• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.02.2019

13:14

(FOTO) ONA JE PRVA POMOGLA DEI! Marija za Informer o košmarnom jutru: DEA JE VRIŠTALA OD BOLA, DOZIVALA JE MLADENA I MAJKU! Nisam je pustila da vidi svoju otkinutu ruku!

Društvo

(FOTO) ONA JE PRVA POMOGLA DEI! Marija za Informer o košmarnom jutru: DEA JE VRIŠTALA OD BOLA, DOZIVALA JE MLADENA I MAJKU! Nisam je pustila da vidi svoju otkinutu ruku!

Podeli vest

Dea je sva u krvi sedela na trotoaru, otkinuta ruka je bila pored nje. Trpela je užasne bolove, a ja sam je hrabrila da ostane svesna, da se ne bi ugušila, priča Marija Dimitrijević

Bila sam u autobusu kad je Dea Đurđević doživela udes na Dedinju. Kad sam joj prišla, bila je sva u krvi, sedela je na trotoaru, a otkinuta ruka je bila pored nje... Urlala je od bolova, dozivala je majku i verenika Mladena Mijatovića. Hrabrila sam je da ostane svesna, da se ne bi ugušila. Junački je istrpela neverovatnu bol, svaka joj čast, priča laboratorijska tehničarka Marija Dimitrijević, koja se u četvrtak ujutro zatekla u Ulici Ljutice Bogdana na Dedinju, u Beogradu, kad je voditeljku TV Pink Deu Đurđević pokosio autobus, pribio je uza zid bolnice "Dr Dragiša Mišović" i otkinuo joj ruku.

Šaka

Levi rukav joj je visio i tada sam primetila da ispod njene jakne, koja je bila na podu, viri šaka
Marija Dimitrijević

Marija je tog jutra bila u autobusu na liniji 59, na putu za laboratoriju "Biomedik", gde radi. Na Dedinju, njen autobus je zbog klizavice udario u autobus na liniji 78, koji je samo nekoliko trenutaka ranije pokosio Deu.

- Svi smo tad izašli iz autobusa i čula sam kako neka devojka vrišti. Brzo sam otrčala do nje. Prepoznala sam Deu, sedela je na trotoaru i stravično krvarila. Sedela je na jakni, koja joj je verovatno spala od udarca, a cela dukserica joj je bila natopljena krvlju. Levi rukav joj je visio i tada sam primetila da ispod njene jakne, koja je bila na podu, viri šaka. Bilo mi je jasno da joj je ruka iščupana - priča Marija.

Foto: Informer DN

Marija Dimitrijević

Dea je, prema njenim rečima, sve vreme zapomagala i dozivala majku i Mladena.

- Čučnula sam pored nje i počela da je smirujem. Njen mobilni telefon je bio razbijen, ali je neprekidno zvonio. Rekla mi je da pozovem njenu majku i Mlađu i izdiktirala mi njihove brojeve. Prvo sam pozvala policiju i Hitnu pomoć, a zatim Mladena. Uključila sam spikerfon, a ona mu je kroz suze, trpeći užasnu bol, rekla da ju je udario autobus. Onda je tražila da pozovem i njenu majku, pa je i njoj to rekla - ispričala je Marija, i dodala da je Dea potom molila za neki lek protiv bolova.

Dea iz bolnice poručila: Brzo se vraćam na TV!

Dea Đurđević se i dalje hrabro drži na odeljenju Intenzivne nege na VMA. Ne gubi volju i uverena je da će se brzo vratiti na "male ekrane".
- Biću dobro, oporaviću se i za nekoliko meseci ću se vratiti na posao. Uvek sam bila borac, izboriću se i sa ovom mukom - poručila je Dea iz bolničke postelje.
Njen verenik, poznati novinar crne hronike Mladen Mijatović, nije mogao da je poseti u bolnici, ali je uspeo da se čuje s njom.
- Dea je borac, uvek je bila. Dobro mi zvuči, odlučna je da se oporavi što pre - rekao je Mladen.

- Videlo se da je u jezivoj agoniji, ali mislim da u tim trenucima nije bila svesna da joj je ruka otikinuta. Stalno sam joj skretala glavu u desnu stranu, da ne bi videla svoju levu ruku na podu. Pričala sam sa njom, jer je bilo veoma važno da ostane svesna. Da je izgubila svest, verovatno bi se ugušila. Nisam medicinska sestra, već laboratorijski tehničar, ali toliko znam o prvoj pomoći... Učinila sam sve što je bilo u mojoj moći da joj pomognem. Jedino što sam možda još mogla da uradim je da joj nekako pritisnem ranu, da bar malo ublažim krvarenje - priča Dimitrijevićeva.

Ona je na kraju istakla i da se Dea u celoj situaciji ponela veoma hrabro.

- Moram da kažem: svaka joj čast! To što je ona izdržala, takve bolove, a da ne padne u nesvest, to bi retko ko mogao. Dok sam je držala i pričala joj, videla sam i šofera autobusa 78, koji je bio u potpunom šoku, unezveren... Šetao je gore-dole držeći se za glavu, plakao je... Ne mogu njega da krivim za nesreću jer je taj deo ulice zaista bio zaleđen - kazala je Marija.

(FOTO) DEINA MAJKA NASLUTILA NESREĆU! Dan pre stravičnog udesa napisala je JEZIVU PORUKU!

Milan Jovanović iz Jagnjila kod Mladenovca, otac Bojana Jovanovića, vozača autobusa na liniji 78 koji je naleteo na Deu i otkinuo joj ruku, kaže da je njegov sin još u šoku zbog nesreće i da sve to teško podnosi.

- Bojan živi u iznajmljenom stanu u Beogradu i posle nesreće je nakratko svratio kod nas u Jagnjilo. Vidi se da mu je teško... Ispričao mi je da je tog jutra vozio sporo, da je pokušao da obiđe automobil koji je imao udes na početku Ulice Ljutice Bogdana, ali da su mu u susret naišla još jedna kola. Skrenuo je udesno i zakačio taj zaustavljen automobil, a onda je proklizao i udario voditeljku... Van sebe je od šoka, žao mi ga je... Kazao mi je da namerava da poseti tu devojku u bolnici, želi da je vidi - kaže Milan.

PORODICA VOZAČA "SEDAMDESETOSMICE" KOJI JE DEI IŠČUPAO RUKU: Bojan je SLOMLJEN! Savestan je vozač, ne pije, ne puši, ON ŽIVI OD TOG VOLANA! Svi se molimo da se Dea što pre oporavi!

I njemu i sinu je, kako je rekao, sada najbitnije da Dea posle oporavka nastavi da živi normalnim životom i da joj ruka funkcioniše.

- Moj Bojan je zaista savestan vozač, koji godinama vozi autobuse i nikada nije imao nikakvih problema. Ne pije, ne puši, živi od volana... I ja sam vozač u penziji, prešao sam milione kilometara, znam koliko je taj poziv težak. Bojan već dve godine radi u preduzeću "Banbus" i tu liniju 78 dobro poznaje - navodi Milan. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 5 godina

a niko nista nekaze niti spominje o osobi koja je nastradala u saobracajki ,najverovatnije zbog toga sto nije vip perosna ili poznata po zadruga skandalima

dragan

pre 5 godina

KAKO SAD URLALA JE OD BOLOVA A PISALI STE DA JE MIRNO SEDELA BEZ RECI I CEKALA POMOC...... OVO CE DA SE ZAVRSI STO CE VOZACA AUTOBUSA (KAO I UVEK) DA OPTUZE ZA UDES TREBA SVE ISTRAZITI DALI JE MASTO UDESA (PRVOG) BILO OBEZBEDJENO GDE JE DOTICNA SMIZLA BILA ITD ITD..... MA TO CE VEC DA SREDI ONAJ GLAVONJA .....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija