• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

31.10.2018

18:16 >> 18:24

(VIDEO) GENERAL MLADIĆ NAREDNIH DANA STIŽE U SRBIJU, NATO NA NOGAMA! Otkriće gde se krio, kako je i gde uhapšen, KO GA JE IZDAO...

Društvo

(VIDEO) GENERAL MLADIĆ NAREDNIH DANA STIŽE U SRBIJU, NATO NA NOGAMA! Otkriće gde se krio, kako je i gde uhapšen, KO GA JE IZDAO...

Podeli vest

U Državnoj Dumi održana je prezentacija knjige sa intervjuima, svedočenjima, člancima, zvaničnim izveštajima i događajima o generalu Ratku Mladiću, pod nazivom "Poslednja bitka", a koju je objavio rusko-srpski Komitet za odbranu generala Mladića uz saradnju i podršku Komunističke partije Ruske Federacije

Knjiga govori o izvanrednom komandantu, visoko profesionalnom i iskrenom oficiru koji je branio svoje ljude, a koji se i dalje nalazi u tamnicama Haškog tribunala, navodi se u saopštenju Komunističke partije.

Autor je predsednik Komiteta i zamenik predsednika Komunističke partije Pavel Dorohin.

Prema njegovim rečima, knjiga je veoma zanimljiva jer odražava mišljenje članova odbora i predstavnika Rusije koji su direktno uključeni u odbranu interesa generala Mladića na sudu, kao i sećanja na samog generala.

U knjizi se nalaze i zanimljivi delovi "gde i kako se krio od onih koji su ga po naređenjima NATO snaga tražili po Srbiji", priče o prijateljima, kao i zvanični izveštaji Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije o njegovom slučaju. 

U novembru Dorohin planira da predstavi knjigu i srpskoj javnosti.

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB U DONBASU: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Prezentaciji u Rusiji su prisustvovali poslanici Državne dume, članovi Komiteta, sin generala Darko Mladić i druge javne ličnosti.

Prevodilac knjige Jelena Guskova, direktor Centra za istraživanje savremene balkanske krize Instituta za slovenstvo Ruske akademije nauka, član Senata Republike Srpske i član Komiteta za odbranu generala Mladića, nazvala je jedinstvenim memoare Mladića koji su sadržani u knjizi.

- Jedno sećanje - kada je 1994. došao u Moskvu, te se sastao sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane i zatražio pomoć za srpsku vojsku", rekla je ona. Drugo sećanje odnosi se na posetu generala Ženevi, "kada su pokušali da ga ubede da se suprotstavi političkom rukovodstvu Republike Srpske da potpiše dokumente koji su u suprotnosti sa njegovim ubeđenjima - nastavlja Guskova, podsećajući da to nikada nije učinio.

ŠOK! TAČI PRIZNAO DA JE SEVER KOSOVA SRPSKI! U Prištini poludeli zbog jedne rečenice koju je objavio na Tviteru

Najzad, knjiga sadrži deo "Reći ću vam kako sam uhapšen", koji je napisala Guskova po kazivanju generala Mladića tokom sastanka sa njim u Hagu 2017. godine.

- Najvažnije je to što smo uspeli da zabeležimo to sećanje, jer je to bila velika tajna. Toliko godina se krio. Kako i gde - porodica nije znala, mnogi su pretpostavljali da rukovodstvo zemlje zna, ali da nije htelo da ga uhapsi - istakla je Guskova i dodala:

- To je dramatičan siže sa velikim smislom za humor generala Mladića, a što je objavljeno u ovoj knjizi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hag

pre 5 godina

pravoslavni general osudjen za genocid i najteže ratne zločine...general koji je dobiovao bitke samo protiv civila,dok je u sukobima s borcima bježao ostavljajući sve iza sebe ,general koji je dobio metak u guzicu.General koji se krio kao pi.kica godinama a kada su došli da ga hapse,ukenjao se u gaće.Poznat kao pampers general.To su pravoslavni idioli i veličine!

Knjiga

pre 5 godina

Ruski naučnik Aleksander Mayorov je sa svojim kolegama iz Petrogradskog Univerziteta napisao knjigu 2006g o Hrvatskoj državi iz 3-6veka a o tome se još ne sme pisati...Croative.net ‘Velikaya Horvatiya’ – od Moskve do Crnog mora, od Kavkaza do rijeke Tise!

Srpski heroji

pre 5 godina

Kurir.rs PODACI IZ MEDICINSKE DOKUMENTACIJE: EKSKLUZIVNO! SLOBODAN MILOŠEVIĆ BOLOVAO OD ŠIZOFRENIJE: Obelodanjena strogo poverljiva dokumenta tajnih službi SFRJ! Espreso.rs DA LI SE RATKO MLADIĆ UNEREDIO NAKON HAPŠENJA? Vukčević otkrio: HTEO SAM GLAVU DA MU SKINEM ZBOG TOGA!

princip

pre 5 godina

Zapamtili ste vi svi fasisti njega vrlo dobro...i pamtićete ga isto koliko i Srbi mamicu vam vasu ustasko- fasisticko-klerikalnu.....!

milemalivuk

pre 5 godina

Pa za pocetak ti sve po spisku I tebi I toj fasistickoj nemani od koje si pozajmio nik. A kao drugo pravoslavni generali kao sto je Ratko Mladic su za tebe visa sila I kad ih spominjes treba da ustanes stoko poturcena.

Srpski heroji

pre 5 godina

Kurir.rs PODACI IZ MEDICINSKE DOKUMENTACIJE: EKSKLUZIVNO! SLOBODAN MILOŠEVIĆ BOLOVAO OD ŠIZOFRENIJE: Obelodanjena strogo poverljiva dokumenta tajnih službi SFRJ! Espreso.rs DA LI SE RATKO MLADIĆ UNEREDIO NAKON HAPŠENJA? Vukčević otkrio: HTEO SAM GLAVU DA MU SKINEM ZBOG TOGA!

Vickasti

pre 5 godina

Tvoj babo nije mogao da izađe iz Sarajeva 3 godine. Jebo vam je mamu na svakom frontu.

tigar

pre 5 godina

Mladić je general kojim će se cela planeta ponositi,gde on prođe gaće su se tresle mudžahedinima!

Branka Pantelić

pre 5 godina

Da si nam živ i zdrav Generale i hvala za sve

Bas si se

pre 5 godina

namlatio, kao idiot. Svi ste nosili pampers pelene gde god je general prosao.

Cedo

pre 5 godina

Које ли си ти вјере маме ти се н...бем,какве гадости пишеш.Генерал Младић је светац и велики професионалац а о стручности неморам много рећи-најбољи икад. О каквом бјежању пишеш стоко једна Мрш

Panic Mechanic

pre 5 godina

Изволи. Да се мало смириш. https://www.youtube.com/watch?v=iEjgaO_wKus https://www.youtube.com/watch?v=gW4DeGY45QY

Rocky68

pre 5 godina

Moze ga samo mrzeti, on je ustao u istoriji, a ti sta si postigao?

Drugo Kosovo polje

pre 5 godina

Napokon došla na red i Bitka na Lijevče polje koju je srpska Dijaspora godinama zvala Drugo Kosovo polje jer su Ustaše ubile oko 20 000 četnika Čiča Draže i Crnogoraca ali se zamislite vi to opet se po srpskoj tradiciji LAŽE i još za poraz krivi Crnogorce....Novosti.rs Lijevče polje nije Dražin poraz

Ogledalo

pre 5 godina

Balija, ne balijaj. Pravi si supak-efendija, poturceni Srbine. Toliko si vam isprani mozgovi i zadojeni mrznjom prema svojim korenima. Najkrvaviji janjicari su isprani mozgovi, zadojenih mrznjom prema svom narodu Srbima. Imate mozgove ko kisne gliste, nikada necete shvatiti da su od vas Srba napravili srbomrsce, koji ce umesto njoh mrzeti, ubijati, nabijati na kolac, klati, Srbe.

Bemtinanunaninu

pre 5 godina

Koji li si ti nekrst "hagu"? Da nisi ti ratovao u podrinju protiv srpskih civila ili oko Velike Kladuše? Saznaćemo!

Branko

pre 5 godina

" A TVOJ ZLOCINAC GOTOVINA GENERAL JE BEZAO I IMA PAMPERS PELENE"!!???? " A ZLOCINAC GENERAL NORAC JE ZARADIO CIN I OSUDJEN UBIJANJEM CIVILA" !!??? " A ZLOCINAC GENERAL MERCEP UBIJAO CIVILE I PORODICU ZEC, NAJMLADJI CLAN JE IMAO SAMO 12 G " !!!???? " A ZLOCINAC GLAVAS KLAO CIVILE I BACAO U DRAVU I TO JOS ZAVEZANIH RUKU " !!???? " JESU TI TVOJI ZLOCINCI VIDELI RATISTE, KAD SU SRBI NAPALI NUSTAR A VINKOVCI SU BILI PRAZNI I NAPUNILI GACE " !!!???? " VI HRVATI TRE BA DA AMERE I NEMCE DOK STE ZIVI LJUBITE U D*PE, DA NJIH NIJE SRBI BI VAS LEVOM RUKOM OCISTILI " !!??? "UVUCI SE U TO USA D*PE I SUTI DOK TE AMERI TRPE I NE ISPADNES VAN KAO BRABONJAK " !!!?????

Branko

pre 5 godina

" VI HRVATI BAS NEMATE NI STIDA NI SRAMA, VI STE ZADNJI NAROD NA SVETU KOJI BI NEKOME TREBAO DA DELI LEKCIJE O RATNIM ZLOCINIMA. UVEK STE BILI NA STRANI ZLOCINACA, HITLERA STE SA CVECEM GOCEKALI U ZG. U JASENOVCU SU USTASE TAKVE ZLOCINE CINILI DA SU I NACISTI BILI IZNENADJENI. IMALI STE JEDINI U SVETU LOGOR ZA DECU GDE STE UBILI PREKO 20 000 DECE " !!!???? " I SAD STE U NATO KOJI CINI ZLOCINE PO SVETU, NAPADA SUVERENE DRZAVE A VI TO PODRZAVATE "!!!!???? " STA CE VAMA CRKVA, JEDNO SE MOLITE A DRUGO RADITE " !!!???

Dejo

pre 5 godina

Zivio nam Mladic sto godina a Srbija treba sve da napravi da ga vrati u Srbiju i dobije odlikovanje ,svaka cast Rusiji sto podrzava Mladica tu jos jednom pokazuje Rusija da je pravi i istinski prijatelj Srba ,Srbije i Republike Srpske

ratkovic zarko

pre 5 godina

Stigla ga kletva trebinjskih vonika vrs i proteranih trebinjaca.proterati 1993g 700 svojih vojnika iskusnih prekaljenih ratnih dogadjaja dali to moze uraditi normalan general.Moze da da da to veoma dobro znamo a pre toga je bio dogovor sa hv tj.sa tudjmanom i njegovim zengama tj.soldatima.Trebinjci imaju kletvu u stanac tb kamen od davnina.Nazalost toje general mladic predvideo zato nosi pelene vec godinama.

Gujarat

pre 5 godina

Neka stize mame vam on svima jebao vi ste monstrumi ja bi ga I ostavio u srbiji nije Fer da za vas ubija I pljacka a da GA Brösel leci I HRANI mame jebite svoje fasisticke govna LJUDSKOG RODA

Ting

pre 5 godina

General kojem se kcerka ubila iz njegovog pistolja,kad je vidjela sta joj tata radi presudila sama sebi.mislim da je to njegova najveca kazna.jer je pobio toliko neduzne dece..

mauser

pre 5 godina

A mogao bi reći tko je ubio one gardiste.......

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija