• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2019

15:05

ĐORĐEVIĆ NAJAVIO PROMENE: Više zaposlenih, bolji uslovi u socijalnim ustanovama

Društvo

ĐORĐEVIĆ NAJAVIO PROMENE: Više zaposlenih, bolji uslovi u socijalnim ustanovama

Podeli vest

U narednom periodu u centrima za socijalni rad i drugim socijalnim ustanovama biće povećan broj zaposlenih, kako bi kvalitet usluge korisnicima tih centara bio bolji, ali će se raditi i na poboljšanju uslova za zaposlene u tim ustanovama, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević

On je na sastanku sa zaposlenima u socijalnim ustanovama, gde je predstavljen novi sistem funkcionisanja tih ustanova u informacionom sistemu izvršenja budžeta, naveo da je sastanak oprganizovan s ciljem da centri za socijalni rad i socijalne ustanove, a kad je reč finansiranju, profunkcionišu u punom kapacitetu. 

SRBIJA IMA 378 MILIONERA - ZVANIČNO, svakI od njih u bankama drži 450.000.000E: KOLIKO IH STVARNO IMA I GDE KRIJU PARE, NIKO NE ZNA!


Ministar je rekao da postoji dovoljno novca u budžetu koji se može pravilno raspodeliti i uložiti u razvijanje usluga socijalnih ustanova, njihov kvalitet, ali i kvalitet smeštaja i kapacitete ustanova. 

Ministar je naveo da je način rada tih ustanova, a koji je važio za neka prošla vremena, sada iza nas, ali da i dalje postoji rizik da se svima dešavaju greške u raspoređivanju sredstava iz budžeta.

- Ministarstvo finansija ima razumevanja za naše greške i uz njihovu volju postoji način da ispravimo greške - rekao je Ðorđević i istakao da je novi način rada i obaveza države Srbije u pristupanju EU i prema MMF-u.

Dodao je da insistiranje na tome da sve bude u skladu sa zakonom ostaje naša jedina direktiva i nešto čega i dalje moramo da se pridržavamo. 

- Ja od toga neću odstupiti ni pedalj - poručio je ministar obraćajući se socijalnim radnicima. 

Dodao je da je svestan da je materijalni položaj zaposlenih u socijalnim ustanovama ispod nivoa koji zaslužuje njihov posao i obrazovanje.

- Meni je lično krivo što Zakon o platama i platnim razredima nije zaživeo 1. januara ove godine i što je odloženo za sledeću godinu, jer bi danas imao potpuno drugačiji koncept kada je u pitanju vaš materijalni položaj - rekao je Ðorđević.

Ministar je objasnio da je novim zakonom predviđeno stavljanje zaposlenih u socijalnim ustanovama "na mesto gde pripadaju, rame uz rame sa zanimanjima koja su pandan njima", te naveo da i medicinsko osoblje zaslužuje više nego što danas ima i da je uveren da će se tim zakonom sve to regulisati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 5 godina

Dabogda taj ministar radio i ziveo za iste pare

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija