• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.12.2018

17:48

(FOTO) GALEB I FON potpisali sporazum o saradnji!

Društvo

(FOTO) GALEB I FON potpisali sporazum o saradnji!

Podeli vest

Sporazum o saradnji kompanije Galeb Elektroniks i FON-a predstavlja korak u naporima da se premosti jaz između visokog obrazovanja i konkretnih potreba privrede

U okviru usklađivanja i saradnje obrazovanja i privrede u Šapcu je potpisan sporazum između kompanije Galeb Elektroniks i Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog univerziteta.

Foto: informer/Galeb grupa

Neposredni rezultati saradnje odnose se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika FON-a i zaposlenih u okviru Galeb Electronics-a radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnimi inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni. Sporazum su potpisali Radoslav Veselinović, vlasnik kompanije Galeb i prof. dr Milija Suknović, dekan FON-a.

- Danas smo prisustvovali potpisivanju sporazuma o saradnji Fakulteta organizacionih nauka, dakle predstavnika akademske zajednice sa jednom uspešnom kompanijom kao što je Galeb. Fakultet organizacionih nauka već decenijama uspešno sarađuje sa privredom, do danas smo relizovali više od hiljadu projekata za privredu. Od 2006. godine imamo i obavezan predmet - stručnu praksu - objašnjava prof. dr Suknović.

Foto: informer/Galeb grupa

Kompanija Galeb se skoro pet decenija bavi proizvodnjom, trgovinom, uslugama... Zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, danas je najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i GPS sistema.

-Galeb se uvek trudio da radi na najnovijim programima i tehnologijama. Očekivanja od saradnje sa FON-om su da kontinuriano poboljšavamo i unapređujemo naše znanje i kapacitete i siguran sam da ćemo u tome uspeti - rekao je Veselinović.

Foto: informer/Galeb grupa

Sporazum predvidja da FON i Galeb Elektroniks međusobno omoguće: pristup talentima, studentsku praksu, gostujuća predavanja, obrazovne programe, zajedničke organizacije događaja, istraživačko-razvojne i inovacione projekte, unapređenje infrastrukture, naučno-istraživačkih aktivnosti i kvaliteta studija FON-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija