• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/mediji

09.01.2019

20:41 >> 20:48

(VIDEO) HRVATSKA SPALA NA TRI AVIONA, SRBIJA, ako nas Kolindica "lijepo zamoli", MOŽE MIGOVIMA DA ČUVA I NJIHOVO NEBO?!

Društvo

(VIDEO) HRVATSKA SPALA NA TRI AVIONA, SRBIJA, ako nas Kolindica "lijepo zamoli", MOŽE MIGOVIMA DA ČUVA I NJIHOVO NEBO?!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović priznaje da je hrvatsko ratno vazduhoplovstvo spalo na tri aviona MIG-21, koja su u lošem stanju

Grabar-Kitarović je istakla da se tokom dosadašnjeg procesa nabavke izraelskih aviona F-16 izgubilo dragoceno vreme i da je hrvatsko ratno vazduhoplovstvo spalo na tri aviona MIG-21, koja su u lošem stanju.

- Ovih dana se diglo previše prašine. Ne postoji papir u kojem bi se upozoravalo da postoje problemi u odnosu na izraelsku ili bilo koju drugu ponudu. Ja i moj ured nismo učestvovali u evaluaciji i čitanju tih ponuda, već smo održali sednicu Veća za nacionalnu sigurnost, gde nam je stručna komisija predstavila sve opcije te je prihvaćeno da je najbolja opcija ona izraelska - rekla je hrvatska predsednica.

(VIDEO) KUSTURICA "SPUSTIO NA ZEMLJU" JUGOSLAVA ĆOSIĆA SA N1: Ja im ni pedalj ne bih dao, najveća pljačka u 20. veku!

Ona je dodala da je predložila da se radi transparentnosti procesa objave detalji sve četiri ponude ali da su države tražile da se ne objave detalji ponude te oni onda nisu objavljeni.

- Prema svemu, ovo je bila najbolja ponuda - naglasila je Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsednica rekla je da u ovom trenutku zbog problema pri nabavci ne vidi odgovornost nikoga u Hrvatskoj, dodajući kako "moramo biti realni" te da "ne možemo priuštiti skupe nove avione". 

Kako je rekla, nije bilo nikakvih indicija da će biti problema i da su svi znali da će biti potrebna dozvola transfera tehnologije trećoj strani, ali da se na to obavezao Izrael, dok su američki zvaničnici uveravali kako su hteli da potvrde da za Hrvatsku neće biti skrivenih troškova.

HRVATI, STOP! DALJE NE MOŽETE DA VREĐATE SRBE - Centar Simon Vizental: ZABRANITI NEGIRANJE USTAŠKIH ZLOČINA!

Prema njenim rečima, Hrvatska ne može da utiče na spor između SAD i Izraela.

- Sad je najbitnije ne samo hoće li doći do realizacije, nego šta ćemo ako ne dođe do realizacije. Hrvatska želi da zadrži borbeno vazduhoplovstvo, moraćemo da pokrenemo i novi postupak, vremena nemamo, stanje ''migova'' je puno lošije nego što je trebalo biti. Moraćemo da budemo kreativni  - rekla je ona.

Zagreb sada nema drugu mogućnost nego da obavesti rukovodstvo NATO da je nesposoban da nadzore svoje nebo i da zatraži da tu odgovornost preuzmu ratna vazduhoplovstva susednih zemalja članica. To znači da će u bližoj budućnosti hrvatsko nebo čuvaju italijanski i mađarski lovci.

Ili, mada je to u ovom trenutku teško zamisliti i realizovati, da zamoli Srbiju da svojim Migovima 29 "brani" i vazdušni prostor iznad "lijepe njihove"!

Srbija bi im sigurno izašli u susret, a i cena bi bila znatno manja u odnosu na Italijane i Mađare! 

Dovoljno je samo da nas "lijepo zamole"!

(VIDEO) NATO U ŠOKU, SRPSKA POKAZALA OKLOPNJAK "DESPOT"! Premijera na paradi u Banjalici - svet zanemeo, ZA NJEGA NIKO NIJE ZNAO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Kad bi znali kako se pale di bi vam kraj bio. Nije to traktor, sjedni i bježi

Zrakovazduhoplovac

pre 5 godina

Da ,mogli bi vam dati tu privilegiju da ćuvate naše nebo ,da ak ništa vi srbi iz zraka (vazduha) vidite more.

tomas9d

pre 5 godina

Mi na Jadran možemo kad god poželimo , ne trebamo ga gledati iz vazduha, ali neka hvala, za sad. Sada nam je bliža, lepša i jevtinija GRČKA.

Milica

pre 5 godina

Imamo li mi šta pametnije da radimo. Ima nomalnih ljudi u Srbiji i Hrvatskoj. Ne moramo se ljubiti, hajde ekonomski da sarađujemo i da se ne mrzimo. Mnoge opterećuje nostalgija za prošlim vremenima. NEMA od toga vajde. Nmoj da decu trujemo mržnjom.

29

pre 5 godina

Ма питање је, ко ће сад да чува црногорско небо ? Е милогорци, милогорци. Једно питање за Информер: зашто понижавате ћирилицу: Ime korisnika može imati u sebi samo latinična slova i brojeve ? Поздрав, Гага

Brka

pre 5 godina

Vozi Misko... A kenjali su i busali se nasi f16 bolji ob migova29. Na majmune bananu,na....

Hrvoje

pre 5 godina

Jedina gora stvar od toga je što smo spali na tebe!

Aca

pre 5 godina

Jedino da skroz poludimo pa da tako nesto uradimo! .Zamislite da je situacija obrnuta!

Robert

pre 5 godina

Kada na vrbi rodi grozdje kaze se. Tada ce srbija da cuva hrvatsku. Ali ne samo hrvatsku vec i ostale komaije. Vi ne shvatate da zbog proruskih radikala u srbiji, niko posla sa srbijom nece da ima.

Marko

pre 5 godina

A da svi na obe strane prestanemo malo da kenjamo,šta mislite.Nekad smo bili nekakav faktor a sada smo svi samo objekti(republike bivše SFRJ)

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija