• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.01.2019

13:27 >> 13:31

SRPSKE SUDIJE LEGALIZUJE HRVATSKU OTIMAČINU NAŠE IMOVINE, a uz to i plaćanje milionskih troškova Hrvatima!

Društvo

SRPSKE SUDIJE LEGALIZUJE HRVATSKU OTIMAČINU NAŠE IMOVINE, a uz to i plaćanje milionskih troškova Hrvatima!

Podeli vest

Privredni apelacioni sud u Beogradu doneo je dve suprotne presude u dva slučaja naplate izgubljenih sporova za srpsku imovinu u Hrvatskoj

Kako Novosti navode, ovim presudama se zbunjuje javnost, ali i legalizuje hrvatska otimačina srpske imovine, i uz to dozvoljava plaćanje milionskih troškova Hrvatima. 

Naime, Privredni apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu "Jugobanke" u stečaju, kojom je tražila da se ne prizna odluka prvostepenog suda o prinudnoj naplati sudskih troškova za spor izgubljen u Hrvatskoj.

Nedavno je isti sud, samo drugo veće, doneo potpuno suprotnu odluku u slučaju "Mladost turista".

I "Mladost turist" i "Jugobanka", baš kao i sve ostale srpske firme, banke i opštine koje su tražile povraćaj imovine koja im je konfiskovana devedesetih, izgubile su spor, a "Jugobanka" je sada ostala i bez 3.100 evra, koliko su iznosili sudski troškovi za samo jedan u nizu izgubljenih sporova koje je ova banka vodila u Hrvatskoj.

LJAJIĆ: Ako Priština ne ukine takse, drugi igrači će zauzeti tržište

Privredni apelacioni sud je u obrazloženju presude konstatovao da ne postoje formalni razlozi za nepriznavanje hrvatske presude, i da "Jugobanka" nije dokazala da je takva odluka suprotna Ustavu i javnom poretku Srbije.

Isti sud je nedavno, odlučujući da se u slučaju "Mladost turista" ne mogu priznati troškovi od 82.000 evra za izgubljeni sudski postupak u Makarskoj, u obrazloženju naveo da bi to bilo u suprotnosti s našim pravnim poretkom, jer ne postoji uzajamnost između Srbije i Hrvatske kad je reč o sporovima u vezi sa imovinom.

Novosti se pitaju u čemu je razlika između "Mladost turista" i "Jugobanke" u očima srpskog pravosuđa, ali zaključuju da problem nastaje u svim sledećim predmetima, zbog čega se postavlja pitanje kako će privredni sud presuđivati kada dođu na naplatu ostali izgubljeni sporovi za srpsku imovinu u Hrvatskoj.

RAMUŠ U FRCI: Haradinaj traži još vremena za odgovor Amerima!

Ukoliko odluke budu nalik ovoj u predmetu "Jugobanke", naše sudstvo c´e legalizovati hrvatsku otimačinu srpske imovine i uz to još dozvoliti i plaćanje milionskih troškova Hrvatima, zaključuju "Novosti".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 5 godina

To bi "sigurno" i hrvati uradili sa svojom imovinom. Gledali bi da sve bude po zakonu kao i za sve ostalo kada su u pitanju srpsko - hrvatski odnosi!!!

Penzioner

pre 5 godina

To je kriminal i takvima niko nista nemoze? Sve takve poslati na robiju pa neka tamo pune dzepove.

SS

pre 5 godina

Tužno i žalosno kad izrodi rade u sudstvu,podmićeni i nije ih briga za srpstvo kao i uvek do sada.Šta drugo reći.Ti nisu ni za vešala jer je kanap skup.

Smrad

pre 5 godina

Samo dokazuju kakvi smo lopovi bili prema komšijama.

Rade

pre 5 godina

Žute sudije, još haraju Srbijom, a hrvati ih dobro plaćaju. A Vučić se uzda u nezavisno sudstvo. To mu je velika i jedina greška koju čini. Trebao je odmah promeniti sve sudije ! ! ! ! ! ! !

englezii

pre 5 godina

Pa to su domace Srpske ustase koje treba o'laditi !

Pera

pre 5 godina

Verovatno, presuda je funkcija iznosa korupcije. Što više sudija dobije to će presuda biti sve više u korist krivca i lopova. Ako ih država plaća i ako ih država ovlašćuje, onda država MORA IMATI kontrolu ko šta radi i odmah bez pardona smeniti krivce.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Opstrukcija... - KORUPCIJA.... - Nedostaje....- LUSTRACIJA....!! Jos uvek u sudovima imamo ZUTE, koje je Vucic pod pritiskom Zapada, ostavio po SUDOVIMA SIROM SRBIJE...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija