• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.11.2018

15:25

EPILOG GLASANJA u SANU! Kostić: Sutra ću ponuditi ostavku!

Društvo

EPILOG GLASANJA u SANU! Kostić: Sutra ću ponuditi ostavku!

Podeli vest

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić najavio je da će sutra ponuditi ostavku svim odeljenjima SANU, što je epilog današnjeg glasanja na Izbornoj skupštini u toj instituciji

- Smatram da ste mi ovim izborom poslali jasnu poruku. U toku sutrašnjeg dana sva odeljenja će dobiti moju ponuđenu ostavku na mestu predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti - rekao je Kostić nakon što je predsednik Izborne komisije akademik Dejan Popović saopštio rezultate današnjeg glasanja - da je u redovne članove od 18 kandidata primljeno 16, a u dopisne 14 od 26 kandidata.

- Radi se o činjenici da imamo potpuno drugačija shvatanja o ugroženosti Akademije, njenog mesta i njene budućnosti. U tom smislu biće mi veliko zadovoljstvo da otvorim politički prostor da na moje mesto dođe čovek kome ćete više verovati i koji će uspešnije voditi Akademiju - rekao je Kostić koji je tokom celog jednogodišnjeg izborbog procesa bio oštro napadan.

Kostić je u nedavnom intervjuu za "Novosti" rekao da je u proteklih nekoliko meseci o sebi cuo cudovišne tvrdnje, koje nisu tačne.

- Čuo sam da sam mason, da sam soroševac, da rukovodim ''žutom grupacijom'' u SANU, da sam kripto SNS-ovac, Vučićev čovek, da sam obična ''crvena banda - naveo je tada Kostić.

Predsednik SANU je tokom prethodnih meseci u više navrata skretao pažnju i na ugroženost pojedinih odeljenja zbog malog broja članova.

Nakon završetka Izborne skupštine Kostić nije želeo da daje izjave medijima, a njegovu odluku odbili su da komentarišu i članovi Predsedništva, kao i drugi akademici.

Upravnik Biblioteke SANU akademik Miro Vuksanović je kratko rekao da je odluka predsednika Kostića neočekivana i da njegova ostavka ne može biti prihvaćena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Nemas ti blage veze sa akademijom nauke i umetnosti ,a jos manje sa srpstvom ,kao mnogi pored tebe .

Rocky68

pre 5 godina

Trebalo ga smeniti, koga on zastupa, odrekao se Kim.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija