• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2018

15:20

ZAGORKA DOLOVAC SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA: Jedinstvo struke za jačanje institucije i vladavine prava

Društvo

ZAGORKA DOLOVAC SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA: Jedinstvo struke za jačanje institucije i vladavine prava

Podeli vest

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac susrela se danas sa predstavnicima Udruženja sudija i tužilaca, a povodom inicijative ovog strukovnog udruženja za održavanje sastanka u vezi predstavljanja dosadašnjeg rada i planiranih ciljeva udruženja

 

Delegaciju Udruženja sudija i tužilaca predvodio je predsednik udruženja Nenad Stefanović. Predstavnici udruženja upoznali su Zagorku Dolovac sa programskim ciljevima i aktivnostima, kako u pogledu stanja u pravosuđu, tako i u svetlu procesa ustavnih promena.

Istaknuto je viđenje uloge udruženja u procesu usklađivanja seta pravosudnih zakona i težnje ka postizanju nezavisnog i efikasnog pravosuđa. Na sastanku je zaključeno da je potrebno jedinstvo struke u procesu pravosudne reforme i da mnoga pitanja treba urediti zakonima, kako bi građani dobili efikasno i odgovorno pravosuđe.

Republički javni tužilac je istakla da je pravo na stručno usavršavanje i udruživanje u javnim tužilaštvima posebno važno, imajući u vidu da na osnovu zakona, jednako pripada svim nosiocima javnotužilačke funkcije i tužilačkim pomoćnicima, a sve u cilju zaštite jačanja institucije i vladavine prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija