• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

31.10.2018

14:18

HRKALOVIĆ: Tužilaštvo da reaguje na pretnje ministru Stefanoviću!

Društvo

HRKALOVIĆ: Tužilaštvo da reaguje na pretnje ministru Stefanoviću!

Podeli vest

Državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović govori za "Novosti" o pretnjama ministru Nebojšu Stefanović. Njenu izjavu prenosimo u celosti:

"Kada na istoj navodnoj konferenciji za štampu imate samozvanog novinara M.D., Jeremićevog idolopoklonika i člana njegove stranke, u društvu braće ubica najvećih organizovanih kriminalnih grupa na ovom prostoru i idolopoklonika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji poručuju ministru unutrašnjih poslova da treba da podnese ostavku, ne možete da se ne zapitate da li su to pretnje obzirom da dolaze od takve grupe lica?

Nadam se da adekvatna reakcija nadležnih državnih organa neće izostati, jer nema sumnje šta bi mogle biti krajnje namere ovakve grupe ljudi, koji su kao kriminalci u pokušaju verovatno spremni na sve da bi se dokazali svojim uzorima, vođama i braći.

Treba li ministar da razmišlja kada vodi svoje dete u školu da će ga presresti članovi pokreta „Levijatan" pod fantomkama koji upućuju zastrašujuće otvorene pretnje i običnim građanima na društvenim mrežama i ispuniti jednu od mnogobrojnih pretnji nasiljem?

Svaka čast Jeremićevom i Đilasovom izvršiocu koji uz podršku takvih ljudi licemerno preti ministru, koji se iskreno i momentalno založio za što hitnije rasvetljavanje slučaja oko objavljivanja njegove fotografije na društvenim mrežama.

Takođe, policija već postupa po prijavama građana za pretnje koje upućuju na društvenim mrežama preko svog pokreta „Levijatan" brat Stanka Buhanca, koji je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici za ubistvo koje je počinio kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Filipa Koraća i Luke Bojovića, i Pavle Bihali, koji je kao verni psić čekao Luku posle svakog suđenja.

Da ne ulazim u druge stvari koje je radio za njega ili pozivajući se na njega. Imam utisak da on još uvek spava mučenik u njegovoj majici. Sramno.

A tek o njihovoj hrabrosti gde prete ljudima prikrivenih lica neću ni da govorim, smešno. Kao što reče Isak Asimov nasilje je poslednje utočište nesposobnih.

Ali definitivno reakcija države pre svega tužilaštva na ovaj događaj ne sme da izostane, a Ministarstvo će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da se utvrdi da li u ovim navodima Đilasovog i Jeremićevog nazovi novinara izgovorenih u prisustvu ovih braće, kumova, prijatelja osvedočenih ubica najvećih organizovanih kriminalnih grupa ima elemenata krivičnog dela i procesuiraće sve druge pretnje zastrašujućim nasiljem koju ova skupina smešno hrabrih momaka, kriminalaca u pokušaju, uperuje prema našim građanima".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 5 godina

Pretnje Stefanovicu su strasne, treba osuditi, ne sme tako sa ni jednim ministrom.

nikolina77

pre 5 godina

Policija, tuzilastvo, reagujte odmah, ovo vise nema smisla.

Teodora93

pre 5 godina

Tužilaštvo mora pod hitno da reaguje na pretnje ministru Stefanoviću!!

Aca

pre 5 godina

Nedopustivo je upućivati bilo kome pretnje i treba to najstrožije kažnjavati.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Ove tetovirane propalice da prete ministru unutrašnjih poslova?!?Sramota.Odmah ispitati slučaj.

Biljana

pre 5 godina

Svaku pretnju treba uzeti za ozbiljno narocito ako dolazi od takvih ljudi.

Milan

pre 5 godina

Svakako da trebaju da se preduzmu određene mere.

Vlada

pre 5 godina

Mora se reagovati sto pre, da ne bude posle kasno.

GOGO

pre 5 godina

Moraju se ispitati ovakve tvrdnje, mora se ispitati svaka rec i pretnja upucena bilo kome od vladti ili obicnom gradjaninu. Niko ne sme ulivati strah drugima niti sme otvoreno pretiti. Svako takav mora biti kaznjem ili zakonski sankcionisan

opera

pre 5 godina

I krajnje je vreme a ne da se oglasava MUP , vec tuzilastvo po zakonu. Javno je receno pa ima naznaka za pretnju. PO zakonu to je dovoljno za pokretanje postupka.

Jelena

pre 5 godina

Slucaj da se istrazi a kazna da bude za primer drugima!

Boki

pre 5 godina

Osobe koje su vodje ili pripadnici nekih kriminalnih klanova uglavnom ne salju poruke ovakvog tipa uzalud, iza toga cesto predstoji nesto zato treba biti na oprezu i sacuvati bezbednost ministra Stefanovica.

Vlada

pre 5 godina

Drzavni organi moraju da reaguju,nedopustive su ovakve pretnje!

Hana

pre 5 godina

Na ovome ne sme da se zavrsi.Drzava i nadlezni organi mora da reaguju

mimi

pre 5 godina

reakcija države pre svega tužilaštva na ovaj događaj ne sme da izostane

Jasar

pre 5 godina

Niko se ne obazire na pretnje, pa da li je to moguce? Treba svi iz tuzilastva da se pitaju sta oni rade tamo.

Gosa

pre 5 godina

Reforma tuzilastva je neminosvnost jer ovako vise ne ide. PRevise pretnji na sve strane a niko da reaguje.

mala

pre 5 godina

Drzavni organi trebaju dati sve od sebe da zastite ministrai njegovu porodicu.

Daca

pre 5 godina

Srbija nije zemlja nasilnika i zemlja pretnji i prozivki. Svakom nehumanom i losem delu treba se stati na put

Aleksa

pre 5 godina

Drzavne institucije treba da reaguju sto pre na ove pretnje!

ogi

pre 5 godina

Ovo prelazi sve norme i pod hitno neko mora da reguje!

Sanja

pre 5 godina

Naravno da treba da reaguje jel opasne su pretnje!

Ristić

pre 5 godina

Ako ne reaguje samo je pitanje vremena kada ce se desiti nešto loše

Iwan

pre 5 godina

Niko se ne obazire na pretnje, pa da li je to moguce?

Nina

pre 5 godina

Treba proveriti ove pretnje, ne smemo ih zanemariti.

Bobika

pre 5 godina

Znamo svi da ovavlast ,Vucic , ministar Stefanovic se bore za mir , bolji zivot svih gradjana, da se posteno radi i zivi od svog rada.To sve ne odgovara lopovima svih struktura od politicara , tajkuna politicara, tajkuna , pa do svih kriminalaca postovalaca svih vrsta i oblika kriminala.Zato izmedju svih lopova bivsih i sadasnjih uzurpatora i velikih kriminalaca ova vlast i rad ministra Stefanovica koji radi bezprekorno svoj posao i bas se bori i radi protiv svih vrsta kriminala korupcije nailazi na pretnje i nezadovoljstvo jer nemaju vise politicku podrsku i podrsku u vlasti kao do skoro , pa su oni naj veci kriticari ove vlasti .Zato treba da se pod hitno aktivira sudstvo i prvosudje i vec jednom pocne da radi svoj posao brzo savesno i odgovorno i takve elemente i pojave eleminisu iz naseg drustva i posalju na duge... duge zatvorske kazne.

Neša

pre 5 godina

Ne sme se dozvoliti svakakvoj bagri da preti ministru niti bilo kome od Srba!

Ena

pre 5 godina

Tuzilastvo podhitno da reaguje na ovakve pretnje.

Maja

pre 5 godina

Na zalost percepcija tuzilastva u procesuiranju krivicnih dela je krajnje cudna. Ponekad toliko zastrasujuca iz ugla profesionalnosti , morala i etike da je to strasno.

Milan

pre 5 godina

Ne bi smelo da dodje do toga da neko javno podseca sta treba da radi tuzilastvo i sudstvo, oni su vec trebali da krenu da utvrdjuju tacno stanje o eventualno podnose prijave.

Jelena

pre 5 godina

Tuzilastvo mora odmah da reaguje...Dosta pretnji drzavnim funkcionerima prolazi neopazeno i ne pridaje se znacaj tome.

Slobodan

pre 5 godina

Tuzilastvo mora ozbiljnije da shvati pretnje drzavnim funkcionerima.

Dehan

pre 5 godina

Mora se reagovati , pretnje ni malo nisu naivne

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija