• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas

26.12.2018

20:20 >> 20:23

(VIDEO) KOMŠIJE ZA "LEOPARDE" DAJU POLA MILIJARDE DOLARA; Srbija ima čime da odgovori, TU SU M 84 I T 72!

Društvo

(VIDEO) KOMŠIJE ZA "LEOPARDE" DAJU POLA MILIJARDE DOLARA; Srbija ima čime da odgovori, TU SU M 84 I T 72!

Podeli vest

Mađarsko ministarstvo odbrane naručilo je 44 tenka "leopard" 2A7 i 24 samohodne haubice

Ukupna vrednost naručenog oružja iznosi oko 565 miliona dolara.

Mađarska je osim novih tenkova i haubica kupila i 12 polovnih "leoparda" 2A4 koji će biti korišćeni za obuku.

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE! TESLA U TAJNOSTI RADIO 40 GODINA ZBOG RATA SA ROKFELEROM: Pentagon sada koristi njegove izume!

Pre kupovine vojska je na raspolaganju imala svega 34 ispravna tenka T-72.

SRBIJA KREĆE U RAT SA NEMAČKOM! Od 14. januara startuje tim da spreči veliki ODLIV STRUČNJAKA IZ NAŠE ZEMLJE!

Podsetimo, Vojska Srbije ima 225 tenkova, uglavnom M 84 domaće proizvodnje i ruske T 72, i po tom tipu naoružanja apsolutni je rekorder na Balkanu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 5 godina

Leopard može da pojede M-84 za doručak. Dok ti tenkovi ne prođu duboku modernizaciju možemo samo da pričamo o kvantitetu jer po kvalitetu mnogo zaostaju za svim modernim tenkovima. Tek posle modernizacije možemo da pričamo o M-84 kao ravnopravnom protivniku Leoparda i ostalih zapadnih tenkova.

veglia

pre 5 godina

Ti si tenkista pretpostavljam? Koji je koristio oba orudja? Na osnovu svog obimnog iskustva nam iznosis svoje stavove?

JA VOL

pre 5 godina

ВИДЕЛИ СМО У СИРИЈИ КАКО ЛЕОПАРДИ "ЈЕДУ КУРДЕ ЗА ДОРУЧАК". ЈЕДАН ПРАСТАРИ ПОРС ФАГОТ И ОД ЛЕОПАРДА КОЈИМ РУКУЈУ ТУРЦИ (а чија је војска за Мађарску појам) ОСТАЈУ САМО ГУСЕНИЦЕ. Докле више са том причом западни тенкови могу све, западни авиони могу све, запад може, нато може, па што нису кренули 99-те него су гађали више цивиле него ВЈ??? НАРАВНО НИСАМ ПРОТИВ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ М84 И Т72 И ПОДИЗАЊА НА МНОГО ВИШИ ТЕХНОЛОШКИ НИВО.

Ja

pre 5 godina

Apsolutno si u pravu, ali nisi razumeo moju kritiku. Ja nisam rekao da je Leopard neuništiv niti da je zapadna tehnologija najbolja, nego sam razmatrao šta bi se desilo da se konkretno ova dva tenka nađu jedan protiv drugog na bojnom polju, bez upotrebe prenosivih protivokolpnih sistema. M-84 je danas isti onakav kakav je bio pre 35 godina kada je napravljen, Leopard je konstantno nadograđivan. Konkretna verzija 2A7 koju nabavljaju Mađari je najmodernija verzija tog tenka i ima pojačan oklop u odnosu na verziju 2A4 koju poseduje turksa vojska. Ako ćemo o svemoćnim i neuništivim tenkovima, to ne postoji niti će ikada postojati, ali najbliži tome je ruski T-14 Armata.

Ljubo

pre 5 godina

Ovim srpskim neprijateljima ,nasim susedima i domacim izdajnicima po Srbiji ,koji vise mrze Srbe od bilo cega ,i zapadno go*no je sladje od bilo kog njihovog slatkisa . Da ne zivim na zapadu ,mozda bi i ja ziveo u " utopiji " zvanoj " moderni zapad " ..

PTUR

pre 5 godina

Nagledao sam se dosta detonacija pogodjenih tenkova ali onaj pogodjeni Leopard u Siriji od strane zenskog pripadnika Kurdske gerile (Afrin) je nadmasio sve. Tolika eksplozija, tako zastasujuca cini sve dosadasnje detonacije bilo kod ruskog tenka smesnim. Od siline eksplozije je moglo poginuti 100 vojnika u blizini ako su bili blizu.

370536

pre 5 godina

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YafzmkvVRiI

galvatron

pre 5 godina

Tek toliko da se zna, iako je M-84 napravljen pre trdeset i vise godina slobodno se moze reci da sistem za upravljanje vatrom tog lepotana ni do danasnjeg dana nije prevazidjen. Sve sto se napravi iz oblasti elektronike zasstari bukvalno za pet godina, a ovde imamo nesto sto je bas neuobicajno. Znam ljude koji su gadjali iz t-72b3 koji predstavlja izuzetnu modernizaciju tog tenka i kazu da je m-84 CAR za njega. Nijedan tenk ma kakvu oklopnu zastitu imao nije sasvim otporan na pogotke nekih protivoklopnih projektila starije generacije, a o ovim danasnjim da i ne govorimo. Ipak i pored mocnog SUV-a na M-84 i automatskog punjaca topa koji neki zapadni tenkovi ni danas ne poseduju krajnje je vreme da se sve nase 84-ke modernizuju. Da je los u Kuvajtu bi njihove 84-ke odavno rashodovali i kupili modernije oni bar imaju LOVE.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija