• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra

28.01.2019

09:55 >> 09:59

HRVATSKA ZGROZILA ČAK I AMERE: To je najproblematičnija zemlja u Evropi, UTEMELJENA NA NEGIRANJU USTAŠKIH ZLOČINA I HOLOKAUSTA!

Društvo

HRVATSKA ZGROZILA ČAK I AMERE: To je najproblematičnija zemlja u Evropi, UTEMELJENA NA NEGIRANJU USTAŠKIH ZLOČINA I HOLOKAUSTA!

Podeli vest

Hrvatska je jedna od najproblematičnijih zemalja u Evropi, kada je reč o istorijskom revizionizmu i umanjivanju zločina počinjenih u Drugom svetskom ratu, navodi se u izveštaju istraživača sa univerziteta Jejl i Grinel

U izveštaju o reviziji Holokausta, u kome se govori o načinu na koji se pojedine države EU bave nasleđem zločina iz Drugog svetskog rata, navodi se da Hrvatska ima jedan od najgorih problema sa istorijskim revizionizmom i umanjivanjem zločina.

U izveštaju, koji je objavljen u okviru projekta „Sećanje na Holokaust" i koji se zasniva na radu istraživača sa univerziteta Jejl i Grinel, kaže se da je revizionizam Holokausta najgori kada su u pitanju nove članice EU u srednjoj Evropi - Hrvatska, Mađarska, Litvanija i Poljska, piše Balkaninsajt.

- Sećanje na Holokaust u Hrvatskoj je problematično - navodi se u izveštaju, pri čemu se ukazuje na kontinuiranu upotrebu ustaškog pozdrava, na nejasan stav hrvatske Vlade i Katoličke crkve prema nasleđu Holokausta u ovoj zemlji, kontroverze u vezi sa logorom Jasenovac i objavljivanje knjiga koje umanjuju broj žrtava u njemu.

ŠIPTARI, UPAD NA SEVER KIM VAM NEĆE PROĆI! Srbi neće dozvoliti nasilnu integraciju Kosovske Mitrovice!

U izveštaju se naglašava, da Hrvatska pati od nedostatka konsenzusa o glavnom ratnom koncentracionom logoru u Jasenovcu, uz podsećanje da su u protekle tri godine jevrejska, srpska i romska zajednica bojkotovale zvaničnu komemoraciju u Jasenovcu.

U njemu se pozivaju "zemlje sa problematičnom prošlošću kao što su Hrvatska, Bugarska, Poljska i druge" da slede primer Rumunije i da osnuju slične nezavisne komisije, koje bi proučile njihovu istoriju Holokausta.

Autori izveštaja potenciraju da su želeli „da podrže one zemlje koje preduzimaju snažne akcije za borbu protiv revizionizma Holokausta i ukažu na one koje moraju učiniti mnogo više kako bi se pomirile sa svojom prošlošću.

SRBIN UŠAO U TAJNE ARHIVE SB UN I OTKRIO TONU DOKUMENATA koje su SAD SAKRILE kako bi za RAT OPTUŽILI SRBIJU!

Nakon što su u Drugom svetskom ratu sile Osovine napale Jugoslaviju, ustaški pokret je 10. aprila 1941. proglasio Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH).

Ustaše se, uglavnom po uzoru na nemački SS, primenjivale nacističke rasne zakone, ciljajući i ubijajući Srbe, Jevreje, Rome i antifašiste, prenela je RTRS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Nejasan stav hrvatske Vlade i Katoličke crkve prema ustaškim zločinima? Stav je veoma jasan i afirmativan.

Branko

pre 5 godina

" JOS 1 DOKAZ DA STE VI HRVATI NAJGLUPLJI NAROD NA SVETU U 2017 i 2018 g " !!!!!!????? " Ceo svet vidi sta vi radite samo vi ne i jos se pravite BLESAVI, A MOGLI BI I TAKVI OSTATI " !!!!!??????

Marcco

pre 5 godina

Poštovani Branko. Ne uzimam vam za zlo što niste razumeli ovu relativno prostu rečenicu i što niste razumeli da je daleko od pro-hrvatske izjave. Niste vi krivi što dan započinjete sa Guten Morgen a veće završavate u nekom gastarbajterskom klubu sa Turcima, Arapima i po nekom zalutalom balkanskom, zbunjenom dušom. Ja se samo nadam da živite negde napolju jer sa tim stepenom inteligencije, teško da ćete da pregurate jedno prepodne u Srbiji.

Vera

pre 5 godina

Internetski portali i univerziteti se mogu platiti bez problema da pišu šta hoćeš i zato nisu bitni nego samo izvešće Komisije EU koja kaže a RH ima najbolja prava manjina u Uniji i najbolje zakone i još je preporučila ostalim članicama da ih prepišu i uče od RH a to neće niko da pišete a hrvati mora da stavljaju uslover Srbiji za isto....

Branko

pre 5 godina

" Opa pa ovo je nesto novo, vi Hrati to iz iskustva govorite koga ste sve potplacivali, GEBELSOVA PROPAGANDA JE OSTALA U VASIM GENIMA OD II SVETSKOG RATA." !!!!!?????? " Za vasu meridavne samo vase knjge koje vi narucite da bude istina ka i vas brat po zlocinima Taci je narucio da mu oeru biografiju za 2 200 000 $ " !!!!???????? " Opet lazete kad je EK u pitanju, njigov izvestaj je zabrinjavajuci kad je HR u pitanju i zadnji ste u EU po pitanju ljudskih prava, NAGLUPLJI NARODE " !!!!!!?????

Lala iz Banata

pre 5 godina

Koja prava...?! Sva prava osim jednog...OSNOVNOG...PRAVA NA ZIVOT....!

XXL

pre 5 godina

Kako da negiraju kad su temelji suverene Hrvatske nezavisne države na srpskim - kostima (žrtvama)? Pa vidite da se Oni time ponose i hvale kako su "čisti kao suza". Da ali čije su suze zalivale te temelje - srpskog naroda.

Ljubiša

pre 5 godina

Ceo svet vidi da su hrvati bolestan narod i najverovatnije je da će preduzeti nešto da spreči širenje te bolesti .

Profet

pre 5 godina

Nije li taj monster na koga se oni zale izisao iz njihovog sinjela i labaratorije?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija