• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

11.01.2019

21:31

IZVRŠITELJI USRED ZIME IZBACUJU NA ULICU PORODICU S DECOM: Uzeli im kuću od 100.000 evra, PA JE PRODALI UPOLA CENE rođaku sa kojim se sude?!

Društvo

IZVRŠITELJI USRED ZIME IZBACUJU NA ULICU PORODICU S DECOM: Uzeli im kuću od 100.000 evra, PA JE PRODALI UPOLA CENE rođaku sa kojim se sude?!

Podeli vest

Gordani i Branislavu Ćitiću iz Užica posle spora oko deobe imovine izvršitelji oduzeli kuću i prodali je upola cene od procenjene, i to njihovom rođaku sa kojim su se sudili oko nasledstva?! Sad čekamo da dođu i izbace nas sa decom na ulicu po ovoj hladnoći, kaže Gordana Ćitić

Bračnom paru Ćitić iz Užica izvršitelji su posle spora oko deobe imovine uzeli kuću procenjenu na 100.000 evra, prodali je za 50.000 evra, i sada ih sa dvoje dece usred zime izbacuju na ulicu! Što je najgore, njihova kuća je upola cene prodata upravo rođaku sa kojim su se sudili oko nasledstva.

Branislav i Gordana Ćitić tvrde da su žrtve velike prevare i, kako kažu, sad čekaju da im izvršitelji svakog časa zakucaju na vrata i izbace ih napolje na debeli minus.

Maher za licitacije

Agonija Ćitića počela je pošto nikako nisu mogli da se dogovore sa Branislavovim ujakom oko podele porodične kuće.

 

Gavrilović: Zakon je veoma surov

Foto: Informer DN

Predsednik Udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović kaže za Informer da, nažalost, u Zakonu o izvršenju ne postoje ograničenja za iseljavanje, čak ni lošim vremenskim uslovima.
- Strašno je što je jedna porodica ostala bez krova nad glavom i što je kroz ovakav proces sve izgubila. Nažalost, nakon rešenja, oni imaju pravo da traže odlaganje iseljenja za neki kraći rok. Međutim, kada dođe do tog trenutka i kada im pokucaju izvršitelji, nije važno da li je napolju kiša, sneg, led ili minus, oni moraju da izađu napolje. Takvi izuzeci postoje samo kada je u pitanju sečenje struje zimi, i to pod uslovom da je u kući dete, bolesna ili nepokretna osoba - objasnio nam je Gavrilović.

- Mi u našoj kući živimo već 30 godina, tu su nam i deca rođena, ali se nakon sveg tog vremena pojavio ujak mog supruga Branislava, Zoran Nikačević iz Velike Britanije, sa tvrdnjom da mu pripada trećina naše nekretnine. Pokušali smo da se dogovorimo sa njim, ali on je odbijao svaki naš predlog. Zapretio je da će nas naterati da prodamo kuću na licitaciji i upozorio nas da je pravi maher za te stvari. Ispostavilo se da je, nažalost, bio u pravu - kaže Gordana Ćitić i opisuje kako su ona i njen suprug ostali bez krova nad glavom:

Bez milosti

- Nismo postigli dogovor ni pred sudom, pa je presuđeno da naša kuća bude prodata na licitaciji. Procenjena je na oko 100.000 evra, odnosno tačno 12.491.000 dinara. Od te sume, posle prodaje mi smo bili dužni da rođaku isplatimo trećinu, dakle 33.000 evra. Prva licitacija nije uspela, pa je na drugoj kuća prodata za 50 odsto od prvobitne cene. Međutim, bili smo šokirani kada se tada kao jedini kupac pojavio upravo rođak sa kojim smo bili u sporu. Uplatio je 6.247.000 dinara, što je oko 50.000 evra i postao vlasnik naše kuće. Od te sume, kako smo shvatili, biće mu vraćena "njegova trećina", odnosno onih 33.000 evra. Nama treba da uplati ostatak, 17.000 evra, od čega se još oduzimaju izvršiteljski i sudski troškovi.

Gordana kaže da nema nikakvu sumnju da su njihov rođak i izvršitelji bili u dosluhu.

Foto: Informer DN

- U pitanju je klasična prevara, jer nam je kuća prodata upola cene i to čoveku sa kojim smo bili u sporu. Pritom, visina njegovog dela računata je prema procenjenoj, a ne prema realnoj ceni po kojoj je kuća prodata. Ako sve bude kako piše u papirima, on će praktično postati vlasnik naše kuće za samo 17.000 evra. A imao je pravo tek na trećinu vlasništva?! Kako je to moguće i koji zakon tako nešto dozvoljava - pita se Gordana.

Izvršitelj Dogandžić bez komentara

Ekipa Informera juče je pokušala da stupi u kontakt sa izvršiteljem Đorđem Dogandžićem, koji je vodio ceo ovaj slučaj. Međutim, on nam se nije javljao na mobilni telefon, a u njegovoj kancelariji kratko su nam poručili:
- Ne možete dobiti izjavu od njega. On trenutno nije tu.

Što je najgore, Ćitićima je 31. decembra stigao dopis da je Zoran Nikačević zvanično postao vlasnik kuće i sada čekaju da ih isele.

- Na tom papiru piše da treba da pošaljemo broj računa na koji će nam uplatiti ostatak novca i da imamo osam dana da se iselimo. Zar je moguće da neko može tek tako da izbaci na ulicu porodicu sa ćerkom studentkinjom i sinom srednjoškolcem. I to po ovoj zimi i snegu. Mi nemamo kud i ne znamo gde ćemo kada izvršitelji dođu i zatraže nam da se iselimo. A to može da se desi svakog momenta - očajna je Gordana Ćitić.

SUD ZABRANIO INFORMERU DA PIŠE O MUČKAMA IZVRŠITELJA: Tužili nas izvršitelji koji zarađuju milione na izbacivanju porodica iz stanova I TIME SE HVALE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DJovan

pre 5 godina

Povodom pisanja novina INFORMER, već više od mesec dana o pljački tzv. I Z V R Š I T E LJ A: Pitanje; Demokratija sa Nacizmom, kako bi se to onda zvalo? Kad su Nacisti 1934te godine došli na vlast u Nemačkoj, ubrzo su doneli Zakone o Jevrejima, koji su im omogućili da ’’po Zakonu’’ oduzimaju Jevrejima pravo na imovinu, na rad i pravo glasa, dakle pravo na Ž I V -O T. U našoj državi odskora funkcioniše takav Zakon i ni jedan drugi ne može se sa njme uporediti, a to je Zakon o I Z V R Š I T E LJ I M A. Dakle Država se setila kako da iskoristi i budžet puni i na ovakav način, ozakonila je one, koji su to pre radili nezakonito, pa je ugroženi građanin mogao da pozove policiju da ga zaštiti, a sada nema koga da zove, jer pljačkaši dolaze na vrata pod zaštitom policije i tako umesto da budu u zatvoru oni osnivaju agencije za pljačku sirotinje i tako se bogate enormno i brzo. Ako je ovo zakon pravde, onda je i onaj nacistički isto to.

XXL

pre 5 godina

Tačno tako. Ovaj Režim je doneo Zakon o izvršenju i izvršiteljima kako bi se legalizoivala pljačka ali ne privrede (nju su 'žuti' ojadili al' nisu dirali imovinu građana) već - građana. Građani Srbije da Vas muka uhvati kad aktuelni Režim istupi i pričaju o 'velikoj pljački' privrede u režiji predhodne vlasti dok je ova daleko organizovanija, sofisticiranija i opasnija jer sve pljačke i otimačine prvo 'ozakoni' kroz parlament uz zvonce (a ovce slede) i onda se okome na imovinu građana. Naravno tu je i tiha pljačka kroz poreze, akcize, takse, namete svih vrsta i fela kao i muzičkog dinara koji nije ukinut. Ali o tome niko ne piše ili ne sme ili su pro-režimski mediji. A pitamo se - zašto nas mrze? Mrzimo sami sebe jer smo sazdani od lopova i lopina.

DJovan

pre 5 godina

Gospodo urednici Informera, vidim da mislite isto kao i ja, ali nemate smelosti ni da objavite originalnu verziju mog teksta, već ste izbacili deo, koji govori ko ipak stoji iza ozakonjene pljačke građana, ko svaki dan roni suze krokodilske, folirantski, a i dalje odobrava lopovima u SUDU da presuđuju protiv onih, koji ne mogu da plate KRIVOSUDNE TARIFE, koje služe sudijama za određivanje kazne. Država i VLAST stoje iza svega u Državi: Dobra i zla.

dedo

pre 5 godina

Drzavna banda drzavna druze a ne izvrsiteljska.!!!

Nadezda

pre 5 godina

Pa posto je taj njihov rodjak odma kupio kucu za 50.000.evra znaci da je potplatio i sudiju jer nimo u sudstvu nije gadljiv na pare.A to sto je po zakonu da izbacuju ljude kada su losi vremenski uslovi.mogu da promene ali nece .Svi oni medjusobno dele pare jedna veza nadje drugu i tako to ide.Provereno znam koliko policajaca sudija ima korumpirano pa presudjuju u korist onog ko im je dao novac.Kada su vec dobili takvu presudu trebali su da lepo zapale kucu .I Taj izvrsitelj isto ko zna kiko je para uzeo .cenu ugovara advokat od rodjaka.Nazalost TO JE SRBIJAAA

Bane

pre 5 godina

Taj ološ će jednom nekome da izvuče živac i napraviće se zlo koje se teško zaustavlja.

milovan

pre 5 godina

Kao sto rece Soic. Jeste,i ja kradem ali po zakonu. Tko je ovako sta smislio,ovakav zakon i ovakve sudije i Izvrsitelje. Treba mu dodeliti Nobelovu nagradu za domisljatost.

Jovan

pre 5 godina

Svaka vama cast na pisanju problem nije u izvršiteljima vec u zakonu koji im to dopušta. Ne branim ih naprotiv o njima mislim sve naj gore no ponavljam problem je u katastrofalno losem zakonu.

Dejan

pre 5 godina

Uvek nekom može da pukne film,da postane neuračunljiv jer gubi krov nad glavom koji je sticao 30 godina i da ih poubija sve na vratima kada dođu da mu oduzmu kuću. Mnogo je psihičkih bolesnika u Srbiji a oni toga nisu ni svesni.Čemu policija i služi?Da štiti bandu jer to joj je jedini posao.Da nema policije, ne bi bilo ni sudova,vlade,izvršitelja,političara....Ničega i nikoga od ovih kriminalaca koji rade protiv građana.Bio bi konačno Božiji mir u zemlji,bez kriminala.

ponekad mi je zao

pre 5 godina

sto ja nemam takav problem sa njima.... sutradan bih bio na naslovnim stranama...?????

narode

pre 5 godina

pa zar nije vreme za peticiju i proteste sve dok se ovi kriminalci ne zabrane...???

Goran

pre 5 godina

Sada neka oni njega tuze za 2/3 kuce koja im pripada i da im isplati trzisnu vrednost 2/3 kuce i eto mu onda za 17000 1/3 na koju ionako ima pravo po nasledstvu. Tako da bi samo on bio na gubitku. Tako bi se to resilo u usa.

Rajko

pre 5 godina

Na Oglasnoj tabli je u tekstu pisalo i da imaju kucu u Ljubanjama koju su nudili tom rodjaku. Sto ne idu tu umesto na ulicu?

Vla

pre 5 godina

Kalasnjikov u ruke pa sudiju I izvrsitelji po kratkom odlezati, ne zaboravi halapljivog ujaka

Saradžogla

pre 5 godina

VIDI,BRE,ŠTA RADE OVI TVOJI! ... Ovako svaki dan slušam jer moji meštani znaju da sam neki faktor u SNS.Strankom ,,drmaju,, minorne ličnosti jer su čelnici okupirani brojnim poslovima.Kreneš da legalizuješ kuću a ćate u broju od 3/4 ne znaju šta i kako? Ako ne znaš sam kako se to radi ima da se naplaćaš nepotrebnih taksa?PRIMER ... Netačno upisan katastarski broj parcele od strane službenika koštaće te 5000 dinara takse DA TI SE IZVRŠI ISPRAVKA?Pošto je moja supruga znala za taj kiks službenicu koja je pogrešila jedva je spasilo obezbeđenje!SA BEZOBRAZNIMA - BEZOBRAZNO!

Ko

pre 5 godina

Dok ne bude mrtvih nece ovo da se menja, kad domacin bude uzeo pusku pa izresetao pola kancelarije izvrsitelja tad ce nekome da sine da menja zakon.

Ljubomir

pre 5 godina

Braniti kucu svim sredstvima od lopova pod pokroviteljstvom bespravne drzave.

RINGISPIL

pre 5 godina

Zbog ovog zakona pasce i vlada i drzava. Ovo ja autofasizam u reziji malog kruga ljudi. Kada vlast tolerise ovakav vid unistavanja gradjana kraj joj je na vidiku. Samo malo upornosti. Pojedinca najlake pojede drzavni marak ali kada pojedincu padne mrak drzava mu nije potrebna.

Zoran

pre 5 godina

30 godina su koristili 1/3 kuće bez ikakve naknade, hteli su sve za sebe, a sada kada je kuća prodata imaće 17.000 eura. A nisu pristajali ni na nagodbu pred sudom. "Doboš" je to uredio na svoj način. I na kraju oni i dalje neće da nadoknade rođaku što su tri decenije bez nadoknade koristili njegovu trećinu kuće. Sačuvaj nas Bože takvih rođaka, koji su se navadili na "mufte". Da su sami prodali kuću i dobili 100.000 po isplati rođaku imali bi 67.000 eura. Ko želi veče, izgubi iz vreće.

Branko

pre 5 godina

Ovde se radi o civilnoj deobi suvlasničke imovine, kada se ta imovina prodaje po pravilima izvršnog postupka. Ako je kuća na licitaciji prodata za 50.000 evra, onda tužilac dobija trećinu od tog iznosa odnosno 16.600 evra, a tuženi dve trećine ili 33.200 evra. Trebalo je da tuženi traže fizičku deobu kuće, tako da tužiocu pripadne suteren koji verovatno vredi ne više od trećine kuće. Ovako su se kockali, išli na sve ili ništa i na kraju će za svoju kuću dobiti samo 33.000 evra, a od toga će morati da plate i sudske takse i troškove izvršnog postupka.

nikola

pre 5 godina

Prijatelju sad ako si pametan rokni tog rodjaka u jedno i drugo koleno i spakuj ga u kolica dozivotno, dobices neku kaznu i izaci za par godina uz dobro vladanje. a on nek uziva u kuci kad uspe daq se popne u nju

Koja

pre 5 godina

Pa on ne može da uzme 33.000e, nego trećinu od prodate vrednosti, tj 16.500e, znači da im ostaje 43.500e ! Sve to ne umanjuje bezobrazluk, drskost i manipulacije uzvršitelja ! To sve treba poništiti i tu izvršiteljsku mafiju zabraniti !

Goran I

pre 5 godina

Pa neće biti baš tako. Ujak je sigurno po nekom osnovu imao pravo na 1/3 kuće pa su izgubili spor u parničnom ili vanparničnom postupku. Umesto da ujaku isplate njegovu trećinu nastavili su sa onim našim poznatim srpskim inatom. Ujak je pokrenuo izvršni postupak i u postupku izvršenja naplatio svoje potraživanje. E sad, ako kuća vredi 100.000 evra, onda treba od vrednosti odbiti ujakov deo od 33.000 evra, pa proizilazi da je njihova vrednost 66.000 evra. Neće niko dati za kuću 100.000 evra pa da onda isplaćuje i ujaka. Ispada da je u gubitku za 33.000 evra. Pored toga, kod neraščišćeni imovinskih odnosa neće niko ni ulaziti u kupovinu pa je preostalo da se snizi cena do jedne polovine a kako se i dalje niko nije javljao, ujak je kao poverilac imao pravo da je otkupi. Prema tome, Zakon o izvršenju ne štiti i ne treba da štiti dužnike, već namiruje poverioce. Na gubitku su dužnici koji neće da vrate dug a pored toga su i inadžije. Novinari koji o ovome pišu treba prethodno da čuju i drugu stranu, da pročitaju sudski predmet i da objektivno sroče tekst.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija