• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

20.11.2018

22:51

IZVRŠITELJI UZELI 500 EVRA, A NISU OBAVILI POSAO: Milka Mandić otkriva kako bahato i bez pardona deru i poverioce!

Društvo

IZVRŠITELJI UZELI 500 EVRA, A NISU OBAVILI POSAO: Milka Mandić otkriva kako bahato i bez pardona deru i poverioce!

Podeli vest

Izvršitelji u Srbiji ne deru kožu sa leđa samo dužnicima, već to rade i poveriocima! Naime, svi oni koji preko njih pokušaju da naplate svoja dugovanja moraju unapred da plate naknadu za pokretanje izvršenja, koja se u zavisnosti od visine potraživanja može kretati i do nekoliko hiljada evra.

Ovaj novac izvršitelji odbijaju da vrate poveriocima čak i kad ne uspeju da naplate dug, a da stvar bude bizarnija, visoke cifre se naplaćuju za troškove koje izvršitelji realno i nemaju!

O tome govori i slučaj novinarke našeg lista Milke Mandić (40), koja je kancelariji izvršiteljke Jelene Aleksić unapred uplatila 54.821 dinar za pokretanje postupka izvršenja za naplatu duga od oko 60.000 evra. Iako nije uspela da joj naplati dug, ova izvršiteljka ne samo da joj nije vratila novac već je sada ucenjuje za dodatnih 28.000 dinara!

- Moja majka je 2012. godine kupila stan u izgradnji u beogradskom naselju Žarkovo od izvesnog Mileta Jevtovića za 42.000 evra. Za taj stan ni danas nisam dobila ključ. Posle nekoliko neuspelih pregovora sa njim, tužile smo ga i dobile spor, po kojem je on u obavezi da nam sa kamatom isplati oko 60.000 evra. Mislili smo da smo glavni deo posla završili dobijanjem sudskog spora, ali nismo računali na prevaru izvršitelja - kaže Milka Mandić.

MENJAMO ZAKON, IZVRŠITELJI VIŠE NEĆE MOĆI DA DIVLJAJU: Pomoćnica ministra pravde Jelena Deretić najavljuje promene u ovoj oblasti!

Prema njenim rečima, u aprilu 2018. u dogovoru sa advokatom ušlo se u proces naplate duga.

- U dogovoru sa advokatom taj posao poverili smo kancelariji Jelene Aleksić, koja me je obavestila da joj na ime pokretanja izvršenja odmah uplatim 54.821 dinar, što sam i uradila. Međutim, dva meseca kasnije iz ove kancelarije su mi rekli da ne mogu da naplate potraživanja, jer dužnik nema ni pokretne ni nepokretne stvari. Pitala sam je zašto ne popiše pokretne stvari iz stana u kome Jevtović živi.

Rekla mi je da može, ali da joj za to uplatim još 28.000 dinara. U šoku sam joj kazala da sam im već uplatila 450 evra. Dobila sam odgovor da je taj novac utrošen za druge stvari i da, ako neću da uplatim 28.000 dinara, ona će obustaviti postupak izvršenja. Iznervirana njenim tonom, tražila sam da mi dostavi specifikaciju svih troškova. Međutim, do dana današnjeg to nije stiglo do mene, kao ni uplaćeni iznos od 54.821 dinar - kaže Mandićeva.

Foto: Printskrin

Izvršiteljka: Neću da vratim novac

Informer je juče stupio u kontakt sa kancelarijom Jelene Aleksić, gde je izvesna Svetlana poručila da 54.821 dinar Milki Mandić i njenoj majci neće biti vraćen.
- Znam da svako želi da zna gde idu njegove pare, ali mi imamo svoje troškove. Ovaj novac je naplaćen na osnovu zvanične tarife i služi za pokretanje, vođenje i arhiviranje predmeta. Konkretno, mi svaku pošiljku plaćamo 360 dinara, a u ovom slučaju bilo ih je nekoliko. Još se bavimo ovim predmetom, nećemo ga obustavljati - rekla je ona.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladdimir

pre 5 godina

Prilično je nedefinisano i ponašanje banaka prilikom naplate potraživanja od strane izvršioca sa računa gradjana. Kada izvršilac dodje u banku sa sudskom presudom, i nalogom za naplatu sa računa gradjana, on može da naplati samo onu sumu koja je navedena u presudi. Medjutim, banka vam blokira ceolokupna sredstva na računu, i to na period od 10tak dana, čekajući da u tom roku izvršitelj donese naknadne podneske sa obračunatim kamatama i dodatnim troškovima. Bankarski službenici se “prave ludi”, iako dobro znaju da je takav postupak sa njihove strane apsolutno protivzakonit.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija