• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

18.01.2019

18:19

ZIMA SE VRAĆA! OD VEČERAS OSETNO HLADNIJE! Sneg i prodor ledenog talasa od sredine iduće nedelje!

Društvo

ZIMA SE VRAĆA! OD VEČERAS OSETNO HLADNIJE! Sneg i prodor ledenog talasa od sredine iduće nedelje!

Podeli vest

Posle 13 stepeni zabeleženih u sredu, stižu nam kiša, susnežica, sneg i zahlađenje. Biće i jakog vetra, kažu meteorolozi, koji će ponegde imati i olujne udare

Celokupna ta situacija vratiće nas u prethodni period prave zime, mada neće biti toliko hladno, odnosno temepratura će biti u plusu i biće skoro svuda ujednačene do srede - jutarnje malo ispod nule, a dnevne neki stepen u plusu.

Ono što je zanimljivo, a prema trenutnim prognozama, izgleda da nam sledi novi ledeni talas u drugoj polovini iduće nedelje.

Pre toga, Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella" kaže da će se do večeri spustiti temepratura vazduha na nulu, kreće kiša, a tokom večeri susnežica i sneg u nižim predelima, uključujući i Beograd.

Foto: Tanjug

- Subota će biti puna oblaka i padaće kiša. Na severu Srbije i u Timočkoj i Negotinskoj krajini biće tokom većeg dela dana suvo, dok se i tamo padavine očekuju krajem dana i tokom noći, uglavnom sneg. Jutarnja temepratura biće od -4 na severu do 2 na jugoistoku, a dnevna od 1 do 5 na istoku - navodi Đurić i dodaje da nas očekuje i vetar koji će biti u skeretanju na jugoistočni.

Prema njegovim rečima, taj vetar će u košavskom području, krajem dana, bioti u pojačanju.

- Tokom večeri i noći će na jugu Banata i donjem delu podunavlja povremeno imati i olujne udare. U nedelju će, takođe, biti oblačno. Padaće kiša, susnežica i sneg, koji će do kraja dana prestati. Jakog vetra će biti samo u jutarnjim časovima, a onda će postepeno početi da slabi. U ponedeljak će u celoj zemlji biti suvo i tmurno, a ponegde i maglovito - ističe Đurić.

Foto: FOTO TANJUG/DUSAN ANICIC

Kako prognozira Đorđe Đurić, u utorak nam sledi novo naoblačenje koje će doneti susnežicu i sneg.

- Nijanse će određivati gde će padati kiša ili sneg, odnosno stepen do dva celzijusovih. Košava će ponovo biti u pojačanju. U sredu će biti oblačno i ponovo će padati kiša, susnežica i sneg u Srbiji. Na planinama će se povećavati snežni pokrivač, dok će u nižim predelima tamo gde se otopio ponovo formirati - kaže Đurić.

Kako naglašava,  temeprature vazduha će biti "tipične za januar", što znači da će biti u plusu.

- Jutarnje temeprature vazduha biće oko 0, možda koji stepen ispod, dok će se maksimalne dnevne kretati od 1 do 5 stepeni. U drugoj polovini naredne sedmice, a prema trenutnim prognozama, postoje naznake da nam stigne novi prodor ledenog vazduha. On će nam doneti veći sneg i temeprature u minsu - naveo je on.

NEMOJTE DA VAS ZAVARA SUNCE! Danas uživamo, sutra do 10 stepeni, a za VIKEND KIŠA I SNEG! TOTALNI PREOKRET




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija