• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. I.

20.12.2018

22:47

ROMEO I JULIJA IZ KNJAŽEVCA, DEČAK I DEVOJČICA NE ODUSTAJU OD LJUBAVI! DAVID (16): Volim Nenu (12), NAĆI ĆU JE GDE GOD DA JE!

Društvo

ROMEO I JULIJA IZ KNJAŽEVCA, DEČAK I DEVOJČICA NE ODUSTAJU OD LJUBAVI! DAVID (16): Volim Nenu (12), NAĆI ĆU JE GDE GOD DA JE!

Podeli vest

David Dželić, koji čeka bebu sa dvanaestogodišnjom Nenom H., moli socijalne radnike da je vrate iz hraniteljske porodice jer hoće da se ženi njom. Naša ljubav je prava, niko nas neće rastaviti, živećemo zajedno i odgajati naše dete, kaže David

Moja Nena i ja se volimo najviše na svetu, naći ću je gde god da je, niko nas neće sprečiti da budemo zajedno i odgajamo našu bebu, kaže za Informer šesnaestogodišnji David Dželić iz Knjaževca, dečak koji čeka dete sa četiri godine mlađom devojčicom!

David i Nena, knjaževački Romeo i Julija, zajedno su od maja, a njihova ljubav postala je zabranjena kada je Centar za socijalni rad saznao da je devojčica trudna. Tada je Nena poslata u hraniteljsku porodicu, a David je dobio krivičnu prijavu zbog obljube maloletnice. Međutim, očajni dečak kaže da svoju Nenu voli najviše na svetu, da hoće da se oženi njom i dovede je da živi sa njim.

Velika ljubav

David, koga smo našli u porodičnoj kući u Knjaževcu, pati za Nenom i ne može da se smiri otkako su je odveli.

Roditelji uz Davida i Nenu

Majka i očuh dečaka, Marina Dželić (46) i Tarzan Pavlović (43), kažu da na Nenu gledaju kao na svoju ćerku.

- Mnogo je volimo. Zašto se nadležni mešaju kad se deca slažu. Imaju odlične uslove kod nas za život, imaju svoju sobu, muž i sin rade sa drvima, imamo socijalnu pomoć. Ona ovde nije bila ni gladna, ni žedna. Ja hoću, ako to može, da je usvojimo, odnosno da ja budem njen hranitelj i hranitelj bebice, našeg unučeta. Mnogo mi je žao što je trudnu po ovoj zimi vodaju okolo i sekiraju - kaže Marina.

Tarzan se slaže, klima glavom i kaže:

- Kako god bilo, nama će se ona vratiti. Deca se vole, šta to kome ima da smeta.

- Ja moju Nenu volim najviše na svetu, a i ona voli mene. Naša ljubav je velika i prava i ne znam zašto nam ne daju da budemo zajedno. Nisam je video ni čuo dvadeset dana, ne znam gde je, niko ne zna gde je, kažu mi da je u nekoj hraniteljskoj porodici... Očajan sam jer ne mogu bez nje. Samo želim da živimo zajedno i da odgajamo našu bebu kada se rodi. Zašto nam ne daju, kada mi to želimo i kada naši roditelji nemaju ništa protiv? Da ste videli kako je moja Nena plakala kada su je odvojili, rekla je da će se ubiti ako nas razdvoje. I ja hoću da se ubijem, ali sam siguran da ću je naći gde god da je... - kaže nam David, a onda počinje da nam priča Neninu i njegovu ljubavnu priču:

- Upoznali smo se na Fejsbuku početkom ove godine. Ona mi je poslala zahtev za prijateljstvo, a ja sam prihvatio. Dopisivali smo se, i u maju sam prvi put otišao da je vidim, kod nje kući, u jedno selo blizu Paraćina. Upoznao sam njenog oca i majku i oni su se složili da Nena pređe da živi kod mene u Knjaževac. Tako je i bilo, moji roditelji su je prihvatili kao ćerku, živeli smo u mojoj sobi, a njeni su dolazili kod nas i uverili se da je sve u redu, da nam je lepo - kaže David.

Problemi su počeli kada se dečak u Centru za socijalni rad izlanuo da se oženio. Nadležni su onda došli i odveli Nenu.

Borićemo se za bebu

Davidova porodica se najviše brine da im ne oduzmu dete koje će devojčica roditi.

- Ne znam šta ću ako mi oduzmu bebu - kaže David dok Marina i Tarzan gotovo uglas dodaju:

- Borićemo se na sve načine da bebica ostane kod nas, da nam se vrati snajka... Ona je krupna, razvijena, iako ima 12 godina. Sad u januaru će napuniti 13...

- Prvo su je smestili u jednu porodicu u obližnjem selu, ali je ona pobegla i vratila se kod mene. Živeli smo opet lepo i tada je zatrudnela. Onda su opet došli po nju i odveli je u Kraljevo. I odatle je pobegla, vratila mi se posle deset dana. Treći put su je smestili u hraniteljsku porodicu u Trstenik, a moja ljubav je i odatle pobegla. Po četvrti put su je sada odveli u neko mesto, u četvrtu hraniteljsku porodicu, ali niko ne zna gde je. Svaki čas gledam u vrata, doći će ona, pobeći će, znam... Uveren sam da bi ona već došla kod mene, ali nema para, ne zna kako da se vrati...

Vratite mi je

Očajni David moli socijalne radnike da mu vrate Nenu i obećava da će se brinuti o njoj i bebi.

- Zaposliću se, oženiću se njom čim zakon to bude dozvolio, bićemo porodica kao i svaka druga. Uradiću sve što treba, samo neka mi je vrate, jer ja bez nje ne mogu - kaže kroz suze dečak gledajući u svoju i Neninu sliku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17