• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

01.12.2018

22:02

NA METI IZVRŠITELJA! RATNI HEROJ DRAGOSLAV ALEKSIĆ (95): "Kupovali vreme" kako bi nam dug ŠTO VIŠE NARASTAO!

Društvo

NA METI IZVRŠITELJA! RATNI HEROJ DRAGOSLAV ALEKSIĆ (95): "Kupovali vreme" kako bi nam dug ŠTO VIŠE NARASTAO!

Podeli vest

Ratni heroj Dragoslav Aleksić (95), nosilac sedam ordena iz Drugog svetskog rata kome zbog duga plene sve iz kuće, kaže da mu je izvršitelj Bojan Isoski tražio novac mesecima pošto su u februaru 2016. on i njegov sin Miroljub platili sav dug od 112.000 dinara

Aleksić optužuje izvršitelje da su namerno otezali da mu daju broj računa na koji je trebalo da uplati novac, zbog čega je kasnio tri meseca sa otplatom. To je, prema njegovim rečima, iskoristio izvršitelj Isoski, pa je došao sa novim spiskom troškova za naknade i kamate.

Kupovali vreme

Namerno su otezali da nam daju broj računa za uplatu duga, kako bi nam rasli troškovi i kamate
Dragoslav Aleksić

- Kada je moj sin u novembru 2015. dobio presudu da plati dug od 112.000 dinara, tražio je broj računa na koji može da uplati taj novac. Ipak, nisu mu ga dali, uprkos tome što je insistirao na tome i što su to morali da urade za pet dana. Tek tri meseca kasnije, 4. februara 2016. godine, dobio je broj računa i istog dana uplatio sav novac, 112.000 dinara, za šta postoji priznanica. Međutim, nakon toga se pojavio izvršitelj Bojan Isoski, koji je tvrdio da mu dugujemo još novca na ime troškova izvršenja - kaže Aleksić i dodaje da su on i njegov sin očigledno prevareni:

- Pitali smo Isoskog kakav sad novac još treba da platimo kada smo isplatili ceo dug, a on nam je rekao da su se troškovi stvorili u međuvremenu, za ona tri meseca tokom kojih nisu želeli da nam daju broj računa na koji možemo da uplatimo dug. Ispalo je da smo krivi i da plaćamo zbog njihove neažurnosti. A ja sumnjam da je to bio njihov način da nas prevare i uzmu nam novac. Moj sin se žalio, ali su mu rekli da je tih 112.000 dinara trebalo da deponuje u sudu u novembru 2015, a ne da čeka tri meseca. Kako je to mogao da zna - žali se Aleksić.

Foto: Zoran Sinko

Komora izvršitelja: Sve urađeno po zakonu

U Komori izvršitelja kažu da je u ovom slučaju sve urađeno po zakonu.
- Rešenje o izvršenju koje je doneo sud obuhvatalo je glavni dug u evrima, kamate na pojedinačne iznose, troškove suda u iznosu od 12.120 dinara, troškove advokata od 6.000 dinara i troškove izvršitelja od 7.378,78 dinara sa PDV-om. Uplatom od 112.000 dinara izvršni dužnik nije izmirio celokupno potraživanje poverioca. On je više puta kontaktiran i ukazivano mu je da nije isplatio ceo dug, ali je odbijao komunikaciju, smatrajući da je izmirio svoje dugovanje. Javni izvršitelj je, iako pravni lek ne odlaže sprovođenje izvršenja, sačekao da sud odbije sve žalbe dužnika, pa je na insistiranje poverioca nastavio sprovođenje za ostatak duga - kažu u Komori izvršitelja.

Ovaj ratni heroj sada zbog podmuklosti birokratije ostaje bez svih stvari iz kuće.

- Žalio se moj sin posle toga Komori izvršitelja, raznim sudovima, Ministarstvu pravde, ali svi su odgovorili da je sve urađeno po propisima!? Neki postupci još traju, ali izvršitelji ne odustaju uprkos tome. Pošto moj sin nema svoju imovinu, a prijavljen je u mom stanu, izvršitelj Isoski je u maju došao da mi popisuje imovinu. I sad, u ponedeljak dolaze da mi sve uzmu - kaže Aleksić.

JAVNI IZVRŠITELJI GORI OD NAJGORIH ZELENAŠA: Ratnom heroju plene sve stvari iz kuće! I to zbog otplaćenog duga!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade Stankovic

pre 5 godina

Radomir: To rade i banke . Sličan slučaj imao je i moj sin sa Rajfajzen bankom u Kruševcu. Ostalo mu je pet hiljada dinara duga nenamirenog a da nije ni znao. Tražili su 35000, a on je mislio da nema duga, jer dug nije bio prijavljen Kreditnom birou, koji je iydao potvrdu da nema zaduženja. Banka je ustupila dug nekom, pa Kreditni biro to nije mogao da zna. Onda se pojavljuje advokatska kancelarija banke iy Novog Sada. Moj sin gubi spor i 207. mora da plati oko 195.000, od čega blizu sto hiljada za suzdske troškove. Imao je rok od osam dana da uplati. Poklušavao je danima, ali su u banci, uz moje prisustvo i prisustvo njegovog advokata, odbijali da prime novac jer, eto, nemaju partiju na koju treba da prime novac. Advokat ih zvanično upozorava. Posle 15 dana stiže elektronski broj partije. On uplaćuje ceo iznos. Kada je trebalo da uzme potvrdu da ništa ne duguje - problem. Ne mogu da daju takvu potvrdu jer, rekoše, već su tražili izvršenje pa će, kažu, morati i te troškove da naplate. Strašno pokvareno, a Narodna banka ćuti, jer takvih slučajeva ima sijaset. Njegov advokat kaže: Neka slobodno tuže. Upozoravao ih je zvanično da daju partiju i pretio da će novac deponovati sudu, a u sudskoj presudi nije jasno koliko kome treba da se plati. Jebeš takav pravni poredak i bankarski sistem!

djordje

pre 5 godina

Kakav komentar je ovde pristojan?Išta je pristojno u lopovskoj državi? Ovu takozvanu državu, upropaštavaju političari (svi redom) a uopšte za njima ne kasne "pravosudni organi". Svojim UMEĆEM uništili su sve vrednosti koje su nam bile vodič za bolji, napredniji život, dostojan običnog, pravog čoveka. Šta smo dobili? Demokratiju? Pod plaštom demokratije izgubićemo i dušu, ako već i nismo.

pauna

pre 5 godina

izvinite gde ja zivim u srbiji ili na siciliji.daj menjajte tu nakazu od nekog prava. da li neko kontrolise izvrsitelje.kome oni odgovaraju.a ko procenjuje vrednost oduzetih stvari.naravno da sam za izvrsenu uslugu treba platiti.ali nisu mi jasni postupci izvrsitelja i procena oduyetog.ili je to ona narodna ode sve na dobos.gde i kome se ta roba prodaje.

Mile

pre 5 godina

Starini hvala za sve sto je uradio za svoju zemlju, ali je trebao na vreme da se odrekne sina lopova.

Drago

pre 5 godina

Nije mi jasno da se oceva imovna pleni a sin je duzan.To je nevjerovatno nemozete imati racune za sve sto imate u kuci.Za sve dudove odgovata samo onaj ko ih napravi tako je u normalnom svijetu ali u Srbiji je sve moguce!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija