• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2019

21:11

PATRIJARH IRINEJ: Albanija želi da se proširi na račun Srbije, Evropa sve to vidi, ali niko ništa da preduzme

Društvo

PATRIJARH IRINEJ: Albanija želi da se proširi na račun Srbije, Evropa sve to vidi, ali niko ništa da preduzme

Podeli vest

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je, "radi nekakvih interesa, Albanija danas postala miljenik mnogih država, i Amerike i velikim delom Evrope" i da zajedno s kosovskim Albancima hoće da se proširi na račun Srbije i zauzme najsvetiju srpsku zemlju, Kosovo i Metohiju

- Zašto je to tako, koji su razlozi i koji su njihovi interesi, to je veoma važno znati. Svakako da imaju neke interese ili su ih na neki način potkupili Albanci, a znamo kako se to danas radi - stekli njihovo poverenje i stekli njihovu zaštitu i pomoć. Danas Albanija čini i Šiptari na Kosovu i Metohiji ono što jedan zdrav razum ne može da prihvati. Nažalost, Evropa sve to vidi, mnogi se iščuđavaju i sažaljevaju taj slučaj, ali niko ništa ne preduzme da takav način širenja jedne male države koja hoće da se proširi, da zauzme našu najsvetiju teritoriju, koja nikada nije bila kolonija, nego je bila matična srpska zemlja - rekao je Irinej u intervju za "TV Hram".

On je podsetio da je Kosovo i Metohija gde su se odigrali krupni događaji u istoriji srpskog naroda i istakao da Srbija kao država i srpski narod to ne mogu da im poklone.

- Sve što je pozitivno i vredno tamo se razvijalo, i država i zakonodavstvo i prosveta i kultura. Dužni smo svim svojim silama, pre svega, jednim ljudskim odnosom i ljudskim načinom i metodom da branimo tu našu svetu zemlju i svetinje, koje žele da uzmu i da proglase nekim kosovskim svetinjama. To nisu kosovske svetinje, to su srpske svetinje, svetinje naše Crkve i našega naroda. Pa se traže rešenja. Oni traže ono što im je neko poklonio da to isto učini i Srbija kao država i srpski narod - da im to poklone. To mi nikada ni pod kojim uslovima ne možemo učiniti - istakao je patrijarh.

On je naglasio da je Srbija dužna da na jedan ljudski način brani Kosovo, poštujući sve i svakoga, ali "pre svega sebe, svoju istoriju i svoju kulturu".

- Ta želja za proširenjem Albanije na račun Srba i Srbije, mislim da ne može nikada biti prihvaćena - rekao je srpski patrijarh.

(ВИДЕО) БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА: Слобода за српски народ није могућа у лажној држави Косово!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cosmoss

pre 5 godina

SPC i SANU su kriv za slab rejting Srbije danas,Ne mozes da otimas tudje,da rusis silujes ,pljackas ubijas u ime srpstva i posle da dobijes jos i podrsku od vas iz crkve .To je ne zlocin nego moralni pad jedne nacije.Za tako nesto nema oprosta,. Ovo sto sam ja napisao misli cijeli svijet osim vas vecine iz Srbije koji ne da lazu vec ponavljaju lazi iz dana u dan umjesto da se preko crkve trazi oprost od tih zlocina oni se preko medija jos i velicaju ? Odgovr i drugi su to cinili prema srbima je slaba izreka za obim koji je pocinjen od srpske strane.

zoran_milos

pre 5 godina

Sveta zemlja je zato što tamo žive Srbi. O tome Srbija isrbi treba da brinu. Da njih nema ne bih brinuo o teritoriji i istoriji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija