• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.10.2018

13:35

KOMISIJA ZA NESTALA LICA: Završena ekshumacija 15 žrtava "Oluje", sledi identifikacija!

Društvo

KOMISIJA ZA NESTALA LICA: Završena ekshumacija 15 žrtava "Oluje", sledi identifikacija!

Podeli vest

Na području Karlovačke županije završena je ekshumacija posmtrnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti stradalih u "Oluji", saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije

 

Nadležni organi Hrvatske završili su proces ekshumacije koji je trajao šest radnih dana i ekshumirani su posmrtni ostaci 15 lica i to na mesnom groblju u Ličkoj Jesenici (5), groblju Svetog Petra u Dugoj Resi (1), mesnom pravoslavnom groblju u Malom Kozincu (6), mesnom groblju u Gornjem Sjeničku (1), mesnom groblju Božić u Podgorju Krnjačkom (1) i na mesnom groblju u Tušiloviću (1).

Prema preliminarnim podacima, pet tela je ženskog pola, osam tela muškog pola, a za dva tela nije bilo moguće utvrditi pol.

Svi ekshumirani posmrtni ostaci su transportovani u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu gde će biti uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize, a potom će biti obavljena i njihova identifikacija. 

Utvrđeno je da su na mesnom groblju u Plaški u ranijem periodu po pojedinačnim zahtevima porodica ekshumirani posmrtni ostaci dva lica, na osnovu preliminarno utvrđenog identiteta.

U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Hrvatskom i na osnovu tih postignutih dogovora ekshumacijama su u svojstvu posmatrača prisustvovali predstavnici Komisije za nestala lica, navedeno je u saopštenju Komisije, uz konstataciju da je nastavak ekshumacija od posebnog značaja za ubrzanje rešavanja slučajeva lica koja se vode kao nestala u vezi sa sukobima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija