• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2018

10:14

TRANSPARENTNOST PITA: Koga podržavaju Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca - KORUMPIRANE ILI SAVESNE SUDIJE I TUŽIOCE!

Društvo

TRANSPARENTNOST PITA: Koga podržavaju Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca - KORUMPIRANE ILI SAVESNE SUDIJE I TUŽIOCE!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparenost javno je pozvao Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca Srbije, na čijem su čelu Dragana Boljević i Goran Ilić, da se napokon jasno odrede, skinu rukavice i opredele se koga podržavaju: korumpirane ili savesne sudije i tužioce, jer javnosti postaje jasan odgovor na ovu dilemu

Juče je gospodin Čedomir Backović, pomoćnik ministarke pravde, javno izrekao nekoliko činjenica, koje su za građane Srbije nesporne - da pojedini predstavnici pravosuđa hoće formalno-pravno da privatizuju pravosuđe, da ovi nesavesni hoće sami sebe da biraju, unapređuju, određuju uslove rada i plate i da sami sebi odgovaraju za svoj rad, a da sude drugima, da pojedini nosioci pravosudnih funkcija hoće da se odmetnu, da su udruženi u klanove i klike, da pojedini imaju za cilj da sude kome hoće i kako im se hoće i to pravdaju nezavisnošću sudstva, da pojedini sadašnji predstavnici pravosudnih udruženja imaju tapije na 'misiju i viziju' pravosuđa, da je jedan deo pravosuđa nestručan itd. 

Ovo su fakti koje svaki građanin Srbije oseća na svojoj koži, što ne mogu da shvate ni Boljevićka, ni Ilić ni ostali, jer udobnost svojih fotelja ne bi menjali za pravično suđenje, savesne i ne korumpirane sudije i odgovorno pravosuđe kojem teže građani Srbije. 

Potpuno je jasno da ustavni amandmani u oblasti pravosuđa, koji su podržani od strane Venecijanske komisije, a koji su u interesu svakog građanina Srbije i svakog savesnog nosioca pravosudne funkcije, jesu trn u oku svima ovima koji bi da se pravosudni sistem nikada ne prilagodi pravdi, pravičnosti i odgovornosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 5 godina

Od pravosudja se ocekuje najveca doza savesnosti i odgovornog obavljanja zadataka, ali juce smo videli da pojedini predstavnici izgleda da ne shvataju svoj posao ozbiljno i krse sva moguca pravila.

Jovana

pre 5 godina

Sudstvo je korumpirano zahvaljujući bivšoj vlasti koja je postavila te sudije. Znajući da je sudstvo postalo nezavisno telo, postavili su svoje ljude koje svakako potplaćuju u svoju korist.

Filip Č

pre 5 godina

Korumpirani su imenovani za vreme DOS-a. Tako da povezujte.

Joca

pre 5 godina

Lokalni tužioci su često u spregama sa sumnjivim tipovima i organizacija, pri čemu ozbiljno nanose štetu našoj pravnoj državi.

Mirko

pre 5 godina

Sudije i tuzioci treba da sude i sprovode postupke u ime naroda...

Ceca

pre 5 godina

Zuti su privatizovali sud i potplatili sudije, cast izuecima. Neverovatno je da jedna javna ustanova, koja sluzi svim gradjanima i sprovodi pravdu, bude politicko delo lopova i prevaranata poteklih iz demokratske stranke!

sena todorovic

pre 5 godina

treba da se hitno javis oftalmologu, jer ako toliko dugo vidis ZUTO,mora dati oci nisu u redu. SNS vlada srbijom vec vise od sest godina i nista se nije promenilo. otkud sada opet da vladaju zuti kada ih nigde nema.

mika

pre 5 godina

Svaki građanin države Srbije se mora boriti protiv ovog zla.

taichy

pre 5 godina

A Sabac....Oslobadjajuca presuda Zelenovicu.... Toliko o tome da li su korumpirani ili ne... Sramota za Srbiju je oslobadjajuca presuda sa Zelenovica!

Nevena

pre 5 godina

Nakon zadnjih dešavanja jasno je da ima korumpiranih

maja

pre 5 godina

Tužno je što su neke pravne institucije pod uticajem žutog ološa.

Dejan

pre 5 godina

Drzava ce resiti preblem sa korumpiranim sudijama i tuziocima

Maca

pre 5 godina

Dodjite do Sapca pa cete videti kako su pojedine sudije korumpirane.

Rade

pre 5 godina

U sudstvu i tužilaštvu još uvek ima zaperaka iz doba žute tajkunske vladavine i to se mora dodatno prečistiti.

Bratislav

pre 5 godina

Pravosudje se nikada nije oporavilo od one uzasne reforme koju su sproveli Tadic i njegova DS

Erik

pre 5 godina

Na žalost, kod nas se nezna koji je sud korumpiraniji i koji je podrložan političkom uticaju, pre svega opozicije. Ako uzmemo u obzir presudu zelenoviću, ima sumnje da nešto nevalja.

Mima

pre 5 godina

Oni koji bi zeleli da privatizuju pravosudje, njima bi po sili zakona trebalo da sleduje zatvor.

Nikša

pre 5 godina

Zna se koga Goran Ilic podrzava !! Istinu i pravdu !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija