• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.11.2018

22:55

IZVRŠITELJ ZA SAMO DVE GODINE PRIJAVIO PROFIT 1,2 MILIONA EVRA! Nišlija Miljan Trajković se obogatio od uterivanja dugova!

Društvo

IZVRŠITELJ ZA SAMO DVE GODINE PRIJAVIO PROFIT 1,2 MILIONA EVRA! Nišlija Miljan Trajković se obogatio od uterivanja dugova!

Podeli vest

Niški izvršitelj Miljan Trajković obogatio se preko noći od uterivanja dugova! On je za samo dve godine, prema APR-u, prijavio profit od 141.445.000 dinara, što je skoro 1,2 miliona evra

Trajković je u 2016. godini prijavio neto dobit od 89.148.000 dinara, a godinu dana kasnije bio je nešto manje uspešan, pa je zaradio 52.297.000 dinara. Toliki novac u Srbiji ne zarađuju ni uspešni biznismeni, sportisti i estradne zvezde!

Zanimljivo je da je Trajković za te dve godine prijavio ukupan prihod od 300,9 miliona dinara, od čega 298 miliona otpada na "prihode od prodaje proizvoda i usluga", a samo 2,9 miliona na izvršiteljske nagrade. U prevodu, to bi moglo da znači da se Trajković obogatio od prodaje tuđih nekretnina na licitaciji, kao u slučaju Venka Panajotova, čiju je kuću prodao zbog duga za struju od 300.000 dinara. O ovom slučaju Informer je pisao na istom ovom mestu u vikend broju od 17. novembra.

MENJAMO ZAKON, IZVRŠITELJI VIŠE NEĆE MOĆI DA GA KRŠE: Pomoćnica ministra pravde Jelena Deretić najavljuje promene u ovoj oblasti!

Kako kaže Dejan Gavrilović iz udruženja "Efektiva", potpuno je neverovatno da je jedan izvršitelj toliko zaradio za samo dve godine.

- Postavlja se pitanje zašto su te tarife, nagrade i provizije toliko visoke. To nije neki niti preterano težak niti zahtevan posao, ne verujem da to treba sve toliko da košta. Da li je to zato što neko mora da se obogati za godinu ili dve, kao što je slučaj sa ovim Nišlijom? Prosto, to su ljudi preduzetnici na koje su preneta javna ovlašćenja i oni to koriste kako bi zgrnuli milione. Ovaj novac koji pominjete, 1,2 miliona evra, to je njegova čista oporezovana neto zarada - navodi Gavrilović i dodaje da od celog procesa izvršenja korist imaju samo izvršitelji:

ZBOG DUGA OD 15.450 EVRA OTEO IM KUĆU I IMANJE OD 800.000E! VELIKI SERIJAL INFORMERA novi, do sada najdrastičniji slučaj bahatosti javnog izvršitelja!

- Ni poverilac nekad ne uspe da naplati sve od dužnika, a dužnici propadaju, ostaju bez kuća i stanova. Samo se izvršitelji bogate. Ovaj posao je očigledno kao kockarnica, jer kuća uvek dobija!

Trajković: Verovatno ste u pravu

Miljan Trajković nije želeo da govori koliko zaista zarađuje, sa obrazloženjem "da javni izvršitelj nema obavezu da te podatke dostavi novinaru". Na naše pitanje da li su tačni podaci koji se tiču njegovog poslovanja objavljeni na sajtu APR, Trajković je kazao "da su verovatno tačni". On je negirao da najveći deo njegovih prihoda dolazi od prodaje nekretnina.
- Izveštaj o svom poslovanju i prihodima i rashodima kancelarije izvršitelj dostavlja nadležnim organima, Poreskoj upravi, Ministarstvu pravde i Komori izvršitelja. Prihodi koje izvršitelj ostvaruje ne predstavljaju njegovu zaradu jer se iz njih pokrivaju troškovi poslovanja, zarada zaposlenih, porezi i doprinosi i materijalni troškovi. Izvršitelj ostvaruje naknadu za uspešnost koja je propisana javnoizvršiteljskom tarifom koju donosi ministar pravde, u skladu sa kojom se u svakom predmetu obračunava naknada troškova i visina naknade za rad javnog izvršitelja - objasnio je Trajković. D. K.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
GojaIllusion

pre 5 godina

Dići ćete bunu protiv ovih lopova, smanjite malo, ne otkrivanje ih.

GojaIllusion

pre 5 godina

Zašto sudija zakazuje ročište za na primer 6000 dinara neplaćenih komunalija ako je tužba obrazložena, sadrži račune i dokaz da korisnik nije platio. Može da zatraži odgovor tuženog i da potom presudi van ročišta. Evropsko pravo koje smo prihvatili obavezuje da je sudija DUŽAN tako da postupi jer u sporovima male vrednosti se SAMO IZUZETNO zakazuje ročišta, dok je ZABRANJENO dosuđivati advokatske troškove! A šta naši sudije rade? Zakazuje prosečno 3-5 ročišta uz poznavanje advokatskih troškova po 12000,00, prakyicno obavezuju tuženog da se angažuje advokata za utvrđivanje roka zastarelosti ili sabiranje šest brojeva. A kad se utvrdi da je 40% duga zastareo, troškove plaća tuženi jer on je izazvao tužbu. Ludilo. A onda nastupa deo filma sa izvršiteljima koji za svoj "rad" dostavljanja dopisa PIO fondu ili poslodavcu naplate još 12000,00. Ali neće stati na tome, izmisliće još nešto i napraviti sebi "dodatni rad". Država ovde tetoše svakoga samo ne svog građanina. Ovo je i zakonodavno pitanje i to najvažnije ali pogledajte šta raspravljaju naši poslanici.

BEKI

pre 5 godina

Ovaj je siguran sam zavio u crno najmanje 100 familija , 200 dece je ostalo gladno to je najmanje da bi se jedan zelenas obogatio i to kao drzavni cinovnik. Ovo je Katastrofa .....

Sova

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto napadate coveka koji legalno radi svoj posao. Da li je neko pozajmio pa nije hteo da vrati, onda sud presudi da mu se uzme nesto na ime duga, da bi se vratilo coveku koji mu je pozajmio. Sta je tu lose? Hteo si da pozajmis pare i u startu da prevaris i da ne vratis. To je vama dobro? Kada hoces da varas moras da budes spreman na tako nesto.

DEDA KOLE

pre 5 godina

Šareni što sada izigravate nevinašca, vi ste postavili notare i izvršitelje!!!~

sluzbenik

pre 5 godina

Svaka cast.Jedini posteni izvrsitelj koji je uredno prijavio prihode.Za razliku od njega drugi mnogo vise maju i nekretnine i gotovine a to ne prikazuju.Ostavite coveka na miru a prokontrolisite ove druge i videcete da trostruko vise zaradjuju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija