• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

30.10.2018

19:31

I CIA JE UKAPIRALA, CRNA GORA JE SRPSKA, najviše njenih stanovnika govori srpski!

Društvo

I CIA JE UKAPIRALA, CRNA GORA JE SRPSKA, najviše njenih stanovnika govori srpski!

Podeli vest

U Crnoj Gori najveći broj stanovnika govori srpskim jezikom, i to 42,9 odsto, zatim slede crnogorski 37 odsto, bošnjački i albanski po pet procenata, te hrvatski dva odsto, podaci su američke Centralne obaveštajne agencije CIA

Prema izveštaju američke obaveštajne agencije, u Crnoj Gori je 72,1 odsto pravoslavaca, 19,1 odsto muslimana, a 3,4 odsto katolika.

Da su Crnogorci izjašnjava se 45 odsto stanovnika, Srbi 28,7 odsto, Bošnjaci 8,7 odsto, Albanci 4,9, muslimani 3,3 odsto, a Hrvati i Romi jedan odsto.

U svom izveštaju CIA je objavila da Crna Gora ima 642.550 stanovnika.

MILOGORCI SE ODREKLI I NJEGOŠA, A TITU DIŽU SPOMENIK! Dan Petra II Petrovića neće biti državni praznik!

Kada je riječ o starosnoj strukturi, najviše stanovnika, 46,59 odsto, je u dobu od 25 do 54 godine.

(VIDEO) ŠIPTARI KUPUJU 100 TENKOVA, 300 TRANSPORTERA, HILJADE PROTIVOKLOPNIH SISTEMA... Spremili 300 miliona za Vojsku Kosova!

Potom slede sa 15,14 odsto stanovnici koji imaju 65 godina ili su stariji, zatim 15,1 odsto stanovnika do 14 godina, 13,58 odsto građana u starosnoj grupi od 55 do 64 godine i 9,58 odsto građana od 15 do 24 godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija