• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas/Informer

30.10.2018

23:01 >> 23:04

(VIDEO) SRPSKI "SOKOLOVI" RAZBILI NATO SPECIJALCE, koji su se SKINULI I POBEGLI sa bojnog polja: Kopnena invazija na našu zemlju 1999. slomljena u startu!

Društvo

(VIDEO) SRPSKI "SOKOLOVI" RAZBILI NATO SPECIJALCE, koji su se SKINULI I POBEGLI sa bojnog polja: Kopnena invazija na našu zemlju 1999. slomljena u startu!

Podeli vest

U okolini sela Pustenik i Gajre, 2. marta 1999. godine, srpska policija je dejstvovala protiv aklbanskih terorista

Pomagale su joj specijalne jedinice Vojske Jugoslavije, a pripadnici Protivterorističkog bataljona Vojne policije 72. sspecijalne brigade "Sokolovi" imali su zadatak da zaposednu repetitor na objektu Belo Brdo, na samo 800 metara od granice sa Makedonijom. 

Najmanje ČAK 30 terorista branilo je repetitor, a kada su naši specijalci stigli na 50-80 metara od rovova i bunkera, videli su vojnike u belim maskirnim uniformama.

Vojnici su imali najsavremenije naoružanje i opremu, a onda su kapetan Miroslav Talijan i  ostali specijalci prepoznali maskirnu uniformu NATO jedinica, sa šarom od "borovih grančica". 

(VIDEO) ŠIPTARI KUPUJU 100 TENKOVA, 300 TRANSPORTERA, HILJADE PROTIVOKLOPNIH SISTEMA... Spremili 300 miliona za Vojsku Kosova!

Odmah su shvatili da ratuju protiv NATO specijalaca, a u toku borbe, u šlem je pogođen Goran Mirjačić, vodnik prve klase. 

Dok je borba trajala, pojavili su se džipovi OEBS-a, te su "Sokolovi" prekinuli sa dejstvom.

(FOTO/VIDEO) NOVO PUTINOVO LETEĆE ČUDO ZAPALILO INTERNET: Rusi prave helikopter BRŽI OD AVIONA!

Obradovani, specijalci NATO su se skinuli, presvukli u civilna odela i ukrcali se u džipove OEBS-a.
Pobegli su i prešli granicu Makedonije, ostavivši albanske teroriste da se sami bore sa "Sokolovima". 

Već razijena grupa OVK se podelila u dve grupe i krenula u beg. U borbi je ubijeno 6 terorista, a dvojica su zarobljena. 

Foto: Insajder

"Sokolovi" su kao plen pronašli opremu koju je NATO doneo radi osposobljavanja repetitora. 

Detaljne informacije o ovoj borbi i analize generala Pavkovića možete pročitati u nedavno izdata četiri toma dnevnika pod nazivom "Treća armija sedamdeset osam dana u zagrljaju "Milosrdnog anđela", koja je izdata u izdanju Medija centar "Odbrana", u okviru edicije "Ratnik".

Pogledajte i kako su srpske snage bombardovale aerodrome u Tuzli i Tirani o čemu se i danas vodi polemika da li je srpska vojska tako brutalno pponizila NATO i uništila im brojne avione i helikoptere "apače" 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija