• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

13.11.2018

20:34

KAPETAN DRAGAN SLOBODAN U DECEMBRU?! Nevin u zatvoru leži više od 12 godina!

Društvo

KAPETAN DRAGAN SLOBODAN U DECEMBRU?! Nevin u zatvoru leži više od 12 godina!

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, sledećeg meseca bi mogao da bude pušten iz hrvatskog zatvora Lepoglava

O tome će sutra, 14. novembra, odlučivati Županijski sud u Varaždinu. Vasiljković je prošle godine nepravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina počinjenih 1991. i 1993. tokom sukoba u Hrvatskoj. Vasiljković je uhapšen 2006. u Australiji po poternici iz Hrvatske, kojoj je izručen 2015. godine. U pritvoru je proveo više od 12 godina. Prema rečima njegove advokatice Slađane Čanković, to znači da je Vasiljković odležao više od dve trećine kazne i ima pravo na prevremeno puštanje na slobodu.

Nije sve gotovo

Kakva god bude odluka Županijskog suda u Varaždinu, postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu, koji kao drugostepeni organ donosi konačnu odluku, objašnjava Savo Štrbac iz Veritasa.

- Iz zatvora Remetinac, gde je bio smešten nakon izricanja presude radi dijagnostike, Hrvati su, po službenoj dužnosti, podneli zahtev za uslovni otpust Vasiljkovića, koji je u pritvoru proveo više od dve trećine kazne. Pošto je u međuvremenu upućen na izdržavanje kazne u zatvor Lepoglava, predmet je prebačen u nadležni Županijski sud u Varaždinu, koji će u sredu odlučivati o uslovnom otpustu - objašnjava Čankovićeva, dodajući da se nada da će odluka varaždinskog suda biti u korist njenog štićenika.

(VIDEO/FOTO) RUSIJA POTOPILA NORVEŠKU FREGATU, ISKLJUČILA NAVIGACIJU FINSKOM RATNOM BRODU: Jeza u NATO i na BALTIKU!

- Ako sud bude poštovao zakon, odluka mora da bude oslobađajuća... - podvlači Čankovićeva.

Vasiljkovićev prijatelj i advokat Dragan Palibrk, na drugoj strani, smatra da Kapetan Dragan nije ni trebalo da bude u zatvoru jer je osuđen bez dokaza.

Foto: AP PHOTO

- Hrvatsko pravosuđe je najstrašnije antisrpski nastrojeno. Zbog toga sumnjam da će odluka biti u Kepovu korist. Ako budu poštovali zakon i ukoliko uzmu u obzir činjenicu da je odležao mnogo više od dve trećine kazne, morali bi da ga oslobode. Međutim, kako su se dosad pokazali, ne bi me iznenadilo da ne bude tako... - upozorava Palibrk.

ČEPURIN: SPECIJALNA OPERACIJA KOSOVA PROTIV SRBIJE - "Diplomatija u hodniku" ne prolazi, RUSIJA NE MENJA STAV!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija