• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.12.2018

16:50

(FOTO) STEFANOVIĆ: Pojačane kontrole za veću bezbednost dece!

Društvo

(FOTO) STEFANOVIĆ: Pojačane kontrole za veću bezbednost dece!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Mladenovcu času u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece i poručio da će policija nastaviti s pojačanim kontrolama kako bi deca u svim gradovima i opštinama u Srbiji bila bezbednija

 

Stefanović je novinarima rekao da će policija nastaviti s pojačanim kontrolama školskih dvorišta, vrtića, kao i svih ulica koje se nalaze u neposrednoj blizini školskih objekata, navodeći da su takve akcije već dale rezultate u oblasti saobraćaja.

Poručio je da će se intenzivirati i borba protiv narko dilera, jer je bezbednost dece, kako ističe, prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je rekao da je danas prisustvovao jednom od predavanja koja drže policijski službenici u svim školama u Srbiji, njih 2.700, i to za učenike prvih, četvrtih i šestih razreda, a reč je o projektu koji traje već dve godine.

Foto: MUP Srbije

Stefanović je naveo da se rezultati predavanja već vide, a oni će, dodaje, biti još vidljiviji kroz nekoliko godina.

- Svesni smo da će najbolji rezultati tek doći, kada u praksi vidimo da je stopa kriminaliteta smanjena, ili kada se mladi još više osposobe da se zaštite od opasnosti u realnom životu, ali i na internetu - rekao je ministar.

Govoreći o značaju predavanja i direktne komunikacije policijskih službenika sa školarcima, Stefanović je rekao da je važno da mladi razumeju da je policija tu da ih štiti, da se brine o njihovoj bezbednosti, ali i da razmišljaju o problemima koji postoje u društvu.

- Učimo ih kako da izbegnu opasnosti u saobraćaju, kako da se zaštite u vanrednim situacijama od poplava, požara, kako da se zaštite od opasnosti droge i alkohola, ali isto tako smo uočili da roditelji možda nemaju dovoljno vremena i znanja da ih nauče šta je to što ''vreba'' u sajber prostoru, pa imaju predavanja i o izazovima u sajber prostoru - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

U tom smislu, imajući u vidu da su mladima dostupni mobilni telefoni i tableti, važna komponenta su roditelji, koji, kaže ministar, treba da budu deo tima.

Stefanović je istakao i da se insistira na tome da se pošalje poruka da je bilo koji oblik nasilja nedopustiv.

- Za policiju je nasilje nedopustivo i trudimo se da ne postoji nijedan segment društva koji može da kaže da je izložen nasilju, a da se ne reaguje. Važno je da mališani shvate od prvog razreda da ne sme biti vršnjačkog nasilja, da su deca koja sa njima idu u školu njihovi drugari - rekao je ministar.

Foto: MUP Srbije

Učenici su na današnjem predavanju mogli da čuju i da nasilje nije samo fizičko i da može da ima različite oblike, ali da je svaki od njih vrlo ružan i da ostavlja duboke posledice, rekao je Stefanović i poručio da je za državu veoma važno da svako nasilje bude osuđeno i da se protiv svakog treba boriti bez obzira ko je nasilnik, jer, kako ističe, važno je zaštititi žrtvu.

Foto: MUP Srbije

Ministar je zahvalio OEBS-u i šefu Misije Andreu Oriciju, partnerskoj organizaciji koja je pomogla da se projekat koji podrazumeva i štampani materijal, ali i mobolni aplikaciju, realizuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija