• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

04.12.2018

10:29

TEŠKA MULJAŽA SA DRŽAVNIM STANOVIMA! Revizor otkrio 72 stana u vlasništvu Grada Šapca, ALI SE NE ZNA KO I NA OSNOVU ČEGA U NJIMA ŽIVI!

Društvo

TEŠKA MULJAŽA SA DRŽAVNIM STANOVIMA! Revizor otkrio 72 stana u vlasništvu Grada Šapca, ALI SE NE ZNA KO I NA OSNOVU ČEGA U NJIMA ŽIVI!

Podeli vest

U evidenciji Grada Šapca postoji 72 stana koji se iznajmljuju, ali se za njih ne naplaćuje zakup iako je to protivno Zakonu

U izveštaju revizora iz 2015. godine utvrđeno je da u dokumentima Grada Šapca postoji čak 72 stana koji se koriste bez plaćanja zakupa, što je suprotno Zakonu, piše srbijadanas.com.

Grad Šabac zaključivao je ugovore o zakupu samo za one stanove za koji su podneti zahtevi za otkup. Korisnici tih 72 stana, dakle, koriste ih bez zaključenih ugovora i bez plaćanja zakupa.

Naime, 72 stana koji su u vlasništvu Grada Šapca na čijem se čelu nalazi Nebojša Zelenović, se izdaju protivno Zakonu. 

Još 1989. počeo je čuveni otkup državnih stanova za zaista niske svote novce i sve je to trajalo negde do 2002. godine. Ti stanovi su sve do 2002. mogli besplatno da se daju na korišćenje, ali je tada donesena Uredba kojom je regulisano da stanovi moraju da se rentiraju. Od 2002. pa sve do 2007-2008. nema otkupa, i od tada počinju da se dešavaju "čudne" stvari sa stanovima - daju se u zakup, a ne vodi se evidencija o tome i samim tim ljudi koji ih koriste ne plaćaju zakup, a pitanje je da li uopšte plaćaju račune.

Foto: srbijadanas.com/printscreen

Dakle, to je period kada su urađene najveće malverzacije sa državnim stanovima, za vreme demokratske vladavine Srbijom. Demokrate i dalje vladaju Šapcom i situacija se nije promenila, kao što je državni revizor i utvrdio, i dalje se stanovi koriste bez plaćanja zakupa i bez evidencije ko ih zapravo koristi.

Međutim, nije jasno kada su tačno stanovi u Šapcu dati u zakup, kome, u kakvom se stanju nalaze, kolike su kvadrature ti stanovi i da li se za te njih plaćaju računi.

Novinari su pokušali da od Grada Šapca i gradonačelnika Nebojše Zelenovića dobijemo odgovor na to gde su ti stanovi, kolika je njihova kvadratura i da li se zna ko u njima živi.

Međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor od Grada Šapca i Nebojše Zelenovića nije stigao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tijana

pre 5 godina

Nadlezni ce otkriti sve nepravilnosti i kazniti sve one koji rade protivzakonito.

radule

pre 5 godina

Zelenovicu se smesi robija. Mnogo je mutan lik.

Lea

pre 5 godina

Au...Zelenovicu...pa zar toliko rodbine, prijatelja...koga li ste potrpali...

bucko

pre 5 godina

Svakako ce se u narednim danima istraziti gde ima nepravilnosti u vezi stanova.

Viktor

pre 5 godina

Zelenoviću, pa dobićeš plavu kovertu svi znamo od koga!

zarkokoric78

pre 5 godina

Treba ljudima da nadoknade troskove koje su imali oko izbora,... ili cega god. Pa je besplatna gradjevina u drzavnom vlasnistvu idealna garancija.

Dragance

pre 5 godina

U Sapcu je na vlasti SzS, tako da me nista ne iznenadjuje muljaza sa stanovima.

Anja

pre 5 godina

Kada ce uhapsiti ovog lopova i osloboditi Šabac.

Nidza

pre 5 godina

Svaka istina ispliva na povrsinu, pre ili kasnije.

milica

pre 5 godina

72 stana? Skandalozno. Tako vlada trabant kolacija Đilas-Jeremić-Zelenović...Što ne smeju na izbore? Pa daleko im prag od 5% glasova....

ilija

pre 5 godina

Istražiti i objaviti ko koristi te državne stanove.

Milica

pre 5 godina

Jel to Zelenovic sto je isao da se zali u Strazbur protiv svoje drzave, izgleda da je zaboravio spisak ovih 72 stana.

mila

pre 5 godina

Dakle, to je period kada su urađene najveće malverzacije sa državnim stanovima, za vreme demokratske vladavine Srbijom.

mara

pre 5 godina

Istina ce kad tad izaci na videlo i taj ko stoji iza muljaze sa stanovima, treba da bude najostrije osudjen.

Una

pre 5 godina

Kada ce uhapsiti ovog lopova i osloboditi Šabac.

Mala

pre 5 godina

Kada ce uhapsiti ovog lopova i osloboditi Šabac.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija