• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

02.12.2018

17:17

(FOTO) OTAC MALOG VASE IZ LAPLJEG SELA GRADONAČELNIKU GRAČANICE POKLONIO IKONU!

Društvo

(FOTO) OTAC MALOG VASE IZ LAPLJEG SELA GRADONAČELNIKU GRAČANICE POKLONIO IKONU!

Podeli vest

Vasilije Nikolić, četvorogodišnji dečak koji se nedavno vratio iz Italije, sa lečenja koje mu je platila država Srbija, ovih dana nalazi se u Lapljem selu, na Kosovu i Metohiji. On je iz Bolonje doputovao u Beograd i tu, zbog lekarskih kontrola, proveo neko vreme. Sada je na KIM, kod svoje kuće

Mali Vasa je zdrav i uživa sa svojom porodicom. Više od pola svog života Vasilije je proveo po bolnicama.

- Teško je sve to bilo, ne volim da se sećam... Bogu hvala, sve se dobro završilo - kaže za Informer Nebojša Nikolić, Vasin otac.

Za lečenje malog Vase bilo je potrebno mnogo novca, italijanska klinika procenila je vrednost celokupnog tretmana na 150.000 evra.

Foto: A.Grbović

Porodica Nikolić, iako vredna i radna, nije imala taj novac. Tu sumu malo ko ima. Vasin otac tada je počeo da prikuplja novac od svojih prijatelja. Davao je koliko je ko mogao.

Foto: A.Grbović

 

Miloš Stević iz Gračanice čuo je za Vasin zdravstveni problem. Pozvao je Nebojšu i pitao ga da li mu dozvoljava da pokrene humanitarnu akciju. 

- Rekao sam mu, "možeš, brate moj. Pomozi koliko možeš". On je organizovao štandove po Gračanici, animirao ljude i do neba sam mu zahvalan - priča Nebojša.

Foto: A.Grbović

Tih dana, kaže on, po selu se šuškalo da dolazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gradonačelnik Gračanice Srdan Popović čuo je za Vasin problem i pozvao je njegovog oca Nebojšu.

Spremio poklon i za predsednika Vučića 

Nebojša Nikolić iz Lapljeg sela, spremio je poseban poklon i za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ne zna kada će mu ga uručiti.

- Predsednik je mnogo zauzet i ne znam kada ću ga ponovo videti. Sačekaću najbolji trenutak i otići ću kod njega, ili možda on skoro opet bude dolazio kod nas... Videćemo. Najbitnije da je poklon od srca, pun simbolike - rekao je Nikolić.

Nikolić očekuje da će imati priliku da sretne i vlasnika kompanije Pink, Željka Mitrovića i da mu posebno zahvali. Mitrović je Vasi ustupio svoj avion kojim je transportovan do Bolonje.

- Nikada neću zaboraviti taj razgovor. Rekao mi je "Neško, brate, dolazi nam predsednik, imaće veliki sastanak sa građanima. Dođi i ti, ispričaj predsedniku za Vasu. Ukoliko država bude imala mogućnost i način da pomogne, sigurno će tako biti". Ja presrećan, dolazi nam predsednik kojeg cela moja porodica voli i poštuje a pritom, imaću priliku da ga zamolim za pomoć - priča Nebojša za Informer.

Nakon višemesečnog lečenja, Vasilije se zdrav vratio kući. Ne odvaja se od sestara, mame, oca, babe i dede, tetke...

Nebojša je imao potrebu da se na poseban način zahvali svima koji su pomogli njegovom sinu. 

Pomogli su Kancelarija za KIM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i mnogi drugi.

- Naš gradonačelnik slavi sv Nikolu i ja sam naručio da mu se napravi ikona tog sveca, ručni duborez u drvetu divlje kruške - kaže Nebojša.

Susret gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića i Vasinog oca Nebojše Nikolića bio je veoma dirljiv. Sve se odigralo u gradonačelnikovom kabinetu a prisustvovao je i novinar Informera koji o Vasi piše od samog početka akcije i lečenja.

Foto: A.Grbović

 

Stević pokretač brojnih akcija

Miloš Stević, gradski službenik, pokretač je brojnih humanitarnih akcija. Pomaže starima, deci, bolesnima i svima kojima je pomoć potrebna. Akcije organizuje po celom Kosovu i Metohiji.

- Miloš je legenda, zna ga cela Gračanica. Za čas posla on iznese štand, postavi kutije, maskira se u nekoj crtanog junaka i animira građane da pomognu. Da nam je još takvih ljudi, mnogo bolje bi nam bilo - kaže njegov drug Bogić Đurović iz Gračanice.

- Brate moj, ovo je za tebe. Pored ikone, tu je i osveštano ulje iz kandila iz Barija - rekao je Nebojša.

Popoviću su oči tada zaiskrile, gotovo zasuzile. 

- Ovo je najdraži poklon koji sam dobio, kazao je Popović koji važi za veoma skromnog i poštenog čoveka.

Foto: A.Grbović

- Eto, ja sam, Bogu hvala, bio u situaciji da dam svoj doprinos, da pomognem koliko i kako mogu, rekao je Popović.

Uzvratna poseta usledila je sutradan, gradonačelnik Popović otišao je kod Nikolića kući i pozdravio ovu porodicu koja ima troje dece. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Predivno! Valjda će i mali Vasa moći u svom rodnom selu i domu na KiM da ugosti svoje velike dobrotvore. Za Srbiju milion domaćih zadataka, za EU samo jedan. Otvorite oči.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija