• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2018

09:37

MILER: Srbija može do "Turskog toka"!

Društvo

MILER: Srbija može do "Turskog toka"!

Podeli vest

Predsednik "Gasproma" Aleksej Miler ističe da se Srbija može povezati sa gasovodom koji do Turske ide preko Crnog mora

Projekat "Turski tok" pretpostavlja izgradnju dva kraka gasovoda iz Rusije do Turske, preko Crnog mora, objasnio je Miler i dodao da će sa prvog kraka, gas ići na tursko tržište.

- Drugi krak je namenjen za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope - rekao je Miler za Novosti.

Prema njegovim rečima, "Gasprom" je potpisao Putne mape o razvoju nacionalnih sistema za transport gasa sa ministarstvima Bugarske, Srbije i Mađarske, a operateri za transport gasa veće rade kako bi osigurali da sistemi za transport ovih zemalja budu spremni da prime dodatni gas.

Postoji i varijanta isporuke sa teritorije Turske u pravcu Grčke i dalje, na jug Italije, dodao je direktor "Gasproma".

Miler je istakao da NIS ima jednu od najsavremenijih rafinerija u regionu i mrežu benzinskih stanica u Srbiji i još tri balkanske zemlje.

Dodaje da je to "jedan od vodećih srpskih izvoznika naftnih proizvoda i najatraktivnijih poslodavaca u zemlji".

- Ukupan obim investicija 'Gasprom grupe' i NIS-a u razvoj proizvodne infrastrukture i u nove projekte kompanije približava se sumi od tri milijarde evra - naglasio je Miler.

Od 2013. godine, NIS svake godine uplaćuje u budžet Srbije više od milijardu evra, što je od 13 do 15 odsto budžeta zemlje, istakao je Miler.

- Na kraju prve polovine 2018. godine plaćanja su iznosila gotovo 700 miliona evra. Kao što vidite, rezultati govore sami za sebe - zaključio je Miler.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Ovo je najvažnija vest što se tiče energetskog sektora za Srbiju! I još jedan način približavanja dva bratska naroda.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17