• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

16.01.2019

20:39

PREVARIO 6.000 TURISTA, PA OTVORIO NOVU AGENCIJU?!  U najavi još jedna velika obmana turističkih agencija u Srbiji

Društvo

PREVARIO 6.000 TURISTA, PA OTVORIO NOVU AGENCIJU?! U najavi još jedna velika obmana turističkih agencija u Srbiji

Podeli vest

U Nacionalnoj asocijaciji Juta proveravaju informaciju da Stevan Buđić, vlasnik "SAB travela", koji je letos klijentima ostao dužan skoro 600.000 evra, sada stoji iza novoosnovane agencije "Magdalena travel"

 

Stevan Buđić, vlasnik agencije "SAB travel", koja je prošlog leta prevarila 6.000 srpskih turista za skoro 600.000 evra, najverovatnije stoji iza novoosnovane agencije "Magdalena travel"?! "SAB travel" je u julu 2018. godine zbog otkazivanja 2.249 aranžmana zvanično izgubio licencu za rad, ali se na adresama ove agencije od oktobra prošle godine nalazi sedište "Magdalena travela".

Nacionalna asocijacija Juta detaljno proverava povezanost između Stevana Buđića i "Magdalena travela". Predsednik ove organizacije Aleksandar Seničić kaže da će, kada budu ispitani svi detalji, obavestiti javnost da li je u pitanju nova turistička prevara.

Sve se poklapa?!

Informacija da je Buđić povezan sa "Magdalena travelom" pojavila se najpre na društvenim mrežama, u grupi "SAB-ovi oštećeni putnici" (pogledajte okvir i sliku). Prema rečima našeg sagovornika, upućenog u ovaj slučaj, sve ukazuje na to da bivši vlasnik "SAB travela" zaista stoji iza novoosnovane agencije.
- Stevan Buđić je čovek čija je agencija letos prevarila više od 6.000 putnika i ostala im dužna 589.000 evra zbog otkazivanja 2.249 aranžmana. Hapšen je i zbog malverzacija oko izgradnje stanova, što je njegova druga delatnost. Međutim, sve ukazuje na to da se nije smirio i da je osnovao novu turističku agenciju, koja se već uveliko sprema za letnju sezonu. "Magdalena travel" je registrovana 28. oktobra prošle godine na adresama na kojima je nekada bilo sedište SAB-a, u Nikole Spasića 3 i u Deligradskoj ulici broj 9 u Beogradu. Naravno, agencija se ne vodi na Buđića, već na izvesnu Oliveru Angelovsku, dok se kao zastupnik i direktor pominje Biserka Mihajlović. Međutim, sve ukazuje na to da se iza "Magdalene" krije upravo Buđić - kaže naš sagovornik i pojašnjava svoje tvrdnje:
- Kada je u julu prošle godine izgubio licencu za rad, Buđić je preko subagenata sa kojima je sarađivao tražio partnere uz pomoć kojih bi se vratio u turizam. Tražio je nekoga ko bi umesto njega formalno bio gazda nove agencije jer on naravno ne može da se vodi kao vlasnik posle svega što je uradio. Sve ukazuje da je u tome uspeo preko "Magdalena travela", ali se nadam da će se nadležni organi uključiti u ovu priču i otkriti pravu istinu.

Buđić: Nisam vlasnik, izdao sam im prostor

Foto: Informer DN

Stevan Buđić

Nekadašnji vlasnik agencije SAB Stevan Buđić tvrdi za Informer da on ne stoji iz novootvorene agencije "Magdalena travel", već da je samo izdao prostor.
- To nije istina, već samo neka plasirana laž, da bi mi neko napakostio. To nije moja agencija, već sam izdao prostor ljudima koji se takođe bave turizmom i ne vidim šta je tu sporno. Oni još uvek nisu počeli sa radom, već će sezonu otvoriti od maja ili juna. Tako da ne vidim razlog da se to sada dovodi u pitanje. Ja nisam vlasnik. Uostalom ja živim u Italiji, a ne u Srbiji - poručio je Buđić.
Informer je juče pokušao da stupi u kontakt sa zvaničnom vlasnicom i direktorkom "Magdalena travela", ali se na telefone na adresama na kojima je agencija registrovana niko nije javljao.

Detaljna istraga

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić kaže da je i te kako upoznat sa ovim optužbama i da njegovi saradnici proveravaju ceo slučaj.
- Do nas je došla informacija da se iza "Magdalena travela" krije bivši vlasnik agencije SAB Stevan Buđić. Mi sada proveravamo ove optužbe, kao i informacije da se nova agencija nalazi na adresama stare. Ima nekih indicija, provere su u toku, veoma ozbiljno radimo na slučaju, ali bili bismo veoma neozbiljni ako bismo nešto tvrdili bez pouzdanih dokaza. Tek kada sve bude jasno, tada ćemo se i oglasiti i reći šta je istina, kao i kakve su moguće posledice ako se otkrije da Buđić zaista stoji iza novoosnovane agencije - poručio je Seničić.


OVAJ ĆE OPET DA VARA TURISTE! Vlasnik "S.A.B. travela" otvara još DVE AGENCIJE!

Prevareni putnici šalju upozorenja preko Fejsbuka

Foto: Informer DN

 

Informacija da je Stevan Buđić otvorio novu agenciju usijala je društvene mreže, pa su tako svi oštećeni putnici koji su imali loše iskustvo sa "SAB travelom" počeli da dele ova saznanja i upozoravaju ljude da ne nasedaju na prevaru. Tako je post upozorenja osvanuo i na Fejsbuku, u grupi "SAB - oštećeni putnici", gde je izvesna Marija Manja Petrović upravo otkrila ovu vest.
- Vlasnik "SAB travela" je osnovao novu agenciju, zove se "Magdalena travel" - napisala je ona u grupi i time izazvala lavinu ljutitih i osuđujućih komentara na račun nekadašnjeg vlasnika.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 5 godina

Ako tako i treba, kada nema ko da ga kazni i nabije u zatvor zbog predhodne prevare i pljačke građana. Opljačkao narod, podplatio koga treba i tera dalje kako mu se prohte ! ! ! ! ! ! !

Robert

pre 5 godina

Nabijte ga dobro na robiji, 10 godina i nece vise

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija