• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.10.2018

10:28

(FOTO) RADOJIČIĆ NA POSLOVNOM FORUMU: Ekonomska saradnja Srbije i Španije u usponu!

Društvo

(FOTO) RADOJIČIĆ NA POSLOVNOM FORUMU: Ekonomska saradnja Srbije i Španije u usponu!

Podeli vest

Ekonomska saradnja Srbije i Španije je poslednjih godina u konstantnom usponu, iako i dalje postoji puno prostora za dodatni rast i unapređenje ekonomskih odnosa naših dveju zemalja, izjavio je danas gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, na poslovnom forumu "Španija - Srbija"

U prethodnom periodu trgovinska razmena sa Španijom je bila oko 450 miliona evra, rekao je on i istakao da ima odličnih firmi iz Španije koje mogu da pomognu realizaciju projekata u srpskoj prestonici.

Gradonačelnik je istakao da je gradski budžet danas stabilan i da je stabilna finansijska i politička situacija ohrabrila i strane investitore.

Govoreći o projektima u srpskoj prestonici, rekao je da je posebno ponosan na projekat “Beograd na vodi” koji realizuju zajedno Vlada Srbije i i kompanija “Igl Hils” iz Abu Dabija.

Foto: Tanjug

To je novi centar Beograda koji će se prostirati na ukupno 177 hektara, objasnio je Radojičić i dodao da će biti izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora.

Vrednost cele investicije je 3,5 milijardi evra, precizirao je Radojičić.

Naveo je da je posebno značajan projekat izgradnja metroa jer, kako je dodao, Beograd kao grad koji se razvija velikom brzinom ima veliku potrebu za tom vrstom transporta.

Podsetio je da je plan da izgradnja prve linije metroa počne 2020. godine.

Naveo je i da je plan da se u Beogradu izgrade dva tunela - jedan od Karađorđeve ulice do Bulevara despota Stefana, a drugi Topčiderski tunel.

Govorio je o sanaciji deponije Vinča, izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog, izgradnji nove dečje bolnice Tiršova 2, izgradnji nove zgrade Filharmonije, ali i o gondoli koja će povezivati Kalemegdan i park Ušće.

Foto: Tanjug

Istakao je da se Beograd razvija planski i strateški i da je pouzdan partner investitorima.

- Imamo mnogo ideja i veliki potencijal da ih ostvarimo, a u središtu našeg interesa su ljudi i bolji kvalitet života za sve. Španske firme su izuzetno konkurentne i želimo da sarađujemo sa njima - zaključio je Radojičić.

Poslovni forum "Španija - Srbija", koji se održava u Hotelu Hilton, organizuju trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu i Španska agencija za izvoz i investicije (ICEX) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dunja

pre 5 godina

Beograd kao grad koji se razvija velikom brzinom ima veliku potrebu za metroom

Nevena

pre 5 godina

Raduje me cinjenica da je po celoj Srbiji iz dana u dan prisutan sve veci broj stranih investicija, kao i da sklapamo nova i jacamo stara prijateljstva, bravo!

Ceca

pre 5 godina

Dobra saradnja Srbije i Španije daje i dobre rezultate za našu ekonomiju i privredu.

Anna

pre 5 godina

Spanija je jedna jaka i razvijena zemlja, tako da saradnja sa njom nije mala stvar.

MILAN

pre 5 godina

Svaka investicija u Sbiju je dobrodosla, otvaranje novih radnih mesta i zaposljavanje je prioritet ove vlasti.

Sara

pre 5 godina

Stabilna finansijska i politička situacija ohrabrila i strane investitore koji su sve vise zainteresovani da ulazu kod nas.

Ceca

pre 5 godina

Ekonomska saradnja Srbije i Španije je poslednjih godina u konstantnom usponu, iako i dalje postoji puno prostora za dodatni rast i unapređenje ekonomskih odnosa naših dveju zemalja.

Mackica

pre 5 godina

Nadamo se da cemo u bliskoj buducnosti imati prilike neku od spanskih kompanija da ugostimo u Srbiji, a ovakvi forumi upravo i imaju taj cilj. Bilo bi sjajno kada bi unapredili srpsko - spansku saradnju otvaranjem neke spanske kompanije u Srbiji

Biilja

pre 5 godina

Spanija i Srbija uspesno saradjuju na mmogim poljima.Pre svega su nasi prijatelji i velika podrska.

ljuba

pre 5 godina

Hvala Spaniji za zalaganje i podrsku,koju daje Srbiji.

lela

pre 5 godina

Mnogo je mogućnosti za proširenje saradnje Srbije i Španije.

Sandra

pre 5 godina

Sa Španijom imamo dobru ekonomsku saradnju koja konstantno napreduje.

Kosta

pre 5 godina

Trgovinska razmera nam je jaka, i radimo na njenom poboljsanju i jacanju.

miki

pre 5 godina

Imacemo sta da naucimo od Spanaca a i oni od nas

Goran

pre 5 godina

Са Шпанијом одлична сарадња у поштовању међународног права!

Sanja

pre 5 godina

Očigledno je da napredujemo na svim poljima... svi su na početku bili skeptici i prema Beogradu na vodi ali svakim danom kako gradnja napreduje očigledno je koliko dobrog će nam doneti

Kija

pre 5 godina

Beograd na vodi je odlican projekat, i verujem da ce ih jos biti.

Vlada

pre 5 godina

Moramo nastaviti da produbljujemo saradnju sa Spanijom.

Dajana

pre 5 godina

Spanija jos jednom jasno pokazala da je prijatelj Srbiji!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija