• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

10.01.2019

16:06

SJAJNA VEST! Od danas, naša roba ide u Tursku BEZ CARINA, počeli pregovori sa Evroazijskom unijom, a dolazak Putina promeniće SVE!

Društvo

SJAJNA VEST! Od danas, naša roba ide u Tursku BEZ CARINA, počeli pregovori sa Evroazijskom unijom, a dolazak Putina promeniće SVE!

Podeli vest

Turski parlament ratifikovao je novi sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske

Time su stvoreni uslovi da se veći broj proizvoda nađe na bescarinskom režimu trgovine između dve zemlje, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Zahvaljujući novom sporazumu o slobodnoj trgovini, Srbiji je prvi put odobren bescarinski godišnji izvoz u Tursku 5.000 tona junećeg mesa, 25.000 tona sirovog suncokretovog ulja, 10.000 tona rafinisanog suncokretovog ulja, 15.000 tona semena suncokreta, 5.000 tona soje, 1.000 tona preparata koji se koriste u ishrani životinja i 500 tona pojedinih pekarskih proizvoda, navodi Ljajić.

- Pored kvota za navedene nove proizvode, sporazum Srbiji omogućuje i udvostručavanje dosadašnjih kvota za bescarinski izvoz graška, pasulja, kukuruza šećerca i suvih šljiva - dodaje ministar.

GORIVO JOŠ JEFTINIJE?! Nastavlja se trend SMANJENJA CENA NA PUMPAMA!

Ljajić je izrazio očekivanje da će novi sporazum o slobodnoj trgovini biti snažan podstrek za povećanje našeg izvoz u Tursku i proširivanje obima robne razmene dveju zemalja, koja je u 2018. godini prvi put premašila cifru od jedne milijarde evra.

NOVČANICA OD 500 EVRA ODLAZI U ISTORIJU! Više se neće izdavati! Evropska banka saopštila: Evo šta da radite sa parama

Ministar ističe i da su danas u Beogradu otpočeli dvodnevni razgovori o zaključenju Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgizija, koji bi trebalo da bude parafiran prilikom posete našoj zemlji predsednika Rusije Vladimira Putina 17. januara.

PARE USKORO LEŽU NA RAČUNE GRAĐANA! Stiže novac od dividendi za aerodrom!

- Dobar deo teksta tog sporazuma je dogovoren u ranijim rundama pregovora i ostalo je da se eksperti usaglase o još šest tarifnih linija - rekao je Ljajić.

GRAĐANI, VAŽNO OBAVEŠTENJE! Ukoliko do 1. januara ne ispunite SLEDEĆE USLOVE, PENZIJA VAM NEĆE BITI ISPLAĆENA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija