• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2018

16:35

SINIŠA MALI šef tela vlade za suzbijanje sive ekonomije!

Društvo

SINIŠA MALI šef tela vlade za suzbijanje sive ekonomije!

Podeli vest

Vlada Srbije imenovala je ministra finansija Sinišu Malog za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svetske banke "Doing busineš", saopšteno je danas posle sednice Vlade

 

Funkciju zamenika predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obavljaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Vlada je usvojila i zaključke o usvajanju pregovaračke pozicije Republike Srbije za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Evropskoj uniji za pregovaračko poglavlje 14 -Transportna politika, i 21-Transevropske mreže.

Kako se navodi u saopštenju, za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u odbojci, koje je nedavno održano u Japanu, Vlada je dodelila novčane nagrade u iznosu od po 30. 000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) članicama ženske seniorske reprezentacije Srbije i njihovom treneru Zoranu Terziću.

Borislavi Perić Ranković i njenom treneru Zlatku Kesleru dodeljene su novčane nagrade u iznosu od po 30.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini stoni tenis, koje je održano u oktobru ove godine u Sloveniji.

Nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je rukometašu Darku Staniću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu održanom 2012. godine u Beogradu, dodaje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 5 godina

Price o sivoj ekonomiji koja se mora suzbijati je uvek aktuelna a prica o manipulacijama, pranju i kradji para u trgovini akijama i obveznicama preko Beogradsk berze gde uigrani emitenti na Berzi uglavnom u vlasnistvu tajkuna ( pravna lica poznata i ne poznata javnosti ) se ne spominje. Trziste na Beogradskoj berzi je plitko jer je opljackano. Dozvoljeno je izmedju ostalog da Todoric nesmetano upada u platni sistem drzave Srbije preko Beogradske berze i drzave Crne Gore preko Crnogorska berze i to upadom Blok transakcijama u kojima je po obicaju placao bezvrednim hartijama od vrednosti njegovog Agrokora... Tako je LEDO kupio FRIKOM Srbije i Crne Gore i postao lider za smrznute proizvode i sladolede u regionu. Za to smo saznali tek kada je to objavila Zagrebacka berza a nasa je to objavila sa zakasnjenjem od nekoliko dana. Sledeca velika pljacka se priprema 20.11.2018. Nepohodno je da DRZAVA diskretno vrsi nadzor specijalnom kontrolom jer na Berzi je od 2005.godine vladao Eldorado. Agencija za nadzor pri NBS nije cinila nista. Mozda ministarka Zorana Mihailovic zna kako je i na koji nacin preduzece Fintel energija ad prikupilo 755,2 miliona dinara kao i to na koji nacin je u procesu inicijalne javne ponude ovom preduzecu upisano 1,5 miliona ? Izlobirani brokeri vec prikupljaju i lazu potencijalne investitore jer ova kompanija ima ogromna ocekivanja vec prvog dana trgovanja. Investitor koji je opecen tj.opljackan na Beogradskoj berzi scenario vec zna. Prvog dana udruzit ce se banka uparenim nalozima preko svojih castody sektora i podici potraznju za akcijama kako bi im lazno povecali vrednost. Naivni investitori ce se primiti na pricu i kupiti akcije da bi vec posle nekoliko meseci ( po obicaju ) akcije naglo izgubile na vrednosti. Onda ce ih iz nerasporedjene dobiti otkupljivati preduzece emitent Fintel energija ad i drugari Kostic, Miskovic, Beko, Aleksic i slicna banda preko svojih tj.nasih banaka koje su nam oteli u nepostenoj privatizaciji banaka u kojoj je imovina svih nas postala imovina nekoliko njih. U Srbiji ne postoji transparentno finansijsko trziste na Beogradskoj berzi. Sve je prevara kao 2007.godine sa akcijama Tigraiz Pirota, Energoprojektom, Putevima ,Vodom Vrnjci, TETO om iz Sente, Dunav osiruranjem, Fidelinkom, Imlekom itd.kao i banakama koje su kotirale akcije na Beogradskoj berzi. Za pljacke ostecenih i prevarenih akcionara na berzi niko nije odgovarao iako je bilo u pitanju zlocinacko tajkunsko udruzivanje u prevari investitora.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija