• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.11.2018

13:38

VULIN: Specijalna brigada spremna i obučena za svaki izazov

Društvo

VULIN: Specijalna brigada spremna i obučena za svaki izazov

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Specijalna brigada najelitnija i najobučenija jedinica Vojske Srbije i da je spremna da izvrši svako naređenje državnog rukovodstva i vrhovnog komandanta i u potpunost se može osloniti na nju

- Srbija može da se osloni na Specijalnu brigadu i njenu spremnost da brani naš narod i naš način života bez obzira gde je on ugrožen - rekao je Vulin, koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao pripadnike Specijalne brigade stacionirane u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.

- Političke tenzije koje se dešavaju u našem okruženju nameću nam obavezu da budemo spremni na svaki odgovor i da budemo spremni za svaki izazov koji se može nametnuti našoj vojsci i našem narodu - istakao je ministar odbrane.

On je dodao da je Vojska Srbije opredeljena da živi u miru i predstavlja garant mira i stabilnosti, kao i bezbednosti svakog građanina Srbije, ali i naglasio da je i pored toga ona spremna i obučena da odgovori na svaki izazov.

-  U narednom periodu još više ćemo uložiti u sve ono što je potrebno Specijalnoj brigadi da bude na visini zadatka, da odgovori na svaki izazov i potrebu. Već smo obezbedili poboljšanje materijalnog statusa svih pripadnika Specijalne brigade u skladu s naređenjem vrhovnog komandanta, a od iduće godine očekujemo još jedno povećanje plata od devet procenata - naveo je ministar. 

Sve to će, dodao je, značajno uticati na kvalitet života svih naših pripadnika, a posebno pripadnika Specijalne brigade, što će uticati da oni i njihove porodice budu stabilni i sigurni.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan rekao je da su "ovo ljudi koji vole svoj posao, koji vole svoju profesiju i iznad svega vole Srbiju i spremni su da se bore za nju.

On je naveo da su u sklopu obilaska Specijalne brigade prikazana vrhunska osposobljenost pripadnika te jedinice u specijalno-fizičkom vežbanju, vatrenoj i taktičkoj osposobljenosti za rešavanje najsloženijih zadataka u okviru kompleksne protivterorističke operacije koje je izvedeno uz sadejstvo s pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne opbrane.

Naša otadžbina ima na koga da računa. Snage za hitno reagovanje će izvršiti svaki postavljeni zadatak - zaključio je general Talijan.

Nakon referisanja komandanta Specijalne brigade, ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje se nalazi na upotrebi u toj jedinici i prisustvovali prikazu osposobljnosti srpskih specijalaca.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Ne sumnjam u sposobnost naših specijalnih jedinica, ali vreme ratovanja je prošlost..

Lili

pre 5 godina

Srbija se zalaze za mir i stabilnost na Kosovu.Tacijevim teroristima bi pametnije bilo da se smire i ne provociraju.Nasa vojska je spremna da uvek odbrani svoju Drzavu i svoj narod.

zarkokoric78

pre 5 godina

Kao i uvek, vojska jedina institucija na koju se možemo osloniti bez obzira gde se nalazili.

Kosta

pre 5 godina

Srbija je spremna na sve izazove i za sve situacije .

Teodora93

pre 5 godina

Srbija je suverena drzava i ocigledno je da svakim danom postaje snaznija i spremnija na evropskom putu, a to nekima smeta i zato daju sve vecu podrsku Pristini i njihovim prljavim igrama kako bi nas oslabili i pokusali da kontrolisu

milab

pre 5 godina

Veoma je vazno da imamo spremnu i opremljenu vojsku koja je uvek tu da stiti svoj narod i zemlju.

Milos

pre 5 godina

Naša otadžbina ima na koga da računa,nasa brigada je utrenirana do savrsenstva.

Poslanica

pre 5 godina

Obzirom da su udruzeni srpski neprijatelji krenuli direktno da nas gadjaju u glavu i uniste trazimo od predsednika i vlade da odmah pozovu u pomoc Rusiju koja ce za kratko vreme formirati jake baze kod nas sa svim naoruzanjem koje jedino moze da nas odbrani.Ovo je zadnji trenutak da otvoreno pozovemo u pomoc bratsku Rusiju i brata Putina.Zivela Srbija.

UROS

pre 5 godina

Bez jake vojske nema jake drzave ni u jednom segmentu i zato je jako dobra stvar sto je ozbiljno shvacen zadatak modernizacije i opremanja vojske kao i podizanja spremnosti najelitnijih jedinica!

mimi

pre 5 godina

Ovo je važna tema ne samo zašto što ugrožava bezbednost Balkana i Srbije već i bezbednost mnogih drugih zemalja van Balkana. Stvaranje tzv. "kosovske vojske" je krajnje problematično s aspekta međunarodnog prava

Mile lala

pre 5 godina

Сад треба целу бригаду дислоцирати на југ. Лепо их послати у цивилним оделима циволним превозом да се јаве у неку касарну на југу. Опрему упутити посебним транспортом за њима. За иво нико не мора да зна.

Mima

pre 5 godina

Nasa vojska je garant mira i stabilnosti na citavom Balkanu.

Natasa

pre 5 godina

Nasa vojska je danas dosta jaca i spremna za razliku od pre,svaka cast!

Nena

pre 5 godina

Vojska Srbije je spremna da u svakom trenutku odreaguje ako za to bude bilo potrebe.

mara

pre 5 godina

Vojska Srbije je tu da se brine za svoj narod. Ministar Vulin odlicno obavlja svoj posao.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17