• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

21.11.2018

18:46

MILOGORCI, STIDITE LI SE VI IČEG?! OTKAZ ZA SVE SRBE U VOJSCI CRNE GORE?! Pa to nisu uradili ni Hrvati, a ratovali su sa Srbima!

Društvo

MILOGORCI, STIDITE LI SE VI IČEG?! OTKAZ ZA SVE SRBE U VOJSCI CRNE GORE?! Pa to nisu uradili ni Hrvati, a ratovali su sa Srbima!

Podeli vest

Svi vojnici koji su bili angažovani pod ugovorom, a nacionalno se izjašnjavali kao Srbi ili opozicionari, ostali su bez posla u VCG

Poslanik i potpredsednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić kaže da su bez posla u VCG ostali svi vojnici koji su bili angažovani pod ugovorom, a koji su se izjašnjavali kao Srbi ili opozicionari, prenosi IN4S.

- Misle li nadležni da će se iko od Srba prijaviti da dobrovoljno služi vojni rok? To neće biti više Vojska Crne Gore, nego crnogorska vojska -  smatra Bulajić.

On ističe da će Crna Gora, kao članica Alijanse, morati da reformiše Vojsku prema modelima NATO.

- Ništa se ne može uraditi bez odobrenja NATO, pa i kada je riječ o najavljenoj reformi Vojske, koja će biti usklađena prema potrebi tog vojnog saveza, računajući i brojno stanje i njenu organizacionu strukturu. Poznato je da reformu sprovode američke službe iz države Mejn i njihova nacionalna garda. Tri su tačke modela u koji se mora uklopiti Vojska Crne Gore sa onim što preferira NATO učešće u međunarodnim misijama, borba protiv međunarodnog terorizma i borba protiv elementarnih nepogoda, ističe Bulajić.

Na pitanje kako ocenjuje to što se u novoj strategiji spominje regionalna upotreba vojske, on odgovara da je to znak da u regionu ipak neko ne želi da postane član NATO.

-Ne vidim drugačiju svrhu. Znamo koje zemlje u regionu su članice NATO, koje nisu, a koje su na pragu da to postanu - kaže Bulajić za Novosti.

Zanimljivo je da nadležni, u sklopu reformi, sada najavljuju uvođenje dobrovoljnog služenja vojnog roka u trajanju od tri meseca, iako su ne tako davno izričito bili protiv toga. Najavljeno je izmeštanje vojnog aerodroma u Golubovcima, bez dodatnih objašnjenja zašto se to čini. Jer, taj aerodrom ima svu potrebnu infrastrukturu i sumnjam da je jedini razlog njegova prodaja. Neizvesno je šta će biti sa fašističkim okupacionim grobljem koje čuva vojska.

(VIDEO) RUSKA FLOTA LOVILA AMERIČKE PODMORNICE U VODAMA SIRIJE: Pentagon dobio nikad strašnije upozorenje!

Otvaranje kasarne u Andrijevici takođe otvara više pitanja. Bulajić smatra da bi bilo bolje da se ona postavi na tromeđi, i to najmanje na nivou bataljona.

- Čudno je zbog čega je kasarna u Plavu u ovoj priči zaobiđena, kada je ona decenijama bila aktivna i takođe strateški zanimljiva. Postavlja se pitanje kome se ova kasarna ostavlja i zbog čega se "beži" iz Plava - dodaje Bulajić.

- Svi vojnici koji su bili angažovani pod ugovorom, a nacionalno se izjašnjavali kao Srbi ili opozicionari, ostali su bez posla u VCG. Misle li nadležni da će se iko od Srba prijaviti da dobrovoljno služi vojni rok? To neće biti više Vojska Crne Gore, nego crnogorska vojska, smatra Bulajić.

KRAH VAŠINGTONA! RUSIJA PROTIV SAD VODI STO PREMA JEDAN: Američki tečni gas gubi trku sa ruskim gasovodima!

Prema njegovim rečima, dislociranje mornarice iz Boke kotorske u Bar sprovodi se takođe po nalogu NATO zbog nerešenog pitanja razgraničenja Crne Gore i Hrvatske na poluostrvu Prevlaka.

-To je pitanje na koje će se morati staviti tačka. Znamo da je Hrvatska godinama prije Crne Gore postala članica NATO, upozorava Bulajić.

Vlada Crne Gore je upravo ovih dana usvojila odluku o organizacijskoformacijskoj strukturi i veličini VCG, koja će u mirnodopskom sastavu brojati 2.368 ljudi, a u ratnom 5.159. U planu je otvaranje kasarne u Andrijevici, u naselju Prljanija, gde će na prostoru od oko 40.000 kvadratnih metara biti smeštena Treća pešadijska četa. U tom gradu je nekada bila komanda graničnog bataljona, pa otud i odluka da se u ovoj siromašnoj sredini usele pešadinci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija

pre 5 godina

Da li Beogradski Crnogorci reaguju na ovo diskriminaciju Srba u Crnoj Gori?Da li oni podrzavaju rezim Mila Djukanovica?I na kraju ,koji je procenat,Crnogoraca u karikama vlasti Srbije?

marko

pre 5 godina

Ja sam ''bg crnogorac'' ili ti Srbin iz CG srpsko pleme sedam brda - Piperi. Mi brt mrzimo Djukanovica = preziremo ga tacnije. Ja nisam bio na letovanju u CG vec 15 god minimum .Necu nesoju da punim budzet ali vi Srbi iz centrane Srbije idete dole,pevaci,glumci, politicari -establisment sve to trci leti da napuni budzet Milovim konvertitima ,pojedini ga cak dizu u zvezde.....kako mi Srbi iz CG da se borimo protivu toga?

milan

pre 5 godina

Pa tosu nasabraca oduvek su isti sta tu ima novo.Uvek su bili protiv srba i Srbije nista tu nema novo.

Djoka Prikaza

pre 5 godina

Milo pacove stidi se! Narod ce te strelajti kad tad kao Cauceska.

Marcco

pre 5 godina

Vidim da niste baš upoznati sa mišljenjem naroda Crne Gore zadnjih 10/15 godina.

Dmitar

pre 5 godina

Milo gnjido tako ćeš se smejati i u zatvoru ili u 2 metra bez geometra.

Bane

pre 5 godina

Ostavljam komentar samo zato da vam kazem da ovakve glupost ne objavljujete.Koga vise briga za Mila i njegovu mafiju?

Prvoslav

pre 5 godina

Meni se sve nešto čini da se Srbi otpuštaju u sklopu priprema za još jednu kosovsku bitku. Za Milogorce bi to bio izazov kao što je za Srbiju bio Nato pakt.

nikolic nsinisa

pre 5 godina

Nemam pojma o cemu vi u ovom clanku pisete....mora da nisam normalan kad ne mogu da povezem sve ovo u jednu celinu ....ili je cilj da nisam sam svoj... ili je to normalno da ja ne treba da ukapiram....Ili sam samo priprosti gradjanin Srbije, a mozda nikad nista nisam ni procitao osim clanaka o zadruzi i parovima.....Kakav Balzak, kakav Dostojevski, Ivo, Pekic, Cosic...sve je to trice i kuciuna. Vreme pocinje od danas..I sa nama

Balša

pre 5 godina

Ćeraj Srbe iz CG, ništa nam ne trebaju, otvori Brodarevo nek svi idu za srbiju! Crna je gora Crnogoraca!

Kaliomerizam

pre 5 godina

Oni nas kamenom , mi njih hlebom ! A mere reciprociteta. Samo kukamo i nekoga za nešto molimo.

zoran

pre 5 godina

Pod hitno uvesti boravišnu taksu za sve koji imaju državljanstvo "ekološke" (nevažno je da li imaju dvojno, tj i državljanstvo Srbije), kako to oni pedantno tamo naplaćuju. E, kako su nam ovde otimali 11 godina od plate da se izgradi desetak stražara koje je porušio zemljotres 1979.godine. Bilo davno, ali se ne zaboravlja.

Arman

pre 5 godina

Šta nas briga za Montenegro Bili i ostali boranija

kum zorzo

pre 5 godina

auuuuuuu pa sada ce svi oficiri doci po penziju u Srbiju

glas Prokletija

pre 5 godina

srbijanci zaboravite komunizam, nema brace iz Srbije, braca su siftari sa Kosova po krvnoj......

Joksim

pre 5 godina

O Brano Mićnoviću miči tu bagru sa vlasti, obrukaše trag i korjen! Ovo niđe nije bilo niti će biti! Mnogo smo pali, da niže ne može!!!

Pera

pre 5 godina

MOLIM VAS UZVRATITE ISTOM MEROM,ALI NA SVE POSLOVE U SRBIJI

Veki

pre 5 godina

Srbi dozivljavaju najvecu mogucu torturu od Nato. Turci su nas ugnjetavali 500 godina, Nemci u dva rata skoro istrebili a sad na red dosli kauboji i hoce da nas porobe i proteraju.

mistole

pre 5 godina

Pa kako bre nisu uradili hrvati... pa što nisu hrvati genocidni narod predan istrebljenu srba, a sad ispada imaju srbe i u svojoj vojsci. Pa kako bre, bilo bar 1 000 000 članaka gde se lepo kaže da srba skoro pa nema i nestaju i preostali!? Pa kako to bre???

Penzioner

pre 5 godina

Videli ljudi da Srbi ne smeju da uvedu kontra mere, pa bez strepnje udaraju po Srbima!

1999

pre 5 godina

Dosta je vise odmah reciprocitet,i u vojsci i u policiji i u javnim sluzbama svim crnogorcima otkaz momentalnao.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Lele, sad će samo "milogorci" da idu u Avganistan, Irak, Siriju....... ! Obavezno da ponesu i čvrstu ambalažu - tako ovi iz NATO kažu.

miki

pre 5 godina

Ja sam Srbin,poreklo mi je sa Njegusa.Svi moji preci su bili Srbi , za vreme Velikog rata 2 medalje Milosa Obilica,danas moji rodjaci su uglavnom visoki oficiri nase majke Srbije a medju njima i ja.Nije mi jasno koja je to nacija Crnogorac ili treba dodati Milov-Crnogorac i jos mi nije jasno pored toliko Srba u CG Djukanovic jos seta Podgoricom Ovaj *Milan* sto je napisao komentar ,vidi se da je neuk ,nepismen covek.Ja bih ga pitao a kada to braca iz CG i Srbije nisu bili zajedno.I bice to je sigurno.Bolje neka prouci od kada su nam braca iz BiH ili Hrvatske i koje su uniforme nosili

flamantes

pre 5 godina

Naravno da to nije tačno, iz vojske će izaći svi neprijatelji Crne Gore, a sad što je među njima najviše Srba je posebno pitanje, da li u Vojsci Srbije uma pripadnika Ustaškog pokreta ili UČK?

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59