• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2019

10:00

GRIP HARA! U Nišu dve osobe umrle, hospitalizvano 25

Društvo

GRIP HARA! U Nišu dve osobe umrle, hospitalizvano 25

Podeli vest

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je danas da se u toj zdravstvenoj ustanovi leči 25 pacijenata sa najozbiljnijim komplikacijama izazvanih gripom

- Osmoro pacijenata je na Infektivnoj klinici, a četvoro je potpuno izlovano i na aparatima za disanje - rekao je Radovanović za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da je stanje obolelih stabilno i da nije reč samo o pacijentima iz Niša već sa područja čitavog juga Srbije i dodao da broj obolelih i umrlih od gripa u našoj zemlji ove godine nije veći u odnosu na prošlu godinu.

- Godišnje zbog komplikacija izazvanih gripom u našoj zemlji umre od pet do 38 pacijenata. Stanje je uvek ozbiljno za ljude sa ozbiljnim bolestima, ali grip kao vrlo nezgodno oboljenje može da odnese i živote mladih ljudi - izjavio je Radovanović.

Na Infektivnoj klinici je prošlog vikenda zbog komplikacija izazvanih gripom preminula je Nišlijka N.M. (27) i profesor geografije u penziji (72).

Prema podacima beogradskog Intituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je od gripa obolelo oko 60.000 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija