• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.01.2019

15:25

ŽENE IZ SISTEMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Stop uvredama i mržnji!

Društvo

ŽENE IZ SISTEMA SOCIJALNE ZAŠTITE: Stop uvredama i mržnji!

Podeli vest

Žene rukovodioci iz sistema socijalne zaštite Beograda danas su najoštrije osudile uvrede i pretnje upućene ženama i insistiraju da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ističe da je socijalna zaštita grada Beograda, deo socijalne politike usmerene ka poboljšanju socijalnog statusa građana na ličnom, porodičnom i širem socijalnom planu.

- Zadatak socijalne zaštite Beograda je zadovoljavanje egzistencijalnih potreba socijalno ugroženih, ranjivih, marginalizovanih i rizičnih grupa građana, cilj je da svi građani uživaju jednaka prava, bez omalovažavanja, nasilja i vređanja. U skladu sa tim oštro osuđujem uvrede i pretnje upućene ženama - saopštila je Stanisavljević.

V.d.direktora Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković naglašava da kao neko ko 20 godina radi i sarađuje sa velikim brojem žena u socijalnoj zaštiti, i istovremeno se bavimo prevencijom i zaštitom devojčica tj. mladih ugroženih žena, ima potpunu netoleranciju nad nasiljem nad ženama u bilo kom obliku to bilo i kako god se to prezentovalo.

Ona je navela da je svako žensko biće nečija ćerka, sestra, devojka, supruga, majka ili baka i da treba da razmislimo onda koliko ljudi, bilo kojom "lično" upućenom uvredom, istovremeno povređujemo.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković je istakla da kao majka, žena, ćerka, profesionalac u svom poslu, oštro osuđuje svaku vrstu nasilja nad ženama, decom, starijim osobama...

Zato je neophodno da se svi zajedno uključimo u borbu protiv toga, navela je ona u saopštenju.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd, Gordana Pušara, napominje da kao predsednik udruženja u lično ime i u ime svih članova, oštro osuđujem nedolično ponašanje Sergeja Trifunovića.

- Osuđujemo bilo koji vid diskriminacije i nasilja i apelujemo da se što pre zaustavi diskriminacija žena, ali i osoba sa invaliditetom Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd insistira da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije - saopštila je Pušara.
 

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Đilas preko svojih ženomrzaca raspiruje nasilje u društvu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Kazniti ih za uvrede pa da vidimo hoce li im opet pasti na pamet

Marko

pre 5 godina

Niko ne treba da ctri na bilo cije uvrede. Najstrozije osude za one koji vrse nasilje nad zenama.

Ana

pre 5 godina

Želimo da se spreči svaki vid nasilja nad ženama.

Danica

pre 5 godina

Sergej je prešao sve moguće granice omalovazavanjem žena.

Ceca

pre 5 godina

Zaista je skandalozno da se u 21.veku ovako ophodi prema zenama

star

pre 5 godina

Zapad želi da nam skroji sudbinu sa pederizmom, pa nam uopšte nisu potrebni ovakvi nasilnici kao što nam dolaze iz opozicije.

Lara

pre 5 godina

Svi smo složni da su pretnje i uvrede na račun žena nedopustive. Ljudi koji predstavljaju opoziciju u svakodnevnom govoru izgovaraju uvrede na račun žena, umesto da ih poštuju.

Mirjana

pre 5 godina

Svaka cast podrska stize sa svih strana, nadam se da ce uroditi plodom

Miki

pre 5 godina

Pozdravljam, inisijativu zena koje rade u socijalnoj zastiti, one najbolje znaju koliko su zene u Srbiji diskriminisane.

Anita

pre 5 godina

Stop nasilju i diskriminaciji zena ! I one su deo ovog društva!

Ana

pre 5 godina

Sramota je sta smo dozivele u 21 veku i to od glumca.Drzava mora da reaguje.

Sanja

pre 5 godina

Psihičko nasilje nad ženama se mora zaustaviti.

Tifani Rok

pre 5 godina

Sprečimo, osudimo i kaznimo svako nasilje nad ženama! Podrška za sve naše majke, sestre, ćerke...

Maki

pre 5 godina

Osudjujem svaki vid nasilja posebno nad zenama.

Maki

pre 5 godina

Zene moraju da budu zasticene od svakog vida nasilja.

ivana

pre 5 godina

Stop nasilju nad zenama!!!!!!!!Bilo ono verbalno,psiholosko ili fizicko nasilje-to je nasilje i u savremenom svetu mu nema mesta!!!!!

NB

pre 5 godina

Svako nasilje i pretnja istim mora biti najstrože sankcionisana, a posebno prema ženama kao ugroženijem polu i novinarkama kao vrlo osetljivoj a značajnoj javnoj delatnosti.

Rozika

pre 5 godina

Sve to lepo što su ga žene osudile, ali to njega ne zanima, on će nastaviti svojim putem, ovo mora da bude kažnjeno da bi imalo učinka.

Anabela

pre 5 godina

Vreme je da se donese zakon o kažnjavanju počinioca koji se vulgarno obraćaju javno ženama.

Nadica

pre 5 godina

Ovo mora prestati hteli oni ne ne m drzava mora naci nacun da ih zaustavi.

Miki

pre 5 godina

Tolike borbe za položaj bolji žena neko sruši u jednoj sekundi

Ana

pre 5 godina

Ove zene najbolje znaju u kakvom drustvu zive nase zene! Stop nasilju!

Nikoletka

pre 5 godina

Jedinstvena podrska zena iz svih sektora podigla se da osudi vredjanje i omalovazavanje zena.

Milica

pre 5 godina

Niko ne treba da cuti.. Ovakav prostakluk i nepostovanje ne sme ostati precutno... Podrska obavezna

Ratko

pre 5 godina

Stop nasilju nad zenama! Svi koji propagiraju nasilje nikad nece doci na celo Srbije.

caca

pre 5 godina

Svaka cast za podrsku koja stize sa svih strana!!!Nadamo se da ce uroditi plodom!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija