• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2018

16:37

LONČAR obišao bolnicu u Kraljevu, najavio nova radna mesta!

Društvo

LONČAR obišao bolnicu u Kraljevu, najavio nova radna mesta!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu, u koju je u protekle tri godine Ministarstvo zdravlja uložilo 101.000.0000 dinara, od čega 46.500.000 dinara u proteklih devet meseci

 

Ministar zdravlja je, povodom otvaranja novog odeljenja onkologije i renoviranja odeljenja za očnu hirurgiju i ortopediju, u šta je uloženo nešto manje od 50.000.0000 dinara, rekao da pacijenti kraljevačke Opšte bolnice konačno imaju odeljenja koja su opremljena sa svim onim što je neophodno za dijagnostiku i za operacije.

Lončar je najavio i novi kadrovski plan i otvaranje osam novih radnih mesta, odnosno zapošljavanje četiri lekara i četiri sestre, jer Ministarstvo zdravlja, kako kaže, mora da vodi računa o tome da će pojedini zdravstveni radnici uskoro otići u penziju, zbog čega je potrebno da već “sada sve to predupredimo i da primimo ljude i da dobiju specijalizaciju”.

Govoreći o odeljenju za oftalmologiju, ministar je rekao da je već povećan broj operacija, što znači da se smanjuju liste čekanja.

- To znači da su kadrovski dobro opremljeni, da sada imaju uslove, i da imaju aparate koji su neophodni za dijagnostiku i lečenje, što je dobrobit ne samo za Kraljevo već i za celu Srbiju - izjavio je ministar.

Ministar je obišao i novi skener, donaciju Milomira Glavčića, koji je, kako kaže, prvi takav skener u Srbiji, sa mnogo manje zračenja za pacijente.

- Ovo je dobar primer kako mogu da sarađuju donatori, država i zaposleni - izjavio je ministar, dodajući da će uskoro početi sa radom i rendgen aparat i mamograf.

Rekao je da kraljevačka bolnica ne zaostaje za Kliničkim centrom u Beogradu, i za zaposleni imaju razloga da budu ponosni.

Direktor bolnice Zoran Mrvić je izrazio zahvalnost za sredstva koja je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, zahvalivši se takođe porodici donatora skenera.

- Partnerski odnos bolnice i Ministarstva je nešto što je jako potrebno Srbiji. Ne može se očekivati da se svi troškovi oporavka zdravstva svedu na Ministarstvo. To je nemoguće očekivati i u razvijenijim državama - poručio je.

Naveo je i da je u bolnici prošle godine primljeno 306.065 pacijenata, i da je operisano 10.000, i izrazio zadovoljstvo zbog najavljenog prijema novih radnika, čime će ukupan broj zaposlenih porasti na 1.173.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija