• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

23.11.2018

20:26

(FOTO) PRVI PARTIZAN SPREMA NOVU FABRIKU MUNICIJE: Roba će ići u više od 70 ZEMALJA ŠIROM SVETA!

Društvo

(FOTO) PRVI PARTIZAN SPREMA NOVU FABRIKU MUNICIJE: Roba će ići u više od 70 ZEMALJA ŠIROM SVETA!

Podeli vest

Fabrika namenske proizvodnje Prvi Partizan 90 godina postojanja i rada obeležila je puštanjem u pogon nove proizvodne linije za čaure u kompleksu ove fabrike i polaganjem kamena temeljca za pogone buduće proizvodnje municije u Dautovcu na Beloj zemlji kod Užica

Ovim događajima prisustvovali su mnoge zvanice - predstavnici vojske, Stevan Ninčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici lokalne samouprave, poslovni partneri iz zemlje i inostranstva, a direktor fabrike Dobrosav Andrić i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović pustili liniju u rad i položili kamen temeljac.

- Na prostoru od 74 hektara biće izgrađeno, u dve faze, 20.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora sa ukupnim ulaganjem oko 20 miliona evra. U početnom delu rada novog objekta biće zaposleno 200 novih radnika. Kada smo počinjali, cilj našeg projekta je bio da se iseli proizvodnja iz podzemnog objekta i da se u ovaj ovde budući objekat unese deo savremene opreme. Ovaj pogon biće završen u narednih 15 meseci. - rekao je Andrić i dodao da će pogoni na Beloj zemlji podići nivo kvaliteta i kapaciteta, a posebno istakao da će biti primenjeni najviši standardi iz bezbednosti rada zaposlenih.

SERIJAL INFORMERA: IZVRŠITELJI KAO MAFIJA! Otimaju pare i naplaćuju zelenašku kamatu NAJVEĆU U SRBIJI!

Po konceptu Prvog partizana Krčagovo (deo grada gde se trenutno nalazi kompletna proizvodnja), ubuduće će biti isključivo bezbedna proizvodnja, a u novom pogonu na Beloj zemlji biće B proizvodnja. Prema Andrićevim rečima u nove pogone na Beloj zemlji dolaziće komponente iz Krčagova, tu će se vršiti njihovo kompletiranje, pakovanje i stavljanje u magacine. Najvećim delom iz tih magacina gotovih proizvoda roba će ići u preko 70 zemalja širom sveta.

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE SVE JAČA I JAČA: Domaće naoružanje na novim „Erbasovim“ helikopterima!

- Što se tiče pogona u Krčagova on predstavlja dopunu našeg asortimana. Ovaj danas što je otvoren i realizovan za 20 meseci, proizvodiće se čaura za novi kalibar i ona će zajedno sa zrnom ovde stizati i pretvaraće se u metak. Sada sa ovim kapacitetima izašli smo na oko 95 miliona dolara plasmana, odnosno ukupnog prihoda. Sa ovom dopunom pogona i njegovom punom uposlenošću, taj prihod se povećava za 30 posto. To automaski znači da ćemo više uplaćivati u budžet države nego sada - rekao je Andrić i dodao da će i tu biti uposleno 100 novih radnika.

Pomoćnik ministra odbrane dr Nenad Miloradović rekao je da je u oba objekta uloženo oko 25 miliona evra.

HRVATI NA GRANICU SA SRBIJOM POSTAVLJAJU DETEKTORE LAŽI: Ako ne govorite istinu ČEKA VAS HOROR!

- Država je direktno investirala oko četiri miliona evra i oko 15 miliona evra indirektnih investiciaja u pogon koji smo otvorili i u koji se započinje izgradnja. Ove investicije trebalo bi da povećavaju prihode preduzeća za 50 posto. Značajno je što se uvode nove tehnologije, što će se raditi nova generacija streljačke municije, pre svega u naoružanju Vojske Srbije - rekao je Miloradović i dodao da se iz ovoga vidi da ulaganje u vojsku i odbranu nije samo trošak, već veliki izvozni benefit.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17