• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2018

13:54

IGOR MIROVIĆ: Borba za natalitet najvažnije pitanje u Srbiji

Društvo

IGOR MIROVIĆ: Borba za natalitet najvažnije pitanje u Srbiji

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o bespovratnim sredstvima, vredne 63 miliona dinara, za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja za 55 vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece

 

- Ovo je jedan od najvažnijih dana u godini. Započeta je nova mera pronatalitetne politike koju je Pokrajinska vlada uvela posle donošenja Zakona o finansijskoj podršci za treće dete sredinom ove godine i siguran sam da ćete na ovaj način, vašoj deci i sebi, stvoriti bolje uslove za život - rekao je Mirović.

On je najavio da je u budžetu Pokrajinske vlade za narednu godinu za ovaj konkurs planirano novih 175 miliona dinara i dodao da veruje da će se Pokrajinski program mera uzeti kao primer i za druge delove naše zemlje.

- Nema važnije stvari od većeg nataliteta, ostanka ljudi u zemlji i borbe za posao - istakao je Mirović.

Mirović je podsetio da će 1. januara 2019. godine početi isplata nadoknade u visini od 15.000 dinara, u trajanju od dve godine, nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, što je, kako je dodao, druga nova mera pronatalitetne politike Pokrajinske vlade.

- Pokrajinska vlada će na taj način ispuniti obećanje dato u trenutku donošenja Zakona kojim je Republika Srbija na sebe preuzela isplatu nadoknade za treće dete - obećanje da ni jedan dinar koji smo do tada usmeravali za podsticanje rađanja neće otići za bilo šta drugo - naglasio je Mirović.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je rekao da će se nastaviti podrška unapređenju uslova stanovanja, ali i rad na podsticaju za proširenje porodica, kroz sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje.

- Roditeljima hvala na hrabrosti. Naše svakodnevne aktivnosti usmerene su na čoveka pre svega - kazao je Vuletić.

Prema njegovim rečima, budžet sekretarijata za mere populacionu politiku od 2016. godine je skoro udvostručen i predstavlja oko 60 odsto budžeta sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

On je rekao i da je neophodno da prođe i decenija da bi mere dale rezultate i da zato treba da se ovakvi podsticaji za porodice planiraju dugoročno, u okviru šire socijalne politike i razvoja društva u željenom pravcu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija