• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2019

19:05

MINISTAR ZDRAVLJA ZLATIBOR LONČAR: U septembru posao za 500 najboljih učenika u zdravstvu

Društvo

MINISTAR ZDRAVLJA ZLATIBOR LONČAR: U septembru posao za 500 najboljih učenika u zdravstvu

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će u septembru posao u zdravstvenim ustanovama dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola.

On se danas sastao s direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji, povodom početka nacionalnog programa zapošljvanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, diplomaca ovih obrazovnih ustanova.

On je rekao da vlada vodi odgovornu kadrovsku politiku u zdravstvu, politiku zadržavanja naših najboljih lekara i medicinskih sestara, jer je, kaže, cilj da o zdravlju građana Srbije brinu najbolji zdravstveni radnici. "To je prioritet države Srbije, predsednika Vučića i Vlade Srbije", rekao je Lončar i naveo da je u toku prosle gopdine posao dobilo više od 160 najboljih studenata medicine. 

Danas je dogovoreno da će od septembra i najbolji đaci medicinskih škola, njih između 400 i 500 dobiti posao u našim zdravstvenim ustanovama i, kako kaže, ministar, dobiće šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde, u svojoj zemlji.

Ministar je istakao da će prioritet imati medicinske sestre i tehničari i u ovogodišnjem povećanju plata, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Ministarstvo zdravlja je u prethodnom periodu, od 2014.godine do danas, u zdravstvenim ustanovama naše zemlje zaposlilo više od 12.000 zdravstvenih radnika, od kojih su 7.000 medicinske sestre i tehničari.

LONČAR: Prijavljena epidemija gripa u Užicu i Pirotu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija