• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2018

16:22

POJAČANA BORBA PROTIV NELEGALNE GRADNJE! VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšene i pravosnažno osuđene još dve osobe!

Društvo

POJAČANA BORBA PROTIV NELEGALNE GRADNJE! VELIKA AKCIJA MUP: Uhapšene i pravosnažno osuđene još dve osobe!

Podeli vest

Pojačana akcija sankcionisanja nelegalne gradnje nastavljena je pa su dvojca okrivljenih u protekla dva dana uhapšena i pravnosnazno osuđena na uslovne kazne zatvora i novčane kazne na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznaju krivičnog dela

Srđan Prelić osuđen je uslovno na 14 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog zidanja dva objekta i posle zabrane gradnje.

Dragan Jovanović osuđen je uslovno na godinu dana zatvora s rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara jer je i pored zabrane gradio objekat na Novom Beogradu, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela "građenje bez građevinske dozvole".

U protekle dve sedmice uhapšeno je ukupno sedam osoba zbog nelegalne gradnje u Surčinu, Novom Beogradu i Zemunu i svi su osuđeni na uslovne zatvorske kazne i novčane kazne u kratkom roku. 

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odrednica Zakona o ozakonjenju.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

STOP NELEGALNOJ GRADNJI: Još dvojica uhapšena i pravnosnažno osuđena!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija