• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

29.11.2018

08:47

KARAĐORĐEVIĆIMA NOVAC UMESTO BELOG DVORA! Kraljevska porodica može da dobije pola miliona evra

Društvo

KARAĐORĐEVIĆIMA NOVAC UMESTO BELOG DVORA! Kraljevska porodica može da dobije pola miliona evra

Podeli vest

Dinastija Karađorđevića ipak će biti obeštećena za kompleks Belog dvora u Beogradu, čiju su restituciju tražili pre četiri godine

Upravni sud poništio je rešenje kojim se odbija zahtev Karađorđevića za povraćaj ili obeštećenje, pa će Agencija za restituciju ponovo odlučivati o njihovom zahtevu i doneće odluku o finansijskoj naknadi. Maksimalna zakonska naknada i za Dvor i za ostalu imovinu naslednika kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića može da bude pola miliona evra.

Foto: Tanjug

 

Sud je, kako je "Novostima" potvrdio advokat Zoran Živanović, odlučivao po žalbi zastupnika kraljevske porodice na rešenje Ministarstva finansija, kao drugostepenog organa. Sud je to poništio i naložio da Ministarstvo ukine prvostepeno rešenje Agencije, kojim se potpuno odbija zahtev Karađorđevića.

- Tačno je da je to rešenje poništeno jer, po mišljenju Upravnog suda, Karađorđevići nemaju pravo na naturalni povraćaj Belog dvora, ali imaju na obeštećenje - kaže za "Novosti" direktorka Područne jedinice Beograd Agencije za restituciju Ivana Živković.

Ona kaže da to znači da država definitivno ostaje vlasnik Belog dvora, a da će Karađorđevići dobiti naknadu kad se donesu odluke o obeštećenju i za drugu imovinu na koju imaju zakonsko pravo.

Buduća namena Belog dvora biće određena posebnim zakonom.

(VIDEO) PRINCEZA JELISAVETA PRODALA "CRNOGORKU"! Kupac za vilu na Dedinju dao više od 4 MILIONA EVRA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Porodica koja je pogubna za Srbiju,isplatite ih i neka se vrate odakle su došli bez povratka,jer za Srbiju ni sad nisu ništa uradili,jer su postali anglosaksonci odavno.Ambasador amera skot-ina bolje priča srpski od njega,sramota.

zoran

pre 5 godina

Kakav prestolonaslednik, samo potomak poslednjeg jugoslovenskog kralja. I da se prekine sa cirkusom zvanim izdržavanje kraljevske porodice. Prvo nek vrate zlatne poluge koje su odneli iz trezora Narodne banke kada su bežali iz zemlje. Srbija je republika i kakvi prestolonasleci i krune na grbu. To je kao kada bi popovi stavili polumesc na fesu.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

nisu zorane u ovome uopste bitni karadjordjevici . oni se koriste kao primer svim ostalim naslednicima koji potrazuju svoju dedovinu otetu od komunista 1944-53 .tu ima bogami podosta para negde oko 20 i kusur miliardi dolara . ovim cinom drzava zeli da disciplinuje ostale da se ne bune i ne tuze drzavu strazburu jer ako to urade postace vecinski vlasnici srbije .

stuns

pre 5 godina

Ništa dobro za Srbiju nisu uradili, samo su je nasilno uveli u Hrvoslaviju!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija