dana.

Zak

pre 5 godina

Draga doktorko Samra ,ocigledno da vi nemate pojma kako funkcionise zdravstveni sistem u inostranstvu lako je vama da delite savete jwr ste zavrsili fakultet a sta ce jadna majka koja nema pojma o medicini i plus je uhvati panika jer je dete bolesn,OVO Govorim jwr zivim u Austriji gde se doktori bukvalno tresu za zdravlje dece ,to su osecaji koji bi i vi trebali da poprimite a ne sve gledate da li cete imati prwko 2000 e plata e tada bi bili savesni ,da vas podsetim vi ste bili pod Hipokratovom zakletvom i trebali ste pomoci detetu a ne da drzite predavanja ako niste zadovoljni platama treba da idete na građevini ili da okopavate zemlju pa cete dobro zaraditi .Zato nam deca i umiru mlada a doktorku iz Kragujevca treba oštro kazniti ili udaljiti sa posla kao primer za naredne buduce slucajeve .Treba biti covek upamtite to ...

jovan

pre 5 godina

Zamislimo da je doktorka primila dete i napisala svoju dijagnozu. Unatoč činjenice da ju je već pogledao kolega pedijatar čijom dijagnozom majka nije bila zadovoljna. Pa što ond idemo kod lekara ako imamo svoju dijagnozu sak ojoj bi se lekar morao složiti. Uostalom uvek imamo privatnog lekara.

slađa

pre 5 godina

Zdrravstvo je najosetljivija oblast. Moramo razvijati međusobno poverenje. Ne ulazeći u psihološki profil Violete iz Kragujevca, i bez odgledanog snimka, mislim da je ipak reč o potrebi za dokazivanjem nečega što je trebalo da reši sa Zaštitnikom prava pacijenata u ustanovi u kojoj je pregled odbijen. Baš zbog dobrobiti deteta. Javnost se prečesto obaveštava o negativnim situacijama, dok se uspešno obavljanje posla podrazumeva, kada je zdravstvo u pitanju.

koki

pre 5 godina

A gospodja ovako dekoltirana dolazi na posao. Ili je to samo zbog slikanja za novine.

brad

pre 5 godina

e pa doktorko pogresno ste informisani ja zivim u francuskoj i pedijatri su dostupni na svakoj hitnoj i bez hitne su dostupni najdalje za 24 h

milunher

pre 5 godina

NA SNIMKU SE LEPO VIDI DA SE DOTICNA DOKTORKA SETA ZNACI NEMA PACIJENTE I NECE DA PREGLEDA DETE,ali da je njeno ili iz familije i te kako bi se potrudila a i ti lepotice od Prijepolja nista nisi bolja jer i tebi je glava prazna ko u fazana jer bi se setila Hipokratove zakletve no dzabe ste je dale jer vi u biti i niste covek i uhvatili ste se za to zakazivanje ko da je to Bogom dano,pre svega budi covek i coveku se nadaj a ovako jos si se i slikala svaka ti cast ali ti veze nemas sta je to humanost i nikada neces biti lekar ,neka je Bog na pomoci onima koje ti lecis.Jos pricas kako je u inostranstvu kanda ti si i svet ka videla a tvoj svet je Prijepolje i nikad veci grad neces videti sa takvom dusom u tebi .Prosto ti bilo

Dr

pre 5 godina

Epa draga koleginice, ti iz sekundarne zastite. Ako vec baratas cinjenicama ne izvrci ih sebi u korist. Svaka povisena telesna temperatura nije povod za uzbunu lekara ali nije duzan neko ko nije ucio medicinu da to zna. Nase je da budemo u sluzbi zdravlja i ocuvanja istog. To sto mi imamo previse posla i sto nam fali gomila kolega na mestu na kome radimo nisu krive majke koje ne moraju da znaju bilo sta o febrilnim stanjima i skoku temperature. Sramno je i stidi se svog faksimila ako ovako razmisljas i ako ovako stitis kolege. Takodje shvati da mi nismo bogom dani i da beli mantil i slusalice oko vrata nisu statusni simbol vec duhovna obaveza da radimo svojim znanjem za dobrobit pacijenata uz Boziju pomoc. Do duse svako moze biti doktor jer za to treba zagrejana stolica i malo srece na ispitima ali retko ko moze biti lekar. Ti svakako jesi ovo prvo a ovo drugo trudi se da postanes uskoro. Da se odmah ogradim i od majke koja je snimala koleginice i da kazem da senzacionalistickim skretanjem price u pogresnom smeru samo gubi na vremenu lecenja svog deteta. Uvek se obratite zastitniku prava pacijenata i verujte da ste na pravom putu da doktorima ( a ne lekarima jer sam to malopre pojasnio) stanete na rep sujete i elitizma. Verujte da postoje lekari i oni koji shvataju ovo sveto zanimanje bas tako da lece pacijente ili im barem olaksavaju muke koje donosi bolest. Sto se inostranih lekara tice znajte da je sve podredjeno sto efikasnijem lecenju a samim tim i brzem ozdravljenju. Bolestan covek u kapitalizmu je trosak za drzavu tako da se svim silama trude da sacuvaju svoju populaciju. I draga koleginice nismo svi tako needukovani pa da si samo ti citala o zdravstvenim sistemima i organizaciji istog u razlicitim drzavama. Sistemi se razlikuju od drzave do drzave. Bar nas tako uci ispit iz socijalne medicine. Bolje je da ostanes i dalje u ilegali sto se pisanja tice jer tako manje otkrivas koliko si zapravo neobavestena ili si jako malo naucila iz socijalne medicine. Znam da se tada vise islo na brucosijade i da vi verovatno ti kao dete iz manje sredine zelela da okusis provod velikog grada pa su te i zanela svetla istog. Ne zanosi se mnogo vec radi svoj posao kvalitetno i posveceno uz zelju da jednom postanes lekar. Srdacno tvoj kolega po faksu ali ne po pozivu. Ja sam ipak samo lekar

Era

pre 5 godina

Ja sam isto lekar i podrzavam dr iz Prijepolja a ti ocigledno nisi radio sa nasim narodom.Pokusaj u nedelju da platis struju barem jednom na salteru.Nemas ti bato pojma sta znaci biti ni lekar ni raditi sa ljudima.Cim je tebi znacajna socijana medicina i jedino se nje secas ocigledno si sve prespavao na fakuktetu a onda te tatica i mamica udomili na dobrom mesti gde ne moras da radis kao mi svi.Ima takvih lekarcica koliko hoces.

Alekdandar

pre 5 godina

I lekari beže iz bajne Srbije, ostaće da nas leče marvenjaci i vračare pa sa njima pravite selfije. Svaka majka mora da ima u frižideru antipiretik, brufen, panadol. Detetu se prvo spušta temperatura, to je prioritet kako bi se spasao život ako nemate onda idete u hitnu. Dispanzer se zakazuje i to na izolaciji dok ne utvrde da nije infektivno, to kao roditelj dobro znam. Ne možete upadati u ordinacije jer postoje mere zaštit i prevencije prema drugoj deci.

XXL

pre 5 godina

Sa KOJIM pravom se oglašava Ova nazovimo doktorka kada NIJE izabrani lekar deteta niti pravni zastupnik pomenutih doktorica iz videa. Dakle i Ona krši neko - pravo. Šta želi? Da odbrani neodbranjivo u ponašanju struke?

Lepa

pre 5 godina

E ovako doktorko draga covek nemoze unapred znati kad ce mu se dete raboleti pa zakazati pregled treba da vas je sramota ista komentarisati sto se tice ove situacije neznam samo kako bi vi postupili da niste zdravstveni radnik a majka deteta kome treba da se ukaze zdravstvena pomoc kakvo biste vi misljenje imali o toj doktorki koja nece da ukaze pomoc vasem detetu zapitajte se i postidite se !!! Ova vasa izjava je sramna i za zdravstvo i za nase drustvo shvatite opravdanja nema za ovako delo te bezdusne doktorke sramota i nehumanost zdravstva zalosno???

Lela

pre 5 godina

Doktorka, sram vas bilo! Pričamo o detetu, sve vas treba pohapsiti . Nije ni čudo što vas ne poštuju, da je moje dete bilo u pitanju, ne bi se ovako lepo proveli.

Jjjj

pre 5 godina

Dragi prijatelji ta mama je konflikt a ličnost. I šteta što koristi svoje dete da dođe do mase. Koje mase? Sada ću vam objasniti. Ta žena je u nevladinog organizaciji pod nazivom Jedi za druge uvek tu. Na žalost bio sam prisutan 29 sep. Sedeo sam u kafiću u kg i sluša ovu spodobu. Na skupu je okupila 4 čoveka. Ja mislim da je ovim načinom namerno to uradila doktorima kako bi došla do mase jer kako sam čuo krajem meseca u kragujevcu opet održava skup. Pošto je prvi bio neuspešan možda ovaj i uspe.

Kiki

pre 5 godina

Postovana Samra, Kao zdravstveni radnik, majka i zena zelim da Vam se obratim i da Vam posaljem poruku koju mozete prihvatiti ili odbiti. U Kanadi, gde zivim i radim zadnjih trideset godina u zdravstvu nikada nisam sebi dozvolila da opravdavam ili napadam druge, poredjenjem sistema u nasoj struci. Ovde u Torontu ili Kanadi uopste, bilo da je dete ili bilo ko drugi (neobavezno u kom je starosnom dobu )ima zdravstvenih problema treba potraziti pomoc od strucnjaka. Ne preporucujem da bi majka koja ima bolesno dete odlucila da daje "antipiretike" na svoju ruku, da drzi dete 2 ili 5 dana kuci ili dook ne dobije appoitment za Pedijatra Ako mate uredjen sistem, trijaza bolesnog deteta se napravi na licu mesta i dete prosledi pediatru ili lekaru koji je tu ili u mogucnosti da sto hitnije pomogne detetu. Hvala unapred, Kiki

VUČINA

pre 5 godina

ЈА БИ ДА ЈЕБЕМ ОВУ ДОКТОРКУ ЈЕР СЕ РАЗУМЕ ОКО ДИЈЕЦЕ ..БИЋЕ БРИЖНА МАЈКА А ДЈЕЦА ЗДРАВА !

Jeke

pre 5 godina

Ovo što je ova keva uradila je strašno....i dr je u pravu, zvezda je meseca oktobra...jer da je dete u ozbiljnom stanju, kojoj bi još majci palo na pamet da snima doktore....smešno i pomisliti...a logično, lekar brani lekara...samo, previše je onih koji kuliraju i prave se blesavi...i to, ti kompleksi, neću te ako si pacijent drugog lekara...jbt šta, treba da držim kući tri dana dete koje gori od temperature samo zato što moj izabrani nije tu...mislim da su se dragi nam doktori opako udaljili od čika Hipokratove zakletve....čast izuzecima, npr našem pedijatru koji nikad nijedno dete nije odbio...ali baš zato što je takav, nas, njegove pacijente drugi odbijaju jer su sujetni, kompleksaši

Jovan

pre 5 godina

Radio sam u nemačkoj i znam kakav je pristup pacijentima ti doktorko koja si napisala pismo da proćitamo shvatio sam ,,vrana vrani oči ne vadi " . E sad jedno pitanje a verujem da je to za ministra Lončara zakazivanje deteta za pregled ( u Vrbasu " za šta mora da se zakazuje preko Beograda ? I zato je kriv neko od pacijenata koji nemaju telefon a nemaju para ni za hleb !

Milos

pre 5 godina

Šabanka....sns sljam a naziva sebe doktorom i lekarom...dubrad sve na kolac

Bf

pre 5 godina

E pa u svim normalnim zemljama se zna (bar je tako u normalnoj zemlji u kojoj ja zivim)da ako detetu predje temperatura 38.5C, da ne moze da se daje sirup za skidanje temp., jer je potrebno ukljuciti i drugi terapiju, nego se hitno ide kod lekara, koji Vas odmah primi preko reda, jer se racunate kao hitan slucaj! Ovde ipak nece dozvoliti da se i jednom detetu nesto desi. A regularan odlazak kod lekara se zakazuje!

Smederevac

pre 5 godina

Prica neke nebulozne stvari Austrija Nemacka nemora da se zakazuje odete kod privatnog doktora i sve zavrsavate jel vam to osiguranje pokriva to samo kod nas u Srb covek mora da ide u drzavnu bolnicu zato se i ponasaju tako sa nama da nam osiguranje pokriva privatne klinike drzavne bolnice bi propale...

Pipi

pre 5 godina

Naravno da je ovo nacin. Zapravo i jedini jer dok se ovakve stvari ne iznesu u javnost i dok ih javnost ne osudi nista se nece menjati. U nekom trenutku su lekari resili da posao za koji su se svesno skolovali i spremali ne obavljaju kako treba, u nekom trenutku su procedure, zakazivanja i slicne formalne stvari postale vaznije od coveka, zdravlja i ocuvanja istog. I nazalost, roditelji su prinudjeni na ovo. 10 min vremena jednom lekaru moze oduzeti da pogleda istoriju bolesti deteta koje prvi put vidi, da ga pregleda i da preporuku roditeljima. 10 min. Umesto da se za to vreme natace sa njima i salje ih u hitnu i slicno

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59