• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

18.01.2019

17:45

(FOTO) "PAŠINO POREKLO JE LEGENDARNO"! Dragan je othranio malog šarplaninca, nije ni slutio da će ga baš Putin dobiti!

Društvo

(FOTO) "PAŠINO POREKLO JE LEGENDARNO"! Dragan je othranio malog šarplaninca, nije ni slutio da će ga baš Putin dobiti!

Podeli vest

Paša je lider i njegovo poreklo je takvo da su same legende u njemu. Izabran je najbolji pas za ličnost kao što je Vladimir Putin, objasnio je odgajivač iz Petrovaradina, Dragan Ćulibrk, iz čije je odgajivačnice poteklo štene kom će predsednik Rusije dati novi dom

Putin je prilikom posete Beogradu na poklon dobio štene šarplaninca, rase psa koji vekovima postoji u južnom delu Srbije, na južnim planinama. Njih, naročito, ima na Staroj planini i posebni su što nisu veštački napravljeni, poput dobermana.

Kako kaže Ćulibrk, šarplaninci bi trebalo da budu srpski brend, pa na osnovu njegovih reči može da se zaključi da je ova rasa psa idealan poklon za Vladimira Putina.

Foto: Privatna arhiva, Vlada republike Srbije

Posete ruskog predsednika širom sveta obeležene su time što na poklon dobija pse.

U Srbiji je dobio posebnog psića.

- Paša je osma generacija šarplaninaca koje uzgajam. Njegovu liniju čine psi koji su uglavnom sa Kosova i Metohije, oko 80 odsto njih. Odatle su dovedeni izvorni psi, stare legende. Prva kuja iz njegove linije od koje je sve i krenulo, stigla je kod mene pre oko 24, 25 godina. Kasnije su ubacivani psi koji su stubovi rase šarplaninca - započeo je razgovor za Telegraf.rs Dragan Ćulibrk.

Otac i majka štenca koje je zbog posete Putina postalo poznato, imaju najkvalitetnije linije.

- Njegov otac, Božo od Radovića je više puta bio prvak na izložbama. Takođe je i njegov deda pre tri godine bio državni prvak. Majka, Bajka od Ćulibrka, ima vrhunsku liniju sa obe strane. Pašino najbliže srodstvo su nagrađivani psi, on ima izuzetno poreklo - kaže Ćulibrk.

Foto: informer.rs

Putinovo štene koje ima nešto više od tri meseca sam je krem šarplaninaca, tvrdi sagovornik, a prema njegovim rečima njihov karakter ih izdvaja od svih ostalih pasa.

- Šarplanincima je urođena čuvarska osobina. Oni su najbolji čuvari na svetu. Ne treba im nikakva obuka. Kad odrastu i sazre, oni čuvaju svoje imanje, posed, stado ako im je povereno, gazdu, porodicu... A kad su na tuđoj teritoriji nikoga ne diraju, ali svoje čuvaju po cenu života - napominje Dragan Ćulibrk.

Vlasnik odgajivačnice od Ćulibrka je oduševljen što je Paša poklonjen predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Detalje da li ga je i on dao na poklon ne sme da otkriva.

Foto: informer.rs

 

- Reći ću samo da je Paša poklon predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Putinu. Moram da kažem da mi je izuzetno drago i da mi je velika čast što je moja odgajivačica izabrana od oko sto njih. Posebno sam oduševljen što je predsedniku Rusije poklonjen pas koji predstavlja staru autohtonu srpsku rasu - završio je razgovor Ćulibrk.

(FOTO) PRESLADAK SI, PAŠA! Putin upoznao svog novog ljubimca, šarplaninca kojeg mu je Vučić poklonio!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ilija

pre 5 godina

Velika je čast da othraniš štene koje na poklon dobije Putin.

Darinka

pre 5 godina

Pasa je presladak i ovaj poklon je zaista pravi izbor. Simbolika je predivna.Negujuci Pasu,predsednik Putin neguje odnose sa nasom drzavom.Predsednik Vucic je zaista izabrao pravi poklon.

Dusan

pre 5 godina

Veliki gest i veliki poklon predsedniku Putinu. Da se nas uvek seca kad bude bio sa svojim ljubimcem. I zelim mu da ga Pasa dobro cuva.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Dragan je gajio zvezdu, Pasa je juce bio najslavniji pas na svetu.

Sheksy

pre 5 godina

Pasha je sarplaninac, rodjen u Bataji https://www.kurir.rs/vesti/politika/1792743/seselj-cuvace-me-sarplaninci Pasha je Seseljev poklon Putinu

milica milicic

pre 5 godina

Samo najbolje za predsednika Putina, Srbi kad poklanjaju to cine s ljubavlju i ponosom.

Ivona

pre 5 godina

Pravi poklon dosledan velikog prijateljstva između Vučića i Putina.

Jovan

pre 5 godina

Psić je fantastičan, i verujem da je Putin, kao veliki ljubitelj pasa oduševljen. Plus, šarplaninci su naša srpska autohtona rasa. Prva uspomena iz Srbije!

jana

pre 5 godina

Paša je otišao u prave ruke sigurno će ga Putin s ljubavlju odgajiti.

Milasin

pre 5 godina

Svaka čast Draganu...a,poklon je originalan

Jessy

pre 5 godina

Taj pas je neustrašiv i odgovara ličnosti kakav je Putin.

Dragan

pre 5 godina

Pas je lep poklon i simbol iskrenog prijateljstva!

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija