• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

24.12.2018

08:28

KAD JE KNELE UVUKAO TRENERKU U FARMERKE, UMRO SAM OD SMEHA! Beogradski plejboj ispričao sve o noći KAD SU I KAKO NASTALI DIZELAŠI!

Društvo

KAD JE KNELE UVUKAO TRENERKU U FARMERKE, UMRO SAM OD SMEHA! Beogradski plejboj ispričao sve o noći KAD SU I KAKO NASTALI DIZELAŠI!

Podeli vest

Posle su neki uvlačili i jakne i kapute, samo da bi prestigli beogradskog žestokog momka

Moda dizelaša okupirala je devedesetih prvo Beograd, a potom i celu Srbiju. Prihvaćena je odmah čim se pojavila, ali malo ko zna priču koja se krije iza stavljanja dukserica, trenerki (često i jakni) u farmerke.

Skoro 30 godina nakon tog vremena koje svi pamtimo, jedan od najpoznatijih beogradskih plejbojeva, Viktor Vićenco Tufegdžić, ispričao je kako su se jedne noći na istom mestu našla dva prijatelja: Aleksandar Knežević Knele i Igor Ramović Ramke. Tako je sve počelo.

- Znači, ja dolazim ispred "Freske" (kafić), gledam koga ima, zdravo, zdravo... Nailazi neki moj drug, kaže: "Gde si Vićenco, evo brat da ti donese garderobu za tebe". I uzmem tu dva kaiša "Nanibon", to su tad bila umetnička dela, skroz metalni, lepi... I dva para farmerki mi da, "dizel"! To je tada tek izašlo. U tom trenutku nailaze pokojni Knele i pokojni Ramke, moji drugovi i vide to i mole me: I daj nam i daj nam - priseća se Vićenco.

Foto: facebook

- I ja njima dam, mi smo tad bili društvo, nema moje-tvoje, živeli smo svi k'o jedan, tu nema priče nikakve. I ja im to dam i oni odu tamo iza galerije, presvuku se, probaju, obuku farmerke i stave te kaiševe. I sad one trenerke što su nosili, prebace preko farmerki i niti se vidi "dizel" etiketa, niti se vidi onaj kaiš. Totalno nema nikakvog efekta, kao da su obukli obične pantalone i kao da nemaju kaiš - dodaje, a potom izgovara ključne informacije.

- Mali Ramke se seti i uvuče trenerku u farmerke i izbaci kaiš. Znači, to se dobro sećam k'o da je juče bilo! I Knele ga gleda i kaže: "Bravo"! I on uvuče isto. Ja kad sam ih video, umro sam od smeha. Ja sam se prvo bunio, kažem: "Kako bre možeš tako, pa to nikad niko nije video u životu"! Posle sam čuo da su neki jakne i kapute uvlačili u farmerke, kao da ih prestignu!

ISPOVEST KNELETOVE VERENICE: Žena kojoj je žestok momak poklonio srce, otkriva detalje njihovog odnosa!

Posle su otišli kod frizera.

- Ja im kažem da im sa mašinicom napravi neke munje, pa sa strane ih ošiša na ćelavo, a gore ostavi... Meni je to bilo bezveze, ali su oni to voleli. Frizer je znao za te frizure i on je meni to predložio i rekao da je to moderno i da se tako nosi u svetu. Stvarno je umeo dobro da šiša i to je izgledalo lepo... mislim kao moda! Onda je došao neki naš treći drugar i rekao da je imao neki problem u Zemunu ili na Novom Beogradu i da se dogovorio sa tim ljudima sa kojima je imao problem da se to veče nađu na nekom splavu. I otišli su tamo. Kad su se pojavili, to je bilo i kao pojava šokantno.

Foto: Facebook printscreen

Te noći je ceo Beograd bio na tom splavu i svi su gledali u njih, memorisali kako su oni bili obučeni i ošišani. Već su uvažavali Kneleta kao mangupa, kao ime na asfaltu i oni su odmah počeli tako da se oblače.

- To je odmah poprimilo talas naviđenih razmera! Tako je počela moda dizelaša! Pokojni Knele i pokojni Ramke su to plasirali. Budite sigurni da je tako, nemojte da vam neko priča bajke - zaključio je Vićenco.

Foto: Cobra

Goga Sekulić i Igor Ramović

Za Igora Ramovića šira javnost je čula 2013. kada se za njega udala pevačica Goga Sekulić. Nedelju dana kasnije, Ramke i Goga su saznali da on boluje od raka. Dva meseca kasnije, Ramović je preminuo u 41. godini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alek

pre 5 godina

fazon sa trenerkama uvucenim u farmerke sa air max patikama dole je nastao u francuskim predgradjima getima pocetkom devedesetih a srpski dizelasi su to samo iskopirali. kakav knele kakvi bakraci,cuj izmislio knele haha

Pravednik

pre 5 godina

Kako vas nije sramota pisati o tom smeću i nuli od čovjeka.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija