• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

25.01.2019

11:50

NEZAPAMĆENA DRAMA U SVRLJIGU! Trudnica je pala na stepeništu i beba joj je izletela iz stomaka! Sve što se posle toga dogodilo je ČUDO!

Društvo

NEZAPAMĆENA DRAMA U SVRLJIGU! Trudnica je pala na stepeništu i beba joj je izletela iz stomaka! Sve što se posle toga dogodilo je ČUDO!

Podeli vest

Dok je u panici čekala sanitet, Marija je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari

- Čekala sam vozilo Hitne pomoći i krenula ka izlazu! Odjednom mi se slošilo i pala sam na stepenište. Osetila sam kako mi beba ispada . Uspela sam nekako da je uhvatim i prigrlim. Nije davala znake života, bila je modra i bez glasa - priča kroz suze još uznemirena Marija Milivojević (25) iz Svrljiga.

Dok je u panici čekala sanitet, Marija je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari. Srećom Hitna pomoć, je stigla na vreme.

- Primili smo prvi poziv juče oko sedam sati ujutru da porodilju prevezemo u Dom zdravlja na kontrolu i lekarske nalaze, kako nam je objasnio njen suprug. Smatralo se da nije hitno, ali je ubrzo usledio drugi poziv i saopštenje da je porodila pala na stepeništu. Kada sam stigao do kuće, ugledao sam majku koja sedi, nije se pomerala, u prvom momentu nisam video bebu. Bila je uplakana, nije govorila ništa, samo je nemo podigla glavu i raširila ruke. Tada sem tek ugledao bebu - priča Labud Milijić, vozač Doma zdravlja u Svrljigu.

BAPSKE PRIČE: Može li izgled stomaka da otkrije pol bebe?

On je je odvezao bebu Dom zdravlje gde ga je sačekala mediciska ekipa koju je predvodila dr Olivera Savić.

- Tačno, beba nije pustila glas dok je doktorka Savić nije reanimirala. Doktorka je najpre presekla pupčanu vrpcu i oslobodila dete, a potom pristupila davanju prve pomoći. Odlučivali su trenuci, jer smo strepeli da je beba na izdisaju. Međutim, beba je zaplakala, a mi smo svi odahnuli, i uz pratnju mediciske ekipe beba je prebačena u Klinički centar Niš - objašnjava načelnica Doma zdravlja.

Porodilja je smeštena na ginekologiju, a beba na dečiju internu i hiruršku kliniku KC Niš.

- Činjenica je da su lekari u Svrljigu vratili mog Dušana u život, i zahvalna sam im na tome, ali ovde u Nišu su nas spremno dočekali. Prešla sam i na dečiju kliniku. Dušan je u inkubatoru, pošto sam se porodila pre vremena - kaže srećna majka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17