• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.11.2018

14:15

SUTRA NEMA PRVOG ČASA U OBE SMENE! Štrajk prosvetara, traže veće plate!

Društvo

SUTRA NEMA PRVOG ČASA U OBE SMENE! Štrajk prosvetara, traže veće plate!

Podeli vest

U mnogim školama u Srbiji sutra neće biti prvog časa u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, zbog štrajka upozorenja četiri reprezentativna prosvetna sindikata

 

Prosvetari traže povećanje plate od 14,6 odsto i nastavak rada na izradi platnih razreda.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za Tanjug oni tražili uvođenje platnih grupa i razreda, da bi povećanje u toj sruaciji prosvetarima bilo 14,6 odsto, jer za toliko zaostaju za ostalima u javnom sektoru.

- Pošto odlažu uvođenje platnih razreda tražimo da dobijemo ono što smo dogovorili i da nastavimo sa pregovorima oko platnih razreda - naglasila je ona.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković kaže da je povećanje od 14,6 odsto obećalo ministarstvo finansija, te da nisu zadovoljni najavljenim povećanjem od devet odsto. 

Četiri sindikara organizovanće, kako kaže, protest 11. decembra ispred Vlade Srbije, a i taj dan časovi će u školama biti skraćeni na 30 minuta. 

Štrajk organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", Sindikata obrazovanja Srbije (SOS), Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
didi

pre 5 godina

ovi prosvetari stvarno nemaju mere u bezobrazluku,a toliko su loši predavači da im ni desestostruko veća plata ne bi pomogla da obrazuju našu decu.Dosadili su i bogu i narodu sa tim štrajkovima i nikada neće prestati jer znate onu poslovicu i kilavom k.... i dlaka smeta...

Ljuba

pre 5 godina

Kako ih bre nije sramota...rade 9 meseci godisnje,trpaju lovu od ekskurzija,svake godine po tri puta štrajk...dokle bre vise

AS

pre 5 godina

NI TO NISTE ZARADILI. OD 365 DANA U GODINI VI SKORO POLA NE RADITE. NE RADITE NI JEDNU NEDELJU. TO JE VEĆ 52 DANA. NEKA SUBOTA JE MOŽDA RADNA I TO ZBOG VAŠIH ŠTRAJKOVA NADOKNAĐUJETE. NEKA BUDE 45.LETNJI RASPUST AJDE KAD ODBIJEM SUBOTE I NEDELJE DVA MESECA 60 DANA. RAZNORAZNI PRAZNICI, BOŽIĆ, NOVA GODINA, USKRS SIGURNO JOŠ 25 DANA. ETO GA POLA GODINE. VAMA GOSPODO PRIPADA POLA PLATE JER TOLIKO I RADITE.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija