• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.02.2019

12:59 >> 13:15

AMERE UPLAŠILA ISTINA O SREBRENICI I SARAJEVU, Gideon Grajf i Srpska će raskrinkati veliku laž, ali i učešće SAD U MASAKRU!

Društvo

AMERE UPLAŠILA ISTINA O SREBRENICI I SARAJEVU, Gideon Grajf i Srpska će raskrinkati veliku laž, ali i učešće SAD U MASAKRU!

Podeli vest

Ambasada SAD u BiH tvrdi da formiranje nove komisije za Srebrenicu ne služi priznavanju istine ili promovisanju pomirenja

To je za N1 rečeno u Kancelariji za odnose sa javnošću Ambasade SAD u BiH povodom odluke Vlade RS o formiranju komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i za istraživanje stradanja svih naroda u srebrenickoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.  

- Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju zaključili su da je u Srebrenici počinjen genocid. Potrebno je da svi poštuju ove sudske odluke, hrabro se suoče s prošlošću i prihvate istinu, bez obzira koliko je ona bolna - navode u ambasadi.

Kako ističu, ambasada podržava izjavu Veća za implementaciju mira iz decembra 2018. godine, "koja je osudila zaključak Narodne skupštine RS o odbacivanju izveštaja iz 2004. godine". 

- Formiranje nove komisije za Srebrenicu ne služi priznavanju istine ili promovisanju pomirenja - poručuju u ambasadi. 

Iz ambasade napominju i da, bez obzira na etničku pripadnost, sve žrtve rata zaslužuju da se pronade istina i zadovolji pravda.

- Kao najveći masakar počinjen u Evropi nakon Drugog svetskog rata i zločin protiv celokupnog čovečanstva, genocid u Srebrenici se nikada ne sme zaboraviti i nikada se ne sme minimizirati. Isto vredi za sve zločine počinjene tokom rata u BiH - dodaju u ambasadi. 

NEŠTO OPASNO SMERAJU - BRITANCI ZA RAZMENU TERITORIJA SRBIJE I PRIŠTINE: Ker Lindzi: Promena granica ne treba da plaši!

Vlada Republike Srpske imenovala je juče članove međunarodnih i nezavisnih tela - Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina, preneo je RTRS.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao da će Centar pružiti potpunu administrativno-tehničku i finansijsku podršku radu komisija i dodao da su članovi komisija iz 12 zemalja, da je predsedavajući Komisije za Srebrenicu Gideon Grajf, a za Sarajevo stručnjak iz Izraela Rafel Izraeli.

On je naveo da će komisija za Sarajevo imati sedam članova, a za Srebrenicu devet, kao i da će konstitutivne sednice ovih komisija biti održane krajem marta ili početkom aprila.

HRVATSKA PRVOCIRA SRBIJU! POSLALA VOJSKU NA KiM, "USTAŠKOM KOMANDANTU" SRBI NEĆE OPROSTITI BEZOBRAZLUK!

Podsetimo, više od dve decenije nezavisni istraživači tvrde da u Srebrenici nije bilo genocida, ali otkrivaju da je zločin protiv srebreničkih muslimana deo "zavere" Alije Izetbegovića i tadašnjeg lidera SAD Bila Klintona kako bi Vašington dobio povod za agresiju na Srpsku.

Nešto slično dogodilo se i u martu 1999. kada je američki plaćenik i čovek CIA zadužen za najprljavije operacije Vilijam Voker, inscenirao masakr u Račku, što jen poslužilo, gle čuda, opet Bilu Klintonu i NATO da napadnu SRJ!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjan

pre 5 godina

Najveci zlocin pocinjen u Evropi od drugog svetskog rata na ovamo je bombardovanje Srba u Bosni i bombardovanje SRJ .Valjda cemo docekati dan kada ce mo smoci snage da to u oci kazemo svima u Evropi i svetu jer koliko vidim danasnjim politicarima to nije prioritet.Ocigledno su im ruke vezane ucenama.Dok mi cutimo oni na sva zvona pricaju o svojoj strani dogadjaja i laz namecu kao istinu.Sve dok mi cutimo njihova laz bice istina.

nina

pre 5 godina

da vidimo kako ćete se vi ameri i ostali koji ste učestvovali u genocidu nad Srbima pomiriti sa istinom kada komisija završi i ustanovi vaše učešće u toj ujdurmi od genocida u srebrenici???!!!

Sosa

pre 5 godina

Oni su laž plasirali, a nama će trebati puno više snage i svega, da dokažemo njihove laži i svetu dokumentujemo i prikažemo šta se stvarno dogodilo u Srebrnici.Ameri i britanci su svetski najmajstori u obmanjivanju i plasiranju laži,naravno, zarad svoje koristi.Teško će se istina dokazati, ali svakako, treba pokušati.Pozdrav za RS.

Novi

pre 5 godina

Markale, Račak, Srebrenicu, napad na Irak, Srbiju, Libiju i Siriju su planirale i realizovale "demokratske" fašističke NATO države. Ne verujem da im je Sirija poslednja. Sledi Iran.Rusija i Kina ne mogu stati kao i Hitler. Današnja propaganda je mnogo, mnogo jača od Hitlerove Gebelsove. Oni su mala maca za SNN.

ACA

pre 5 godina

hahaha haahha koliko kosta ova zajebancija zbilja niko nema sto srbin imade ko je u ovim komisijama stvarno smo ludi definitivno

Barbara Liry

pre 5 godina

Ne trebamo se plasiti istine i njenog uticaja na "poverenje" medu narodima bivse Jugoslavije. Zataskavanje logora NDH po Hrvatskoj i genocida koji je cinjen tamo nad Srbima, Jevrejima i Romima je zataskan, minimiziran, marginalizovan, preinacavan i nije bilo pomirenja. Istina se treba utvrditi i znati i svako svoj deo krivice i odgovornosti prihvatiti. Drugacije nema pomirenja. Na jednoj strani zataskavanje svega sto su radili Muslici i Hrvatine se zataskava, a Srbi se demonizuju. To je pucanj u prazno kada o pomirenju govorimo.

Gerasim

pre 5 godina

Jel ta istina ista kao u slucaju Markale, Racak, u slucaju Libije, Iraka, Avganistana, Vijetnama i sada Venecuele, sve je to gnusna laz i istorijska prevara.

mile govedo

pre 5 godina

Srbija je u svijetu poznata po agresiji na Hrvatsku i BiH i genocidu u BiH i RH. Gdje god da krenes po svijetu, svi vas izjednacavaju s nacistima, a vi i dalje zivite sa svojim genocidnim lazima. Nas vise necete nikada klati!

VLADO

pre 5 godina

Joj majko moja koji ste vi LAZOVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neno

pre 5 godina

I ovo smece od novina se pridruzilo nacionalsovinistima koji negiraju zlocin u Srebrenici a dobro se zna da je po zakonu kaznjivo negiranje tog zlocina koji je dobio karakteristike genocoda.

Log

pre 5 godina

Daj prvo definiciju genocida mujo ako znas pa onda kuckaj po portalima....

Milos

pre 5 godina

Samo ako ikako mozemo da budemo jedinstveni,bilo gde da zivimo,jer nas ima svuda,u svim bivsim republikama,u Albaniji,Madjarskoj,Rumuniji,Italiji,Austriji,Turskoj,SAD,svuda.Potrebno je da nasi umni ljudi I Sanu odrede ciljeve I strategiju,da to svi sledimo I pomazemo,na svaki nacin,moralno,angazovano,materijalno,kroz programe, I pobedicemo,svakako,sa verom u nas Srpski rod,u sebe,u dobre namere,da na tom putu ne cinimo nikome nista lose,da ne ugrozavamo druge,a da uspemo na tom teskom putu,jer tezak put je uvek pravi put.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija