• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

03.01.2019

20:38

NOVČANICA OD 500 EVRA ODLAZI U ISTORIJU! Više se neće izdavati! Evropska banka saopštila: Evo šta da radite sa parama

Društvo

NOVČANICA OD 500 EVRA ODLAZI U ISTORIJU! Više se neće izdavati! Evropska banka saopštila: Evo šta da radite sa parama

Podeli vest

Sedamnaest od 19 centralnih banaka u evrozoni od 27. januara 2019. više neće izdavati novčanicu u apoenu od 500 evra, saopštila je Evropska centralna banka.

Iz logističkih razloga i kako bi se osigurala nesmetana tranzicija, Centralna banka Nemačke i Centralna banka Austrije nastaviće da do 26. aprila 2019. godine izdaju tu novčanicu, navodi se na zvaničnom sajtu ECB-a. 

Postojeće novčanice u apoenu od 500 evra nastaviće da budu zakonito sredstvo plaćanja, što znači da će građani i dalje moći da ih koriste za plaćanja ili štednju, prenosi Tanjug.

DIV NA STAKLENIM NOGAMA! 20 godina evra, valute koju koristi više od 340 MILIONA LJUDI U 19 EVROPSKIH DRŽAVA!

Banke, menjačnice i druge komercijalne stranke će moći da zadrže u opticaju postojeće novčanice od 500 evra, saopšteno je iz ECB.

PARE USKORO LEŽU NA RAČUNE GRAĐANA! Stiže novac od dividendi za aerodrom!

Novčanica od 500 evra zadržaće svoju vrednost i u svakom trenutku će moći da se zameni u bilo kojoj centralnoj banci u evrozoni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
don kihot

pre 5 godina

Bravo Bane, samo lepo sanjaj, dvesta evra ti mesečno ganjaj! I ja ću se pridružiti tebi, dvesta tebi, trista sanjam sebi! Kad nam dođu te "velike" pare- kafane će videti bećare!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija