• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

24.10.2018

17:46

MILOGORCI RUŠE SRPSKU CRKVU NA RUMIJI: Amfilohiju i sveštenstvu SPC PRETE KRIVIČNIM PROGONOM!

Društvo

MILOGORCI RUŠE SRPSKU CRKVU NA RUMIJI: Amfilohiju i sveštenstvu SPC PRETE KRIVIČNIM PROGONOM!

Podeli vest

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocenio je danas da će objekat koji je na vrhu planine Rumije postavila Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve morati da bude uklonjen, budući da je nelegalan

- Ovo što se desilo ovih dana je nezakonito, inspekcija je izašla na lice mesta, konstatovala stanje stvari, donela zapisnik, zapisnik nisam imao prilike da vidim, ali verujem da će se ići u pravcu uklanjanja svega što je u međuvremenu urađeno na tom objektu. Verujem da će ići i prekršajne i krivične prijave ako za to bude bilo uslova, a naravno, to govori i u prilog činjenici da će objekat morati da se ukloni - rekao je predsednik Vlade CG.

Premijer je ocenio neprimerenim i nepotrebnim da Mitropolija crnogorsko-primorska verske objekte gradi na nelegitiman i nezakonit način, gde god to bilo - na Rumiji ili na drugim delovima teritorije Crne Gore. 

MILO FALSIFIKUJE CRNOGORSKU ISTORIJU! Udario i na SVETOG SAVU, glavna mu je "krivica" ŠTO JE BIO SRBIN!

- Kao što za svakog građanina važe planska dokumenta i procedure koje ta planska dokumenta sadrže, to mora važiti i za Mitropoliju crnogorsko-primorsku. Njihovo duhovno i svetovno opredeljenje ne može biti razlog niti može biti činjenica koja će ih osloboditi od primene zakona. Čudi me da je mitropolit Amfilohije dozvolio jednu takvu aktivnost i nastavak nelegalnih, nelegitimnih radova na crkvi na Rumiji, koja je prethodnim rešenjem Ministarstva uređenja prostora proglašena nelegalnim objektom - rekao je predsednik Vlade.

Odgovarajući na pitanje novinara kada bi moglo biti očekivano uklanjanje objekta, predsednik Marković je rekao da nema razlike između bilo kog nelegalnog objekta u zemlji i da c´e to biti procenjeno kada se budu stvorili uslovi.

Foto: Tanjug

- Ja samo iskazujem čuđenje da je Mitropolija crnogorsko primorska - koja i u svetovnom i u duhovnom smislu propagira zajedništvo, propagira poštovanje zakona, poštovanje države, razumevanje ljudi - primer nelegalnog ponašanja i nepoštovanja zakona. To je nešto što nije dobro. I onda ne možemo govoriti da sa te adrese dolaze poruke mira koje treba da obezbedi društvenu i ukupnu stabilnost u zemlji da učvrsti multiverski sklad koji je naša vrednost. Dakle procenićemo kada se stvore uslovi za to. Razgovaraćemo sa Mitropolijom. Video sam da dolaze poruke. 'Vlada zna gde je Mitropolija'. Ne! Mitropolija krši zakon. Oni treba da dođu u Vladu i doći će u Vladu da raščistimo to pitanje. Kao što se meni sugeriše da ne treba da reagujemo na svaki taster i svako zvono koje dolazi sa bilo koje strane, političke ili druge, tako nećemo biti ni taster Mitropolije crnogorsko-primorske. Na jednak način ćemo se odnositi prema svim problemima koji imaju ovaj sadržaj i ovu dimenziju - rekao je predsednik Vlade Duško Marković.

MILO, NEKRSTU! Đukanović SVETOSAVLJE NAZVAO AGRESIVNIM, a SPC optužio da je SLEPI POSLUŠNIK RUSKOG IMPERIJALIZMA!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 5 godina

Prema skromnoj kamenoj bazi sa lukom prema istoku, ova crkvica mora de je jedna od najstarijih pravoslavnih građevina. Upravo takve se nalaze po celoj centralnoj Evropi i vatikanski pedofili su radili neumorljivo na tome da sakriju da su najstarije crkve po EU upravo pravoslavne, sagrađene još pre siizme.

Mate

pre 5 godina

Dali mozda niste prodali teren za nato osmatracnicu ili nesto jos gore,nikad nemojte nikom govoriti da ste crnogorci i da radite za interes crnogorskog naroda IZRODE!!!!!!

vesna

pre 4 godine

Inace pravoslavna tj. Istocna hriscanska crkva je bipa deo katolicke jer kathos znaci - "svi". Tako da ne pisite bezveze

Dusan

pre 5 godina

Izadjite ti i Milo sa sinovima na Rumiju da je porusite ,picke izdajnicke. Ima li dozvulu dzamija koju su vehabije izgradile na maloj plazi u Ulcinju na samo 10m od mora. Ne smeta vam dzamija na plazi a smeta vam crkva na vrhu planine do koje se samo visesatnim pjesacenjem moze doc.

Darko

pre 5 godina

Ne zaboravite, Boga ima, Bog ce Da sudi. Teško ovim bezboznim idiotima. Ja im ne sudim, Bog će to da uradi.

Djoka Brica

pre 5 godina

Pozivam narod Crne Gore da se dignu protiv veleizdajnicke vlasti u CG na celu sa krvnikom i crvenom ustashu diktator Milo Djukananvic.

MIKA

pre 5 godina

Pre svega zao mi je da ovde nema hiljade i hiljade komentara protiv ovih izdajnika, ko god bude rusio Srbske svetinje lose mu se pise.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija